Jump to content

Цени на новите автомобили в България


nikid
 Share

Recommended Posts

Понеже цените ще са основен дразнител и повод за разгорещени коментари си позволих да отворя тази тема тук.

За да не остане впечатление ,че само Шевролет правят големи отстъпки ще допълня малко пейзажа и с други марки.

В момента КИА дава на половината си модели 17% отстъпка на и без това атрактивните си цени сийд 1,6 132кс. средно ниво(доста богато) около 23-24хил лв.

Някои от дилърите на Рено вадят един списък на " автомобили на склад" където Лагуна в топ ниво имат цени с над 20% отстъпки.

Почти всички дилъри са склонни веднага на 3-5% отстъпка дори и за конфигуриран от клиента автомобил. Според мен пишат ценовите листи като в Европа за да не създават напрежение между дилърите , но за нашите условия или трябва да свалят или да затварят . Впрочем и на запад за автомобили на склад се правят яки намаления . Като казвам "автомобил на склад" разбирам нова кола на нула или няколко км. по разни причини поръчани- отказани някъде итн. , но не тези, които се ползват за тест .

Примери може всеки да даде , ако е пообиколил дилърите.

Link to comment
Share on other sites

Сега прегледах италианския грейт уол и се убедих, че нашите са много добре ценово позиционирани за Хувър Н5 и Стийд 5! Впечатлен съм.

При еднакви конфигурации и за SUV-а и за пикапа се получиха разлики от поне 3500 евро в наша полза! Поздравления! Интересното е, че там не се предлагат никакви автомобили, нито C10, нито C30! Ще почакаме до нова година за да видим на къде отиват нещата. Смятам, че на първо четене и сравняване на цени и оборудване, ХУвъра и Стийда нямат конкуренция, още повече, че почетох по чуждите форуми, където има на английски де :), и определено италианците са доволни от тях! Ще потърся данни за продажби за миналата или тази година и ако намеря ще пиша.

Link to comment
Share on other sites

За 2010г. в Италия, Steed е на трето място по продажби при пикапите, след Нисан и Мицубиши и преди Тойота.

Link to comment
Share on other sites

Интересното е, че там не се предлагат никакви автомобили, нито C10, нито C30!

 

Там Great Wall се продават от няколко години, всичко внос извън ЕУ. Преди около година имаше новини, че Литекс са сключили договор за доставката на 25 000 пикапа за Италия за период от 5 години. Тоест според мен цялата гамата на Great Wall в Италия ще се обогати с производството край Баховица, пикапа и джипа ще са модели произведени там, а C10, C30, H6 и тн ще започнат да се предлагат там щом започнем да ги правим. Това разбира се е предположение на база чиста логика, искрено се надявам да стане факт и в другите европейски страни да се купува внос от нашата страна.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...