Jump to content

Запалете фаровете!


admin
 Share

Recommended Posts

За всеки случай да напомня - от днес сме на фарове. Няма да предупреждават тая година, направо глоби, така че не ги забравяйте :)

Link to comment
Share on other sites

В доста държави е препоръчително да се кара на DRL, България е единствената със задължителни за зимата в ЕС, но в няколко западни държави е задължително целогодишно да се кара с фарове (или дневните светлини) извънградско целогодишно! В ЕС наложиха закон до колко ярки може да са дневните светлини за коли произведени от 2011та натам и това е единственото ограничение.

Link to comment
Share on other sites

Аз имам навика първото нещо, което направя след като запаля колата, е да пусна късите. Целогодишно. Мисля, че това е един добър и полезен навик.

Link to comment
Share on other sites

Една интересна новина от днес. Наистина се надявам да ги спират от движение, защото вечер по пътищата е като дискотека от тези "домашни" ксенони:

 

КАТ започва да спира колите с ксенонови фарове

 

 

 

КАТ-София започва да спира автомобилите, които имат ксенонови фарове. Това съобщи пред БНР началникът на Пътна полиция в СДВР главен инспектор Богдан Милчев.

 

Причината е, че ако крушките не са фабрично вградени, има опасност другите шофьори да бъдат заслепени и да се стигне до катастрофи.

 

Автомобилите с ксенонови крушки на фаровете, които не са фабрично производство, ще бъдат спирани от движение, а на водачите ще бъде съставян акт, съобщи и БНТ.

 

"Ксеноновите фарове не са забранени, но когато са фабрични – отговарят на определени стандарти. За съжаление, все повече водачи си купуват ксенонови крушки, които са китайско производство или въобще не отговарят на никакви стандарти. Именно тези водачи ще бъдат спирани и ще има отношение към тях", обясни Богдан Милчев и допълни, че Законът за движение по пътищата дава тази възможност.

 

Тези ксенонови фарове не създават толкова проблеми в града, но при извънградското каране проблемът е сериозен, каза още шефът на КАТ-София.

 

Засега от КАТ няма да налагат глоби на водачите, чиито коли имат ксенонови фарове.

Вчера от КАТ обявиха, че ще се глобява и за нерегулирани фарове, като санкцията може да стигне до 150 лв.

 

От Пътна полиция заявиха, че ще продължат да глобяват пешеходци, които пресичат неправилно. Глобата е 10 лв. Над 3000 са глобените до момента в София пешеходци за неправилно пресичане. Пешеходците започват да стават все по-дисциплинирани, заяви главен инспектор Богдан Милчев.

 

 

http://dnes.dir.bg/n...ta-9826797?nt=4

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...