lakatnika Posted August 6, 2021 Share Posted August 6, 2021 Привет,да кажа и аз каква полезна работа свърших покрай смяната на масълцето в двигателя. Качих Китаеца на канала.смених си масълцето и направих обстоен оглед за течове на масла и пр. За щастие такива не бяха открити. Обаче открих доволно количество ръжда на люспи и кори... предимно в задната част по рамата и горните легла на пружините. Свалих ръждата с телена четка и отвертка,намазах с ръждопреобразувател на водна основа (мляко)-/много е добър/ и като изсъхна напръсках с маслото което източих по рано от двигателя (със бояджийския пистолет) Сега Шон отдолу е като Нов. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaniatanasov Posted August 7, 2021 Share Posted August 7, 2021 Нашите и те ръждясват, докато оглеждах когато купих моя, попаднах на доста ръждясали екземпляри. Единият беше много зле, а беше най млад! Но беше вкарат директно от Китай! Може би има значение къде са сглобявани. Моята я взех без да я погледна отдолу, за мой късмет отдолу блестеше като нова, много приятно изненадан. Но имам разни петънца по боята и се чудя как да ги третирам да не вземат да тръгнат! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakatnika Posted August 9, 2021 Author Share Posted August 9, 2021 На 7.08.2021 г. at 23:31, yaniatanasov написа: Нашите и те ръждясват, докато оглеждах когато купих моя, попаднах на доста ръждясали екземпляри. Единият беше много зле, а беше най млад! Но беше вкарат директно от Китай! Може би има значение къде са сглобявани. Моята я взех без да я погледна отдолу, за мой късмет отдолу блестеше като нова, много приятно изненадан. Но имам разни петънца по боята и се чудя как да ги третирам да не вземат да тръгнат! Извадил си късмет с ръждата...,ако питаш мен-обработка с ръждопреобразувател и после отгоре мазане с четка с грес. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts