Jump to content

Шоков Тампон

cna
 Share

Recommended Posts

Колеги днес разбрах, че ми е скъсан единия шоков тампон. Някой купувал ли си е такова:

https://www.aliexpress.com/item/33035476703.html?spm=a2g0o.cart.0.0.68183c004Zxr3L&mp=1

Въпроса е дали трябва да го чакам от китай или мога да си го купя от тук някъде...

Инвестирай парите в замяна на пружините вместо в тези безсмислени тампони - предполагам не го товариш с двадесет торби цимент или тежък офроуд.

Ако смениш пружините /има инфо с какви из темите/ ще отпадне нуждата от тях , задницата няма да ти "лашка" , ще вози една идея по-твърдо , няма да събира мизерия там зимата и т.н. - само положителни неща.

Ако не ти се занимава и така да го караш във времето няма да имаш никакви проблеми докато ти дойдат от "алито".

Аз моите ги замених с тампон от кабина на Камаз преди 2 години. По висок е, с диаметър на буркан 0.700л и ако нямаш лифт най-вероятно няма да ти върши работа, но може да видиш от фронтера Б дали не стават. Иначе предложението на Краси е валидно - за да си скъсал този тампон при нормално каране по асфалт, сигурно са ти клекнали задните пружини, та няма да е лошо да прегледаш и там какво става :)

Благодаря за съветите.

Колата я имам от месец и половина, вероятно си е бил скъсан преди това. Аз не съм го товарил толкова, просто сега го видях

Ще погледна и пружините и амортисьорите във времето, но ги карам едно по едно като задачки...

• 2 months later...

Здравейте колеги,от няколко дни и аз имам скъсан тампон,но ще се окаже ,че в представитвлството е по евтин отколкото в алито.Невероятно ,но в понеделник ще ми бъде доставен за 21 лв.