Jump to content

KАТАЛИЗАТОР (и)


snipi

Recommended Posts

На тръбата на ауспуха под дясната седалка стой катализатора.А преди него,посока мотора ,другото "гърненце",малкото,какво е.Втори кат. или филтър за фини частици.Става дума за Н 5.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Не ,това е гофрата,над нея при мен има още едно малко катализаторче с още една ланбда сонда в него,което на горната схема го няма.След ровене в руските сайтове,няма грешка ,,,катализатор(че).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Катализаторче е, да. В по-стария фейслифт на H5 го има, а в този 2013+ с двигател 4G69 e права тръба там с дупка за първата ламбда сонда и е само 1 катализатора - този отдолу. След него е втората сонда. Колегата е сложил схема именно на него. А някой да има опит с ремонт на гофрата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Плетената снадка могат да ти я сменят навсякъде където правят ауспуси за цена от порядъка на 80-120лв. Зависи "майстора" колко си е повярвал! Ако имаш СО2 можеш и сам да се справиш и ти се занимава, меката връзка струва м\у 35 и 60 в зависимост от това къде е правена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за бързия отговор, колега! Корозията е унищожила гофрата, вероятно от експолатацията на газ. Видях в руските форуми, че е срещано явление по принцип. Имам CO2 но нямам много опит в заварките, а и малко се притеснявам да се заварява направо върху автомобила, без да се демонтира. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нужда да е на автомобила ;)

Слагаш си маркери от двете страни, сваляш, режеш, заваряваш монтираш и си ти😁 Препоръчвам ти да си вземеш и нови гарнитури, че после не стават като са смачкани един път и стискай палци да не са много ръждясали болтове.

Дерзай...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...