Geoponos Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Здравейте, днес закупих новия Стийд 6, по думите в КАТ Пловдив и по думите на официалните дистрибутори е сефтето в областта, та реших да споделям в темата впечатления от автомобила и всичко свързано с него, като возия, стабилност и каквото още се сетите още. Понеже в една друга тема попитах , дали си струва, но не намерих отговор, взех го и сега ще помагам , ако някой има нужда от мнения. Първо искам да кажа, че имам 4 джипа , като най стария ми е 2010 година и и смея да твърдя че познавам добре някои известни марки и съответно имам база за сравнения. Та по темата, че се отплеснахме. На първо четене, шестицата е класа над 5 цата, що се касае до пъргавост, па макар и на газ ( имам петица и уингъл 3 (2012 год). Изключително стабилен на пътя, тествах го веднага по завоите в района на асеновградските села, обаче ми се струва , че ще харчи повече, за това ще споделя на по късен етап, понеже , съм изминал все пак едва 64 км с него и ми трябва малко повече време. Това е от мен за сега, ааа щях да забравя, возията определено е много по добра от предишните модели, не знам как ще се държи с 1 тон товар, уингъла си го вози бидонЯ с вода , еднотонен и то по черните пътища, скоро и този ще тествам на товар. до скоро от мен. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
valkata86 Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Честито и безаварийно, и дано само да те радва машината 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr_ivo Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Честито със здраве и безаварийно! Ще следя темата ви. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nork Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Много безаварийни километри и да ти служи вярно, Честито! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geoponos Posted April 20, 2018 Author Share Posted April 20, 2018 Благодаря ви колеги, утре тръгвам на дълъг път, отиване и връщане 1020 км, живи и здрави ато се върна ще докладвам разход и прочие, а сега малко снимки на машината Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyko23 Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 При мен разхода е средно 16/100 газ в 100% градски трафик (София). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geoponos Posted April 24, 2018 Author Share Posted April 24, 2018 имам въпрос, в момента гледам на борда - среден разход на гориво 12.9, като карам смесено, но 70% ми е градско, въпроса ми е, този разход на газ ли го дава на бензин ли , не мога да схвана Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nork Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 На бензин, бордовият комп взема информацията от датчиците и не знае на какво гориво си Реално на газ си с 1-2 литра отгоре, ако го засечеш пълно - пълно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kan4o Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 Бензина и газта са в тегловни отношетия, като сметнеш бензин 0,78 и газ 0,55 относително тегло . по просто тройно правило ще получиш при горенето на газ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyko23 Posted April 25, 2018 Share Posted April 25, 2018 (edited) Да, бордовия отчита бензин. Което в случай на газифицирана кола означава, че се лъже и няма смисъл да го гледаш. Ако обърнеш внимание, ще видиш, че и Range-a ти не е коректен... Edited April 25, 2018 by Boyko23 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geoponos Posted April 30, 2018 Author Share Posted April 30, 2018 И много важен въпрос, газовата на този е Ланди ренцо, зареждам до горе и след 200 км някъде ми светва червената лампа за резервата на газта, някой може ли да ми каже, като светне червената лампа, колко газ има в бутилката ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kan4o Posted May 1, 2018 Share Posted May 1, 2018 Това е Господ не може да ти каже, сам ще си го експериментираш...засечи колко км изминаваш на резерва до включването на бензи. Мойта като я взех и на 200 км светна резервата и изумях....оказа се, че мина още 200 км. Просто поплавъка явно опира някъде и слиза до средата на бутилката и по на долу- не ще. Има 4 зелени светодиода и те са през 50 км. И така на резерва карам към 200 км. За това ти казвам зависи индивидуално от поплавъка и от това как е поставен. ААА реших да не отварям бутилка и вече 5 години така си я карам... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts