Jump to content

Километражът дава проблем!!!

Mikosh
 Share

Recommended Posts

Здравейте имам проблем със километражът.

когато карам стрелката почва да се изключва и играе ту се включи ту изключи, може ли да е от жилото и ако е някой може ли да каже как може да се разглоби километражът за да се провери.

Благодаря предварително

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Какво ли не гледах одолу жици всичко,понякога бачка понякога не явно някаде замасява и аз не знам не съм все още дава си проблеми :(

Каде се намира този датчик ако може да кажеш за да мога да кажа на моя майстор да го смени блгодаря предварително

от него е,намира се на опашката на раздатката,там където кардана влиза-излиза в/от  раздатката...

имам тема :

https://offroad-bulgaria.com/forum/основни-форуми/автомобили-4x4/дискусии-по-марки/mitsubishi/общи-приказки-ah/6671177-малко-помощ-за-датчик-на-километража

Edited by lakatnika

На 5.07.2021 г. at 10:41, Mikosh написа:

Каде се намира този датчик ако може да кажеш за да мога да кажа на моя майстор да го смени блгодаря предварително

Друже, оправи ли го бре???

Какво става....

Не съм още ще трябва да го мъча 

във събота ще ходя на един приятел на канала да сваля датчика и да поръчам сигорно е от него но днес нещо и климатика се базика докато духа изведнъж спира, и като завъртя градусите пак тръгне за малко абе напраоо ужас едно оправя друго дава ядове 🤦🏻‍♂️😀

Edited by Mikosh

Преди 15 часа, Mikosh написа:

Не съм още ще трябва да го мъча 

във събота ще ходя на един приятел на канала да сваля датчика и да поръчам сигорно е от него но днес нещо и климатика се базика докато духа изведнъж спира, и като завъртя градусите пак тръгне за малко абе напраоо ужас едно оправя друго дава ядове 🤦🏻‍♂️😀

свалянето е за 5 минути

--***Първо я паркирай на равно...че като извадиш датчика с червяка да Не ти потече масло от раздатката...

-вдигаш я на крик от по близката страна,лягаш отдолу въоръжен с ключе 11 мисля беше,допълзяваш до задната страна на раздатката и откачаш буксата с кабелите от датчика.

-преди да развиеш скобата държач(на раздатката) ако имаш място да бръкнеш-си разхлаби пластмасовата гайка дето влиза буксата-за ключ трийсет и някой си беше...) после вадиш целия червяк с голямата гайка навън

като го  извадиш развиваш гайката и отвътре най вероятно ще изпадне една малка ос-четръртита,тя е проблема...излиза от ел.гайката и пропада в червякя...в червяка аз съм сложил за подложка (под оста )пружина-така че постоянно да я бута нагоре...опитай и ти,ако Не-имам една гайка в повече,че избързах да купя...ако искаш я вземи да я пробваш...и аз съм от Софето

• Like 1

Благодаря ти за изчерпателната информация ще видя да го наглася 🤣 споко аз не съм сега в Софето ;) 

• Upvote 1

• 2 weeks later...

Смених цялата букса да пробвам и нищо не стана после прочетох какво си написал и между буксата и червяка сложих една пружина обаче пак не става пак чат пат играе незнам точно какво да сложа 

Преди 16 часа, Mikosh написа:

Смених цялата букса да пробвам и нищо не стана после прочетох какво си написал и между буксата и червяка сложих една пружина обаче пак не става пак чат пат играе незнам точно какво да сложа 

Не така бре...ти къде точно постави пружинката....?

снимка 1 ти е оста която ПРИ мен е проблема,тя НЕ трябва да се вади от ел.гайката.(вътре предполагам я държи зегерка,но моята ос се е износила и се вади-и пропада в червяка малко надолу,от там ми е драмата...)

...И всъщност ако и на твоята гайка се вади оста,това е...ако НЕ,незнам

Та със Жълто съм нарисувал къде точно съм сложил пружинката-(под оста) в червяка,може и парченце гума.

IMG_20201120_140452.jpg.d43ce935ab9795c30a26e44cf2305fc2.jpg

IMG_20201120_140201.jpg.6d789e3c8b56caaf40eca93dbf5c0ce5 (2).jpg

Edited by lakatnika

On 7/29/2021 at 9:06 PM, yaniatanasov said:

И аз вече имам този проблем от 2 дена, та ако има някакво развитие пишете.

Виж колегата е обяснил точно как става пробвай така аз моя още чакам червяка да ми се достави че го прецаках

On 7/29/2021 at 9:06 PM, yaniatanasov said:

И аз вече имам този проблем от 2 дена, та ако има някакво развитие пишете.

Колега оправи ли го днес поръчах втора употреба червяк и конуса и сложих да пробвам и пак играе без пружина утре мисля сложа пружинка 

3 hours ago, Mikosh said:

Колега оправи ли го днес поръчах втора употреба червяк и конуса и сложих да пробвам и пак играе без пружина утре мисля сложа пружинка 

Не за съжаление нямам време да се занимавам. Но забелязах, че OBD което съм закачил често дава проблем в сензора за скоростта! И сега не знам дали е от сензора или от тази хлабина която изисква пружина. А проблема е досаден защото не мога да си следя километрите и от там разхода на колата. 

Преди 10 часа, yaniatanasov написа:

Не за съжаление нямам време да се занимавам. Но забелязах, че OBD което съм закачил често дава проблем в сензора за скоростта! И сега не знам дали е от сензора или от тази хлабина която изисква пружина. А проблема е досаден защото не мога да си следя километрите и от там разхода на колата. 

Работата е за 15-20мин.

Вдигаш на крик или бордюр,лягаш откачаш буксата,развиваш едно болтче и вадиш датчика.

Развиваш ел.гайката и ако късата ос се Вади от нея слагаш пружинка в червяка..., после монтаж

• Like 1

Мойта сложих прижинка малко по добре ама ще трябва малко по дебела пружинка че пак от време на време играе

Преди 17 часа, yaniatanasov написа:

Колега, датчика тук ли го намери или го поръча от алиекспрес?

Преди 17 часа, yaniatanasov написа:

Колега, датчика тук ли го намери или го поръча от алиекспрес?

От тук автоморга е поръчан.

• Upvote 1

Не е от датчика оня ден сложих една малко по стегната пружина и всичко е ток,моя датчик го поръчах от Митвас за 57лв да знаете