Jump to content

Изпрати ме до вкъщи!!!

Mikosh
 Share

Recommended Posts

Здравейте колеги. Не знам дали някой е писал по тази тема, но ако е така извинявам се предварително!!!

Въпросът ми е следният? Бихме ли могли да направиме изпрати ме до вкъщи да са около 20-30 сек. да не са 1 мин?

Понеже когато бях на Т1 ми казаха че би могло да може да се направи със компа да са около 20-30 сек, но колегите нямаха време за това и го отложихме да проверим, та някой ако е пробвал или му предстои да ходи до сервиз да пита за това ще съм му благодарен много.

Edited by poroinik
правопис

Откакто се въведе изискването за постоянно включени светлини, режим "Auto" стана неизползваем, а заедно с това се загуби и "Изпрати ме до вкъщи". На мен не ми липсва :)

Преди месец сложих превключвателя на "On" и забравих за него. Колата е умна - при работещ стартер гаси фаровете, след вадене на ключа гаси габаритите.

• Upvote 1

• 2 weeks later...

Откакто се въведе изискването за постоянно включени светлини, режим "Auto" стана неизползваем, а заедно с това се загуби и "Изпрати ме до вкъщи". На мен не ми липсва :)

Преди месец сложих превключвателя на "On" и забравих за него. Колата е умна - при работещ стартер гаси фаровете, след вадене на ключа гаси габаритите.

Има решение и за това. На мен режим "Ауто" ми е по-удобен.

Залепил съм временна лепенка от изолирбанд върху сензора за светлина, докато намеря подходящо фолио за да я заместя.

Така сензора се лъже, че винаги е тъмно навън и си светят винаги в режим "Ауто".

Сензорът се намира от страната на пасажера, малко по-нагоре от долния край на частта където е огледалото /това е гледано отвън/. От страната на шофьора се намира сензора за дъжд. Най-добре ще е май да сложа снимка.

• Upvote 1

Залепил съм временна лепенка от изолирбанд върху сензора за светлина, докато намеря подходящо фолио за да я заместя.

Така сензора се лъже, че винаги е тъмно навън и си светят винаги в режим "Ауто".

Хитро :lol::)) :lol:

Хитро Любо ! Проблем е само, че при "ауто" режим, дългите светлини са само светкавица което през деня е полезно понякога. А като караш вечер, просто ги врътваш и готово. Идеята е добра ! :hello2:

post-6228-0-67035700-1349901708_thumb.jpg

Надявам се да се разбира от снимката, ако не - ще правя нова и ще редактирам мнението ;)

Предимството на режим "auto" е че можеш да пресветнеш бързо един или два пъти.

Често ми се налага да давам предимство на други колеги-шофьори или на пешеходци и светлините са доста удачен сигнал.

Не ми се налага да карам често през тъмната част на денонощието и то извън града, но дори да се наложи, превключвам на другия режим. Изключително рядко ми се е налагало да ползвам дългите, затова за мен е по-удачно да съм на "auto".

Питах в сервиза дали има начин да се "пипне" с настройките - оказа се, че е невъзможно.

Търсил съм го с парче хартия този сензор и долу-горе това е размера на парчето лепенка за да се осигури покриването му така, че да му е тъмно дори на силна дневна светлина. Сензора за дъжд си работи нормално - изпробван е :) Той е от другата страна.

Лепенката от изолирбанд за сега издържа на миене и атмосферни условия, но определено търся нещо подходящо да я заменя.

Забележка: Когато в режим "auto" е било пресветнотнато нечетен брой пъти (1,3,5...), то при превключването след това на режим "къси" преминава директно на дълги светлини, затова се налага в режим "къси" да се прещрака един път за да се мине на къси светлини. През деня е трудно да се забележи, че си на дълги от дневната светлина към таблото, защото индикатора със синьото за включени дълги едвам се забелязва, още повече, че е сложен на нетипично място встрани от индикатора за светлини.

Edited by Любомир
  • Upvote 1