admin Публикувано 1 Ноември, 2011 Share Публикувано 1 Ноември, 2011 За всеки случай да напомня - от днес сме на фарове. Няма да предупреждават тая година, направо глоби, така че не ги забравяйте Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
C2H5OH Отговорено 1 Ноември, 2011 Share Отговорено 1 Ноември, 2011 Ахам. Между другото DRL е едно доста добро решение и все още не е забранено от закона. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feikot Отговорено 1 Ноември, 2011 Share Отговорено 1 Ноември, 2011 Това е като да забранят фабричния ксенон Доста голям брой автомобили и модели вече са си с фабричен ДРЛ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 1 Ноември, 2011 Автор Share Отговорено 1 Ноември, 2011 В доста държави е препоръчително да се кара на DRL, България е единствената със задължителни за зимата в ЕС, но в няколко западни държави е задължително целогодишно да се кара с фарове (или дневните светлини) извънградско целогодишно! В ЕС наложиха закон до колко ярки може да са дневните светлини за коли произведени от 2011та натам и това е единственото ограничение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 2 Ноември, 2011 Share Отговорено 2 Ноември, 2011 Аз имам навика първото нещо, което направя след като запаля колата, е да пусна късите. Целогодишно. Мисля, че това е един добър и полезен навик. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrd Отговорено 2 Ноември, 2011 Share Отговорено 2 Ноември, 2011 и аз имам същия навик целогодишно, но знаейки какъв съм карък няма да се изненадам ако ги забравя точно след ноември Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 2 Ноември, 2011 Share Отговорено 2 Ноември, 2011 Една интересна новина от днес. Наистина се надявам да ги спират от движение, защото вечер по пътищата е като дискотека от тези "домашни" ксенони: КАТ започва да спира колите с ксенонови фарове КАТ-София започва да спира автомобилите, които имат ксенонови фарове. Това съобщи пред БНР началникът на Пътна полиция в СДВР главен инспектор Богдан Милчев. Причината е, че ако крушките не са фабрично вградени, има опасност другите шофьори да бъдат заслепени и да се стигне до катастрофи. Автомобилите с ксенонови крушки на фаровете, които не са фабрично производство, ще бъдат спирани от движение, а на водачите ще бъде съставян акт, съобщи и БНТ. "Ксеноновите фарове не са забранени, но когато са фабрични – отговарят на определени стандарти. За съжаление, все повече водачи си купуват ксенонови крушки, които са китайско производство или въобще не отговарят на никакви стандарти. Именно тези водачи ще бъдат спирани и ще има отношение към тях", обясни Богдан Милчев и допълни, че Законът за движение по пътищата дава тази възможност. Тези ксенонови фарове не създават толкова проблеми в града, но при извънградското каране проблемът е сериозен, каза още шефът на КАТ-София. Засега от КАТ няма да налагат глоби на водачите, чиито коли имат ксенонови фарове. Вчера от КАТ обявиха, че ще се глобява и за нерегулирани фарове, като санкцията може да стигне до 150 лв. От Пътна полиция заявиха, че ще продължат да глобяват пешеходци, които пресичат неправилно. Глобата е 10 лв. Над 3000 са глобените до момента в София пешеходци за неправилно пресичане. Пешеходците започват да стават все по-дисциплинирани, заяви главен инспектор Богдан Милчев. http://dnes.dir.bg/n...ta-9826797?nt=4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts