Jump to content

Какво мислите за XENON на STEED


elsti
 Share

Recommended Posts

Лично мнение - ако фаровете на Стийда са поне толкова добри колкото на Волекса няма никакъв смисъл в ксенон. Отгоре на всичко се писа скоро, че КАТ най-накрая ще започнат да си вършат работата и да глобяват всички, които не са с фабричен ксенон(а, дано!). А макар и с лупи тези автомобили нямат фабричен ксенон.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Не-фабричен ксенон не е проблема. Според законодателството в ЕС, за да имаш ксенонови фарове, те задължително трябва да са сертифицирани за ЕС, да включват освен баластите + крушките и специални насочващи лупи и задължително фаровете да имат миещи механизми (може да обърнете внимание, но кола с фабричен ксенон без пръскалки на фаровете няма). Китайските ксенони за по 100-200лв комплекта може да не сте забелязали, но на кутийте им пише, че са само за изложбени автомобили и шоута, а не за поставяне на коли в движение! Ако ксенона спазва всички закони, КАТ няма да направят проблем и наистина, качествения и правилно поставен ксенон не само не пречи, но и свети по-добре от обикновени крушки, но е и доста по-скъп за поставяне и поддръжка (една качествена крушка е 100лв, един марков баласт започва от 200-300).

Link to comment
Share on other sites

На никой не му пука как е правилно да се монтират ксенон системи.Болшинството хора в Бг си слагат ксенончето на непригодените за това фарове ,кой регулира после кой не и си вадят доволно очи на пътя.Разсъждения от рода "аз нали си виждам пътя ,кво ми дреме за тоя срещу мен" ще си бъдат още доста време актуални .Няма как да очакваме от КАТ да следи на пътя всички тези коли ,мисля си че нещата опират най-вече до самосъзнание.

Link to comment
Share on other sites

elsti, в крайна сметка съвета ми (ни) е, да си помислиш дали наистина имаш нужда от това и да се обърнеш към официалния си представител/сервиз, за да те посъветват как може да се изпълни, без да ти се наруши гаранцията и колко ще ти струва. Истински качествени ксенони с всички механизми като нищо ще ти струват едни 1000лв, ползите е съмнително до колко оправдават усилието и парите.

Link to comment
Share on other sites

Над 1000 лв...ама не,един комплект крушки на Осрам са ми 320-350 лв. за баластите да не говоря,отделно един фар,оригинален Хелла, е 500 лв. а системата за миене и регулиране е над 700... почти 3000 лв и нагоре са за да си докараш колата с фабричен ксенон...а пък дали си заслужава...за мен не.За мен-600 лв. за фарове Депо с лупа и ксенон и спи града.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...