Jump to content

Още един собственик на Voleex C30

dry-ice
 Share

Recommended Posts

Здравейте,

Не съм точно нов собственик на С30, колата я закупих януари и вече има навъртяни 8000 километра. Четох доста из форума преди да се регистрирам.

Впечатления от колата:

В самото начало се уплаших от мудния мотор, все едно че беше мъртъв (само за инфо предната кола ми бе старо БМВ).

След смяна на маслото колата стана друга. С всеки изминал километър колата се променяше. Голямо удоволствие ми доставя факта, че разработвам мотор, а не карам някой "уникат" с мотор навъртял над 200 000 км. Дори жена ми, която сяда отвреме навреме да кара - установи разликата.

Много интересен факт е, че януари пак ще ми сменят масло...

Тъй като избрахме салона светла кожа, това е първото нещо което прави впечатление на всеки, който седне в колата. Перфориран кожен салон, който почти не запарва дори и в летните жеги.

Като дойде въпрос за жега, колата има доста силен климатик. В повечето случаи съм го настройвал на минимална духалка, най вече заради детето на задната седалка. Автоматичния режим е малко интересен (дори и зимата включва климатика), но по всяко време може да го пригодиш както на теб ти е най-комфортно. От тук и първия проблем, който съм установил: ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ КОМПРЕСОРА НА КЛИМАТИКА СЕ ЧУВА СТРАННО ТИХО ВИЕНЕ. Това го посочих в сервиза когато ходих за смяня на масло, но те не били го чули и ми казаха да се услушвам да не се увеличи.

Не се увеличава. Така си вие приглушено. Не е нещо фрапиращо, но за стар шофьор като мен е странно.

Други проблеми:

Педала на съединителя скърцаше, с една клечица му капнах една капка масло и заспа.

Багажника скърца - мисля и на него да му капна масълце.

Имам чуството, че китайците са спестили доста смазка на материали които се трият, но според мен това не е фатално.

Интересен момент с паленето. Някой път не иска да запали от раз, или ако запали е като задавена, на около 100 оборота.

Сега я изчаквам на стартер около 10 сек и тези проблеми ги няма.

Най-вероятно иска да се чеква и тогава да пали.

Като се замисля други проблеми нямам с колицата.

Ако ме попита някой, дали ако имах възможност бих избрал същата кола. Категоричния ми отговор щеше да е твърдо ДА

• Upvote 1

Карай със здраве! Климатика е хубаво, че се включва и на студено - пробвай зимата, пусни го на запотени стъкла и гледай ефекта... Педалите на съединителите на повечето скърцат. При мен също и си мисля, че по-скоро е недоглеждане на нашия контрол на качеството, отколкото на китайчетата. Същото се отнася и за багажника. Това, което изброяваш, вече ми мина през ръцете /Марто да не чете/ :laughing5: ! След като прегледаш всички тия дребни забележки мисля, че ще си още по-доволен. Карай със здраве и да те радва! :headbang:

...за другото има сервизи!

Edited by JI_GIT