sasho_vd Публикувано 3 Август, 2018 Share Публикувано 3 Август, 2018 Здравейте, След като решихме да сменяваме семейното комби с нещо пълноприводно /при нужда/ и доста ровене из мрежата, четене, и осмисляне, се спрях на Ховър CUV. Предпочитам механичното превключване на преден мост и бавни.... Задължително ще се слагат ръчни хъбове. Доколкото намерих информация: - номера на рамата е зад задна дясна гума. Там ли е? - номера на двигателя е зад изпускателната тръба на първи цилиндър. Там ли е? Освен нормалните неща, които се гледат при купуване на автомобил, има ли нещо специфично? Какво е нивото на аникорозионната защита и гние ли на определени места? Притеснява ме изчетеното в нета и споделеното от двама собственици на коли с газова течна фаза - на две три години умира помпата в газовата бутилка - цената на нова 3-500лв. С какъв хардуер и софтуер се прави диагностика на този автомобил - това май никъде не го намерих написано ясно. Буксата за диагностика по ОБД 2 ли е? Има ли 16 цолови джанти, които да стават безпроблемно на Хувъра? Ако има - от какво? Ако има ховъровод от Видин ще се радвам да се запознаем на живо. Ако някой от форума минава наоколо и съм свободен - също. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nork Отговорено 3 Август, 2018 Share Отговорено 3 Август, 2018 Здравей, Номера на рама и мотор - да, точно там, ами имат си повърхностна ръжда от долу Щом е CUV едва ли ще попаднеш на екземпляр с течна фаза, тя е на Н5. Повечето от CUV са внос от Италия и са с BRC инжекционни. ОБД2 е буксата, за софта го чете с всичко, но за ровене братята руснаци пишат и ползват launch. Джанти стават и 16, но от какво точно ...... тук трябва да каже някой който е сложил такива. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Явор Отговорено 3 Август, 2018 Share Отговорено 3 Август, 2018 Привет,помпата на газовата е 60 лв китайче ,100 лв бош монтажа е 65 лв....джанти от л200,фронтера .тропер и още доста модели с 6 дупки и междуболтово 139.7.....относно ръждата гледай долния край на вратите от вътре и задния капак.късмет Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kan4o Отговорено 5 Август, 2018 Share Отговорено 5 Август, 2018 - номера на рамата е зад задна дясна гума. Там ли е?- моят се оказа зад задна лява.. Моя е с гуми 17 ки ... газована е последно поколение инжекцион с променливо впръскване на инжекторите... през година я измивам отдолу добре...слагам 1 литър преобразовател на ръжда в пръскало за прозорци. опръсквам я отдолу хубаво... на другия ден на канала в Лидл продават двукомпонентни спрейове - против ръжда, грунд и боя - черна . тези година изпръсках 5 - като нова е отдолу. Същото и за аспуха с цинково оловен спрей пак от Лидл. Иначе обикновените са акрилни т.е. пластмасови и се олющват скоро и така пак след 2 години. Тя отдолу е с цяла рама, кат камион, не че ще и стане нещо на желязото, но ме дразни ръждата.......това е успех аз имам с моя вече 80000 км и съм доволен... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cvetoslav.mihov Отговорено 9 Януари, 2019 Share Отговорено 9 Януари, 2019 (Редактирано) Редактирано 9 Януари, 2019 от cvetoslav.mihov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts