Jump to content
admin

Компании за електроника разкриват 650 работни места в Божурище

Recommended Posts

Предвижда се строителството да започне още през това тримесечие, а заводът да заработи през пролетта на 2014. Стойността на инвестицията на BHTC е над 42.5 млн. лв., а новоразкритите работни места ще бъдат повече от 350.

 

„Това е първата мащабна инвестиция в рамките на икономическа зона София-Божурище”, подчерта Василев. По думите му положителна тенденция е сертифицирането на все повече проекти в областта на високите технологии. Така сертифицираните до момента през тази година три проекта на стойност 44.5 млн. лева са изцяло във високотехнологичните производства и научноизследователската и развойната дейност. Те предвиждат разкриването на повече от 650 нови работни места.

 

Повече тук:

http://www.cars.bg/news/news/view/7396/Kompanii-za-elektronika-razkrivat-650-rabotni-mesta-v-Bozhurishte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не им вярвам, до къто не открият завода и не плащат реални заплати.НЕ ВЯРВАМ.Ние сме абсурдна държава.Той до сега и литекс щеше да произвежда.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Нали щеше да е в Пловдив...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Щеше , ама там е по добра общинската администрация и по лесно се купува...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Че Литекс си произвеждат. Или поне сглабят :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Те литекс нищо не казват - произвеждат ли или не? Пълна липса на инфо?! :icon_pale:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Що бе, малката кола се произвежда от миналия февруари - имаше новина колко бройки са слезли от конвера, пикапа мисля и той вече се произвежда.

http://greatwall.bg/novini/1-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8-great-wall-%D0%B2-%D0%B1/

Share this post


Link to post
Share on other sites

А има ли ни вече във ВИН регистъра ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не знам дали ни има във ВИН регистъра, обаче производството върви. В темата за завода пуснах снимки, на които се вижда, че върви и производството на Стийд и тестово производство на Н6. А ето още малко инфо в духа на темата :

 

"Литекс Моторс" ще строи завод в Г. Делчев, Гриша Ганчев става спонсор на Пирин ГД

Финансовият благодетел на Литекс Гриша Ганчев е готов да помага финансово на Пирин Гоце Делчев. Това ще стане чрез автомобилния консорциум "Литекс Моторс", който произвежда автомобили с марката Great Wall. В момента община Гоце Делчев води преговори с "Литекс Моторс" за изграждане на завод за авто части в град Гоце Делчев. Като част от преговорите, освен преференциална цена при закупуване на терен, от община Гоце Делчев са предложили "Литекс Моторс" да стане спонсор на ПФК Пирин Гоце Делчев.

Идеята е неврокопчани да рекламират автомобилната марка, на която Гриша Ганчев е производител. Ако това се случаи няма да има конфликт на интереси защото Гриша Ганчев официално не фигурира сред управляващите "Литекс Моторс". Сред управителите на "Литекс Моторс" е Илия Терзиев, който преди време е бил и в управлението на "Литекс комерс". Същият фигурира и при други фирми от империята на ловешката компания - "Литекс Бус", основана през март миналата година.

Очакват се висши мениджъри на ловешката фирма, на които да бъдат предложени конкретни терени и оферти за строеж на завод. Фирмата има интерес да изгради завод близо до границата с Гърция, а нейн екип води преговори и проучва терени, както в Гоце Делчев, така и в Петрич и Сандански. Странно защо новината за бъдещи взаимоотношения между Пирин и Гриша Ганчев идва няколко дни преди мача неврокопчани и Литекс.

Лъчо Петров

Източник: www.struma.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...