Jump to content

проблем с включването на перката за охлаждане на мотора


 Share

Recommended Posts

колеги голям зор видях с тази перка на радиатора.не се включва и мотора загрява .щом откача кабела на датчика за температура вентилатора тръгва .включвам я спира.

смених датчика заработи два три пъти изгасих колата и след 2 часа паля същата работа нещееее.взех от колега неговия датчик пак така.

помощ.чувам някъде едно реленце да прави щрак но не тръгва перката.не знам къде е това реле.не е в кутията с бушоните там не цъка.ако някой знае моля за съдействие

Link to comment
Share on other sites

благодаря ВИ за активността и помощта .дано не ВИ се случи и на вас защото ще побелеете докато оправите проблема .Аз го оправих .активно ще помогна на всеки  който има нужда както помогнахте и на мен .:la::blob6:

Link to comment
Share on other sites

Как го оправи???Кажи и на нас това е и основното мото на форума!!!Не се сърди, явно е нямало друг с подобен проблем , а да се философффффства за повреда е меко казано- грешно. През соца масово на Лада 2007 и Москвич 21412 слагаха ел.ключета за ръчно включване на вентилатора. Видиш, че стрелката стигне 95 градуса и цък и тръгва...Но сега...не знам.Той винаги се върти като е включен климатика.

Edited by Kan4o
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравей, не се сърди, явно колите не се чупят толкова много и не влизаме често :P Кутията с бушона и с 2-те релета на перката на радиатора на H5 e една малка, самостоятелна, до акумулатора. Едното реле е за бавно въртене, другото за бързо. Ако има някаква драма, то явно е там. Бушона е четвъртит, 40А, т.е. ако е изгорял, значи той е най-малкият проблем... Иначе при мен перката се включва при 96 градуса температура на антифриза, по данни на OBDII. Спира като охлади до 86.

Edited by gwhover
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...