Jump to content

Постоянно заключване на вратите от самосебе си на Н5 , дори и ключовете да са в автомобила ?


stm
 Share

Recommended Posts

Здравейте, Ховър Н5 , 2009 г, 2,4 бензин . Имам два оригинални ключа с дистанциооно (копчетата за оключване и заключване)

 

Проблема е че оключвам колата , въртя се около нея и тя сма се заключва. Пробвах да оставя вътре единия ключ- пак се заключи , добре че имам втори . 

 

Това програмируема екстра ли е и как се активира / дезактивира , само с връзка с тестер или от бутоните на дистанциооното в ключа също може ?

 

Друг въпрос - свързването с комп за четне на грешки и др. с кои програми става или ги има само в официалните сервизи ?

Link to comment
Share on other sites

При моята ако не отворя врата 30 секунди след отключване се заключва отново. Но ако отвориш врата или багажника след това не се самозаключва, дори и часове да стои.

Link to comment
Share on other sites

За връзка към Ховер може да ползваш ELM327 OBDII с bluetooth. Има ги за по 5-6 $. Моето което си взех мисля, че с доставката ми излезна 16-17 лв (непомня вече).

 

Мястото където трябва да го включиш е точно под кормилото в ляво под пластмасата. Намира се над дръжката за отваряне на капака. Държи се на една телена рамка.

 

Това OBDII работи най-добре с Андроид, но трябва да е отключен телефона или таблета. Приложението, което се ползва е Torgue.

 

Ето за такова нещо става на въпрос: http://www.ebay.co.uk/itm/ELM327-WiFi-OBD2-OBDII-Car-Diagnostic-Scanner-Auto-Scan-Tool-For-PC-iPhone-iPad-/231408998097?hash=item35e10d16d1:g:VBoAAOSwBahVWYg~

 

Допълнение: Относно самозаключването и аз имах подобен проблем в началото. В последствие от фирмата, която монтира алармата ме попитаха как искам да е настроено и аз изисках да ми го махнат.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Не мога да хвана ....кога и при коя врата го прави ...Лошото е че дори и да са вътре ключовете пак са заклщчва дори и да са на контакта

Link to comment
Share on other sites

Според мен тази опция се изчиства от алармата и централното заключване. Иди при алармаджии и ще ти го махнат. При мен на старото RX 4 го прави същото, но те го махнаха.

Edited by zhelev_48
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Това е си е фабрична настройка.И на мен първоначално ми беше кофти когато имам работа по колата вратите да ми се заключват постоянно и аз да цъкам нонстоп на дистанционното за да си ги отключа.Но понеже при мен батерията ми е слаба и не винаги ми отключва от раз,то по случайност установих,че когато вместо с дистанционното да си отключа джипа,то отида до колата пъхна ключа в ключалката и си го отключа.Тогава вече колатата не се заключва докато не натиснеш копчето за заключване от дистационното.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...