reekardo Публикувано 16 Ноември, 2011 Share Публикувано 16 Ноември, 2011 Только выехал из салона Приподнял переднюю часть ( выкрутил торсионы на 5см) Фото до фото после Примерял зимнюю резину 265/75 R16 (32"). Встает нормально, если подрезать выступающую часть переднего брызговичка Установил Бортовой Компьютер Если будут какие-то вопросы, найти меня быстрее получится здесь: http://www.chinamobil.ru/bb/viewforum.php?f=24 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muf Отговорено 16 Ноември, 2011 Share Отговорено 16 Ноември, 2011 Привет, поздравляем с новой машиной! Пусть она служить тебе долго и без отказа. Знаем что у вас долого уже екплоатируете GW. Всем нам интересно как они держатся после несколько лет експлоатации? Я читал руские форумьi, но тебе наверно лучше знать Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
regoslav Отговорено 16 Ноември, 2011 Share Отговорено 16 Ноември, 2011 Честито! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
reekardo Отговорено 16 Ноември, 2011 Автор Share Отговорено 16 Ноември, 2011 muf до этого я эксплуатировал Great Wall Safe ( SUV G5) . Его фото и обсуждение вот здесь http://forums.gwm-bg.com/topic/125-%d0%bc%d0%be%d0%b9-safe/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 16 Ноември, 2011 Share Отговорено 16 Ноември, 2011 reekardo, честито! Колата дизел ли е или бензин? Искам да помоля българските потребители да пишат на български. Чужденците така или иначе ползват Google Translate. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
reekardo Отговорено 16 Ноември, 2011 Автор Share Отговорено 16 Ноември, 2011 Машина с бензиновым двигателем 2,2л 106л.с. Этот двигатель- аналог двигателя Toyota 4Y ( Camry, Hi-Lux, Hi-Ace ) В Россию поставляют машины только с таким двигателем, к сожалению Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
reekardo Отговорено 9 Декември, 2011 Автор Share Отговорено 9 Декември, 2011 приятели, помогнете! Спешна нужда от електрическа верига модел Great Wall Steed ( Wingle ) с двигател 2,2л. Реши да се свърже ума бордови компютър, но не можете да намерите жица от сензора за ниво на горивото на арматурното табло. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BaiLamarin Отговорено 11 Декември, 2011 Share Отговорено 11 Декември, 2011 Колега- една голяма молба! Не поствай мнения през гугъл транслейт. Пиши на руски. Прекрасно разбираме този език. Трудно ми е да схвана на места идиотския превод на гугъл. Съмнявам се тука да има електрическа верига? Трудно си превеждам последното изречение. Иначе за предния ти джип съм приятно изненадан! Лицензна машина, явно доста здрава. Ще чакам да видя чисто китайските как ще се държат. За жалост цените от там непрекъснато скачат, дано се задържат достъпни. Каква е цената на този модел при Вас, ако не е тайна? Доставката на части само през официалния дилър или има и мрежа от независими доставчици на части? Тука тепърва ще се решават тези проблеми. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sea Dragon Отговорено 11 Декември, 2011 Share Отговорено 11 Декември, 2011 Според мен reekardo се нуждае от схема на електрическата инсталация на STEED 5 , явно все още не е достъпна в нета. Който я има и желае може да му я изпрати. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 30 Декември, 2011 Share Отговорено 30 Декември, 2011 Здравей отново reekardo. Искам да те питам при твоя пикап дали се наблюдават проблеми при включването на 4х4 режим, при бързи или бавни скорости? Има ли забавяне, чуваш ли тракане или стържене когато натиснеш бутона за 4х4 режим? Колко бързо колата влиза в него? Един от нашите потребители сподели, че при тестването на модела е срещнал проблеми с 4х4 режима и се опитвам да разбера дали това е хроничен проблем при Steed. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muf Отговорено 30 Декември, 2011 Share Отговорено 30 Декември, 2011 Дано reekardo да си преведе на руски въпроса и да сподели опит. Руските собственици имат доста по-дълъг стаж с GW и повечето неизвестни, които мъчат българските автолюбители, там вече са известни. Интересно ще е как са със здравина, разход на гориво, цени на части.... п.с.Няма такива шумове, превключвал съм на тестовите и Hover и на Steed. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
reekardo Отговорено 12 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 12 Януари, 2012 Колега- една голяма молба! Не поствай мнения през гугъл транслейт. Пиши на руски. Прекрасно разбираме този език. Трудно ми е да схвана на места идиотския превод на гугъл. Съмнявам се тука да има електрическа верига? Трудно си превеждам последното изречение. Иначе за предния ти джип съм приятно изненадан! Лицензна машина, явно доста здрава. Ще чакам да видя чисто китайските как ще се държат. За жалост цените от там непрекъснато скачат, дано се задържат достъпни. Каква е цената на този модел при Вас, ако не е тайна? Доставката на части само през официалния дилър или има и мрежа от независими доставчици на части? Тука тепърва ще се решават тези проблеми. Прошу прощения что давно не появлялся и не писал. Почему-то мне не приходят уведомления на почту о новых сообщениях в теме. Машина эта у нас в России стоит 620.000 рублей. Я успел купить немного дешевле; вместе с установкой парктроника, сигнализации и антикоррозийной обработкой, а также крышкой грузового отсека машина мне обошлась в 604.000 рублей. Запчасти на нее есть как у официального дилера, так и в нескольких независимых магазинах. В целом, с запчастями на Great Wall проблем у нас нет. Според мен reekardo се нуждае от схема на електрическата инсталация на STEED 5 , явно все още не е достъпна в нета. Който я има и желае може да му я изпрати. Совершенно верно. Мне нужна была схема электрооборудования на эту машину. Но сейчас она уже не нужна, разобрались без нее. Здравей отново reekardo. Искам да те питам при твоя пикап дали се наблюдават проблеми при включването на 4х4 режим, при бързи или бавни скорости? Има ли забавяне, чуваш ли тракане или стържене когато натиснеш бутона за 4х4 режим? Колко бързо колата влиза в него? Един от нашите потребители сподели, че при тестването на модела е срещнал проблеми с 4х4 режима и се опитвам да разбера дали това е хроничен проблем при Steed. Проблем с подключениием 4х4 не было. На скорости полный привод включается нормально, иногда даже незаметно. Единственное что не нравится- это сброс подключения при выключении зажигания. Если я еду по бездорожью на полном приводе и вдруг мне надо остановится и заглушить машину, то в следующий раз когда я ее буду заводить полный привод у меня будет отключен. если про этот момент забыть и попытаться тронуться с места, то можно хорошенько застрять. мне кажется, что клавиши управления полным приводом и понижающей передачей должны иметь прямой "плюс" от аккумулятора, чтобы не отключать систему при выключении двигателя. У себя в скором времени буду модернизировать этот узел. Интересно ще е как са със здравина, разход на гориво, цени на части.... свою машину заправляю Аи95. Ранее ездил на Аи92, но эта марка бензина в России очень плохая и грязная. Из-за этого у меня очень часто возникал неприятный тухлый запах в салоне, была детонация в двигателе при разгонах. После перехода на Аи95 запах почти пропал, детонация стала гораздо меньше, снизился расход топлива. В среднем у меня расход в городе 13 литров, по трассе 9-10 литров. Цены на запчасти умеренные, гораздо дешевле чем на японские внедорожники и пикапы. Даже на UAZ Patriot некоторые запчасти дороже выходят. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
reekardo Отговорено 12 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 12 Януари, 2012 Немного новых фото Съездил покататься по первому снежку с ребятами из www.hover-club.ru А это поездка с друзьями на озеро Селигер для встречи Нового Года 2012 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 13 Януари, 2012 Share Отговорено 13 Януари, 2012 браво, браво. Знаете къде и как да си прекарвате времето с 4х4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
reekardo Отговорено 13 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 13 Януари, 2012 Спасибо! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 14 Януари, 2012 Share Отговорено 14 Януари, 2012 Страхотни снимки!! Много благодаря за подробните отговори и информация, reekardo! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
reekardo Отговорено 14 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 14 Януари, 2012 Всегда рад помочь! С удовольствием отвечу на все ваши вопросы! У нас в России на сайте www.chinamobil.ru очень большая база знаний по Great Wall, Chery, BYD, Lifan Так что я готов быть связующим звеном между вашим и нашим сайтом! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
reekardo Отговорено 24 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 24 Януари, 2012 Может быть кому-то интересно будет... Сегодня прошел ТО в неофициальном сервисе. Заменил масло в двигателе ( масло полусинтетика ZIC 10W40), масляный фильтр, воздушный фильтр и свечи. За запчасти, масло и работу заплатил 2500 рублей. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 24 Януари, 2012 Share Отговорено 24 Януари, 2012 много евтино са ти сменили консумативите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
reekardo Отговорено 24 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 24 Януари, 2012 Ну как недорогие, все оригинальное, фирменное марки GW кроме свечей. Свечи поставил Bosch. Штатные свечи, в принципе, неплохо работали, но надо же хоть что-то в машине поменять и заменить Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
reekardo Отговорено 24 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 24 Януари, 2012 немного новых фотографий из жизни моего автомобиля 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muf Отговорено 25 Януари, 2012 Share Отговорено 25 Януари, 2012 Красота!!! Би ли ни казал трябва ли да се сменят маслата на кутията и двигателя след първите 5000 км? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
reekardo Отговорено 25 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 25 Януари, 2012 В сервисной книжке на все GW в России китайцы ставят межсервисный интервал 7.000км. Почему-то они считают что у нас в России условия эксплуатации слишком суровые . Но на эти указания у нас никто не смотрит, все делают техническое обслуживание по стандартным пробегам. У нас ТО-0 делается на 2000-2500км, ТО-1 делается на 8.000км и далее с интервалом в 7.000км. Так пишут в сервисной книжке. Но в основном все делают как обычно с интервалом в 10.000км. У нас на новых машинах принято делать так: 2.000км- замена масла в двигателе, замена фильтра салона 10.000км- замена масла в двигателе, замена масел в трансмиссии, замена свечей, замена воздушного фильтра Далее ТО каждые 10.000км Замена масел в трансмиссии каждые 40.000км Замена масла в двигателе каждые 10.000км Замена воздушного фильтра каждые 10.000км Замена свечей каждые 30.000км Замена топливного фильтра каждые 30.000км Скажите, какой интервал написан в ваших сервисныъ книжкам? На каком пробеге первое техническое обслуживание и что в него входит? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
reekardo Отговорено 5 Февруари, 2012 Автор Share Отговорено 5 Февруари, 2012 Ну вот, друзья, есть чем по хвастаться! Установил я на машину газовое оборудование Lovato 4 поколения. Баллон установили объемом 95 литров вместо запаски. Баллон свисает на 3 сантиметра ниже, но для меня это не так принципиально. Для меня главнее запас хода на полном баке, а на 95 литров газа это будет не меньше 700 километров! Стоимость установки получилась 26,000 рублей. До этого заправлялся Аи-95, а он в Москве стоит 29 рублей; накладно выходит . Газ же в Москве стоит максимум 17 рублей, а на загородных трассах и вовсе 15 рублей! Простейшие математические подсчеты показали, что разница в заправке полного бака (74 литра) Аи-95 и полного бака газа (95 литров) составляет 1,000 рублей! При этом топлива больше, запас хода тоже. Средний годовой пробег у меня составляет 30-40 тысяч километров, так что установка оборудования оправдается меньше чем за год. Ну, а теперь немного фотографий: Так выглядит баллон на месте запаски А так выглядит кнопка переключения газ/бензин в салоне 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MiroslavDzhokanov Отговорено 22 Февруари, 2012 Share Отговорено 22 Февруари, 2012 Reekardo, поздравления за газовата уредба. Кажи, моля те, как ти се промениха разхода и мощността (136 к.с.) след като сложи газовата уредба ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts