Jump to content

Постоянно заключване на вратите от самосебе си на Н5 , дори и ключовете да са в автомобила ?

stm
 Share

Recommended Posts

Здравейте, Ховър Н5 , 2009 г, 2,4 бензин . Имам два оригинални ключа с дистанциооно (копчетата за оключване и заключване)

Проблема е че оключвам колата , въртя се около нея и тя сма се заключва. Пробвах да оставя вътре единия ключ- пак се заключи , добре че имам втори . 

Това програмируема екстра ли е и как се активира / дезактивира , само с връзка с тестер или от бутоните на дистанциооното в ключа също може ?

Друг въпрос - свързването с комп за четне на грешки и др. с кои програми става или ги има само в официалните сервизи ?

При моята ако не отворя врата 30 секунди след отключване се заключва отново. Но ако отвориш врата или багажника след това не се самозаключва, дори и часове да стои.

За връзка към Ховер може да ползваш ELM327 OBDII с bluetooth. Има ги за по 5-6 $. Моето което си взех мисля, че с доставката ми излезна 16-17 лв (непомня вече).

Мястото където трябва да го включиш е точно под кормилото в ляво под пластмасата. Намира се над дръжката за отваряне на капака. Държи се на една телена рамка.

Това OBDII работи най-добре с Андроид, но трябва да е отключен телефона или таблета. Приложението, което се ползва е Torgue.

Ето за такова нещо става на въпрос: http://www.ebay.co.uk/itm/ELM327-WiFi-OBD2-OBDII-Car-Diagnostic-Scanner-Auto-Scan-Tool-For-PC-iPhone-iPad-/231408998097?hash=item35e10d16d1:g:VBoAAOSwBahVWYg~

Допълнение: Относно самозаключването и аз имах подобен проблем в началото. В последствие от фирмата, която монтира алармата ме попитаха как искам да е настроено и аз изисках да ми го махнат.

• 2 months later...

Не мога да хвана ....кога и при коя врата го прави ...Лошото е че дори и да са вътре ключовете пак са заклщчва дори и да са на контакта

Според мен тази опция се изчиства от алармата и централното заключване. Иди при алармаджии и ще ти го махнат. При мен на старото RX 4 го прави същото, но те го махнаха.

Edited by zhelev_48

• 9 months later...

Това е си е фабрична настройка.И на мен първоначално ми беше кофти когато имам работа по колата вратите да ми се заключват постоянно и аз да цъкам нонстоп на дистанционното за да си ги отключа.Но понеже при мен батерията ми е слаба и не винаги ми отключва от раз,то по случайност установих,че когато вместо с дистанционното да си отключа джипа,то отида до колата пъхна ключа в ключалката и си го отключа.Тогава вече колатата не се заключва докато не натиснеш копчето за заключване от дистационното.