Валентино Публикувано 3 Октомври, 2017 Share Публикувано 3 Октомври, 2017 колеги голям зор видях с тази перка на радиатора.не се включва и мотора загрява .щом откача кабела на датчика за температура вентилатора тръгва .включвам я спира. смених датчика заработи два три пъти изгасих колата и след 2 часа паля същата работа нещееее.взех от колега неговия датчик пак така. помощ.чувам някъде едно реленце да прави щрак но не тръгва перката.не знам къде е това реле.не е в кутията с бушоните там не цъка.ако някой знае моля за съдействие Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Валентино Отговорено 7 Октомври, 2017 Автор Share Отговорено 7 Октомври, 2017 благодаря ВИ за активността и помощта .дано не ВИ се случи и на вас защото ще побелеете докато оправите проблема .Аз го оправих .активно ще помогна на всеки който има нужда както помогнахте и на мен . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kan4o Отговорено 7 Октомври, 2017 Share Отговорено 7 Октомври, 2017 (Редактирано) Как го оправи???Кажи и на нас това е и основното мото на форума!!!Не се сърди, явно е нямало друг с подобен проблем , а да се философффффства за повреда е меко казано- грешно. През соца масово на Лада 2007 и Москвич 21412 слагаха ел.ключета за ръчно включване на вентилатора. Видиш, че стрелката стигне 95 градуса и цък и тръгва...Но сега...не знам.Той винаги се върти като е включен климатика. Редактирано 8 Октомври, 2017 от Kan4o Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gwhover Отговорено 22 Ноември, 2017 Share Отговорено 22 Ноември, 2017 (Редактирано) Здравей, не се сърди, явно колите не се чупят толкова много и не влизаме често Кутията с бушона и с 2-те релета на перката на радиатора на H5 e една малка, самостоятелна, до акумулатора. Едното реле е за бавно въртене, другото за бързо. Ако има някаква драма, то явно е там. Бушона е четвъртит, 40А, т.е. ако е изгорял, значи той е най-малкият проблем... Иначе при мен перката се включва при 96 градуса температура на антифриза, по данни на OBDII. Спира като охлади до 86. Редактирано 22 Ноември, 2017 от gwhover Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts