Ginfisss Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 (edited) Какво ме подтикна да питам за нещо, което сигурно е коментирно хиляди пъти. Миналата Събота си взех кола (от оказиона) от плевенския дилър. Газовата беше почти пълна едно деление под максимума. Навръщане малко преди джъмбото газта свърши и карах малко на бензин. Спрях на едно OMW и им казах да пълнят газ до горе. Сипаха 16 литра съответно датчика отчете, че бутилката не е пълна отново беше едно деление по-малко. Карах така през седмицата, без да правя опит да зареждам отново. Вчера реших да покарам колата на по-дълъг път тъкмо да видя горе долу какъв разход дава тръгнах към Ямбол, на гости. По пътя пак свършва газта карам на бензин няколкко километра до следващата бензиностанция - пак OMW - съответно поръчвам газ до горе... наляха ми малко повече от 24 литра... с това количество вече и светлинната индикация беше пълна и аз бях доволен. Днес, като тръгнах на обратно пак изчаках газта да свърши, заредих до горе в Петрол за тях това бяха 20,5 литра - бях озадачен 4 литра разлика, но това, което ме застреля беше последното зареждане. Бензиностанция Лукойл - за тях до горе беше 27,91 литра? Аз от автомобили, пак да кажа, не разбирам, но все пак мисля, че проблема не е в автомобила, ГУ или в мен? Предполагам, че всеки се е сблъсквал с това нелепо "пълнене до горе" А сега ако някой може да ми каже как да засека разхода с наливане "до горе" 100 км и доливане "до горе"? Edited November 22, 2015 by Ginfisss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nmnikolov Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Разхода се засича най-добре след като си навъртял поне няколко хиляди км. С 3-4 зареждания няма да е толкова точно. Иначе е нормално на различните бензиностанции колонката да изключва различно. От това се получава и разликата. По-интересното е, че при мен има случай на зареждане с 48л. газ при капацитет на бутилката 51л. Куриозното е, че до бензиностанцията все още си карах на газ и си светеше една чертичка, така че дори не бях останал без газ. Общо взето за газта май май всички лъжат... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evgeni Stoimenoff Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Че лъжат-лъжат !Зависи и от темпрературата навън,от това помпата на колко атмосфери пълни,и някой чуват ,че вече е пълна и продължават да наливат до кръгла сума !!Най-култови са във Враца -при бутилка 32 ( да кажем да събере едвам-едвам 25-6,те пълнят до 34 -магьосници !) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ginfisss Posted November 23, 2015 Author Share Posted November 23, 2015 Ясно, че при различни атмосверни условия, различно налягане с което се нагнетява газта и т.н. са възможни някакви отклонения... ама тия хора наистина са магьосници и понякога сипват повече от колкото бутилката събира. Днес дилърите ми върнаха сервизните книжки и отворих тази на газовата, за да видя какъв е полезния обем, там пишеше, че на самата бутилка има табелка с тези данни. Съответно отидох до колата, огледах хубаво табелката на бутилката, не се ориентирах и в крайна сметко проверих в интернет - пълния обема е 44 литра, от което би следвало да може да се зареждат не повече от 34 - 35 литра (80%), което някак ме успокоява. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyko23 Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Go to the nearest service... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts