Krasimir $$ Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 Колеги някой може ли да помогне:Спирам на място натискам копчето на 4н и нищооо.Изгасям джипа-запалвам включвам 4н и се включва.На някой случвало ли му се е,защо трябва да го изгася и тогава включва а както съм си карал преди това и опитам не става.И на таблото ми не ми светва никаква лампа че е включило.Но когато включи въпреки че не свети го усещам че се е включило.Опитах го в сняг в кал и още какво ли не.Първо трябва да го загася и после включва.А нали уж може и в движение да се включи.Кое да погледна,кое не е наред за го рестартирам всеки път.Ако някой знае нещо ще съм му благодарен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krasimirr Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 Ако си го купувал от някой автоджамбазин не е изключено да е свалена лампата за 4ВД от таблото или да е прекъсната пътеката за да прикрият проблема с четворката. Щом не ти светва 4ВД - модул,окабеляване или контактите в моторчето на предния мост не са ОК т.е. не чете някой от модулите по с-мата 4х4 и няма синхрона с мотора на раздатка. Когато рестартираш всико се връща в изходна позиция при липса на +12в и затова го включва,но после се усеща,че не е ОК и затова не вкл. Това на първо четене ,пък и ако дадеш и малко инфо за колата ехеееее........! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krasimir $$ Posted March 20, 2021 Author Share Posted March 20, 2021 Колата е Hover5-2011,бензин газ 126кс.Първоначално си мислих че не включва от въпросната шейтан машинка както й казват,разглобихме я и всичко е ок като нова е и пробвах с запалване и гасене повторно и се оказа че така включва раздатката.То просто се чува самата раздатка като включи.а иначе ако не я направя тази опция с гасенето-нищо.Мога цял ден да си щракам копченцата и нищо.Та въпроса ми е в таблото ли да търся или от къде да почна да търся решението Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krasimirr Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 (edited) Таблото няма как да е решение защото това е само информация за водача т.е. на "екранчето" на таблото трябва да ти светва 4WD както и съответния бутон под климатроника за 4H или 4L,При 2Н свети само бутона под климата. (11) 4WD CHECK - Ошибка полного привода. Простой ремонт мотора сервопривода - YouTube Бутоните под климата светват ли когато сменяш режимите. Edited March 21, 2021 by Krasimirr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krasimir $$ Posted April 2, 2021 Author Share Posted April 2, 2021 Бутоните светват като ги натисна.Само на таблото не иска да светне.🤔 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaniatanasov Posted October 13, 2022 Share Posted October 13, 2022 Krasimir $$ реши ли проблема? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krasimir $$ Posted October 16, 2022 Author Share Posted October 16, 2022 Не още не съм стигнал до решение за 4L.Сега трябва и някакво реле да слагам за фаровете.Когато включиш дълги и късите изгасят,незнам защо така са го измислили,но ми казаха че се слагало някакво реле и реално винаги имаш къси.А за 4х4 не съм се пробвал.В нашия град моят е единственият такъв джип и няма и кого да питаш или да знае къде да ръчка.И за сега още не съм стигнал до резултат Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaniatanasov Posted March 1, 2024 Share Posted March 1, 2024 Krasimir $$ реши ли проблема? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts