Martoo Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Здравейте, колеги. От скоро съм горд собственик на Great Wall H6 и сега дойде време да го закарам до сервиза, за първото му обслужване, което го дават на 5000 км или 6 месеца. Та искам да ви попитам имате ли представа какво масло използват great wall и можете ли да ме ориентирате г/д като сума за обслужването? Доколкото знам трябва да заплатя цената на маслото + филтри (без труд) или се бъркам? Имам и още един въпрос - Тъй като искам да си закупя още един комплект лети джанти, джанти с какъв размер са подходящи за този модел? Фабричните са 17-ки, но някой пробвал ли е с 18-ки евентуално или по-големи? Благодаря предварително за отговорите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orionbg Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Здравей колега, Ето какво намерих като данни за джантите на нашите Н6-ци: стандартни гуми: 225/65R17 с джанти: 6.5Jx17 ET50 5x114.3 централен отвор: 64.1мм На теория има вариант и да е 7Jx17 ET45 ама Българските мисля са от само от първия вариант. Сподели после какво точно са сменили и колко пари е струвало. Също така ако имаш време и желание, ще се радваме ако споделиш впечатленията си от модела и конкретно твоята. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Артанес Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Здравей колега, В Монтана и двата пъти ми смениха маслата с Тотал. Цената на първото обслужване е по- висока, понеже се сменят всички масла. Джанти и гуми предполагам ,че ще ти предложат много модели. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ginoo Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 Доколкото знам трябва да заплатя цената на маслото + филтри (без труд) или се бъркам? Имам и още един въпрос - Колега при обслужване винаги в цената има включено и труд (поне при мен е така), при Вас може да е различно, зависи от договора. Иначе цената е около 700 лв ако се сменят всички масла (скоростна кутия, диференциал, двигател итн ), и 500 лв ако ТО не включва смяна на маслата на диференциала (в книжката е описано какво трябва да се сменя). Поздрави. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyko23 Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 Вие хубаво го съветвате за цените на обслужване, но колегата нищо не е споменал, какво кара - бензин ли, дизел ли... Защото разликата е горе-долу х2... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martoo Posted September 16, 2016 Author Share Posted September 16, 2016 (edited) Моя е грешката, пропуснах да спомена - бензинов е двигателя 1.5 Т. Както и да е, днес посетих сервиза и смениха всички масла (двигателно, трансмисионно, скоростна кутия, диференциал + маслен, въздушен и горивен филтър) и както спомена колегата Ginoo - всичко излезе 500 лв, което не е малко като сума, но си е нормално за такова обслужване. Скоро ще напиша някой пост относно представянето на колата, защото в момента нямам много време. Ако някой междувременно го интересува нещо друго - да пита. Edited September 16, 2016 by Martoo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts