elsti Публикувано 24 Декември, 2011 Share Публикувано 24 Декември, 2011 Замислям се как ще изглежда пикапа с ксенонови фарове и какви да бъдат Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 25 Декември, 2011 Share Отговорено 25 Декември, 2011 Лично мнение - ако фаровете на Стийда са поне толкова добри колкото на Волекса няма никакъв смисъл в ксенон. Отгоре на всичко се писа скоро, че КАТ най-накрая ще започнат да си вършат работата и да глобяват всички, които не са с фабричен ксенон(а, дано!). А макар и с лупи тези автомобили нямат фабричен ксенон. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 25 Декември, 2011 Share Отговорено 25 Декември, 2011 Не-фабричен ксенон не е проблема. Според законодателството в ЕС, за да имаш ксенонови фарове, те задължително трябва да са сертифицирани за ЕС, да включват освен баластите + крушките и специални насочващи лупи и задължително фаровете да имат миещи механизми (може да обърнете внимание, но кола с фабричен ксенон без пръскалки на фаровете няма). Китайските ксенони за по 100-200лв комплекта може да не сте забелязали, но на кутийте им пише, че са само за изложбени автомобили и шоута, а не за поставяне на коли в движение! Ако ксенона спазва всички закони, КАТ няма да направят проблем и наистина, качествения и правилно поставен ксенон не само не пречи, но и свети по-добре от обикновени крушки, но е и доста по-скъп за поставяне и поддръжка (една качествена крушка е 100лв, един марков баласт започва от 200-300). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mistarmi Отговорено 25 Декември, 2011 Share Отговорено 25 Декември, 2011 На никой не му пука как е правилно да се монтират ксенон системи.Болшинството хора в Бг си слагат ксенончето на непригодените за това фарове ,кой регулира после кой не и си вадят доволно очи на пътя.Разсъждения от рода "аз нали си виждам пътя ,кво ми дреме за тоя срещу мен" ще си бъдат още доста време актуални .Няма как да очакваме от КАТ да следи на пътя всички тези коли ,мисля си че нещата опират най-вече до самосъзнание. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 25 Декември, 2011 Share Отговорено 25 Декември, 2011 elsti, в крайна сметка съвета ми (ни) е, да си помислиш дали наистина имаш нужда от това и да се обърнеш към официалния си представител/сервиз, за да те посъветват как може да се изпълни, без да ти се наруши гаранцията и колко ще ти струва. Истински качествени ксенони с всички механизми като нищо ще ти струват едни 1000лв, ползите е съмнително до колко оправдават усилието и парите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feikot Отговорено 25 Декември, 2011 Share Отговорено 25 Декември, 2011 Над 1000 лв...ама не,един комплект крушки на Осрам са ми 320-350 лв. за баластите да не говоря,отделно един фар,оригинален Хелла, е 500 лв. а системата за миене и регулиране е над 700... почти 3000 лв и нагоре са за да си докараш колата с фабричен ксенон...а пък дали си заслужава...за мен не.За мен-600 лв. за фарове Депо с лупа и ксенон и спи града. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
elsti Отговорено 30 Декември, 2011 Автор Share Отговорено 30 Декември, 2011 Благодаря за мненията и съветите сега ми стана ясно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts