Jump to content

li4i

Members
 • Мнения

  24
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  2

li4i last won the day on Март 17 2012

li4i had the most liked content!

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно li4i

 • Ранг
  Member

Profile Information

 • Адрес:
  София
 • Карам:
  Voleex C10
 1. li4i

  Мнения за сервизната поддръжка

  1. И при мен беше така - т.е. със смазване се оправи. 2. При мен не съм забелязал подобен проблем. 3. При мен не съм забелязал подобен проблем. 4. При мен разлепването е малко, но ще се залепи, когато метеорологичните условия са по-добри, за да може да изсъхне по-добре. 5. И при мен от време на време се чува много тих подобен звук и аз си мисля, че е от накладките също. Но дали е нормално не мога да кажа. Разговарях с хората в моя сервиз (МИТВАС - София) и подобни проблеми, които се проявяват в определени моменти или състояние на автомобила са трудни за хващане и диагностика. Тези дни използвах сервиза на МИТВАС за отстраняване на застрахователни щети (одраскана боя) и съм много доволен от работата им и от отношението им.
 2. li4i

  Мнения за сервизната поддръжка

  Установих какъв е проблема - на задния ляв калник има "кожух", който защитава тръбата за зареждане на газта. И всъщност намалява височината/разстоянието м/у гумата и калника. И когато завивам на дясно, колата се накланя на ляво и гумата стърже (това при условие, че е натоварена). Ще видим, дали техниците в Митвас ще предложат някакво решение. В противен случай трябва се ограничавам и съобразявам с този недостатък.
 3. li4i

  Мнения за сервизната поддръжка

  Здрасти, При мен от скоро го забелязах при отпускане на съединителя има един момент, в който се усеща приплъзване (прещракване) на самия педал на съединителя. Като се заслушах по-внимателно се чува един звук на пружинка точно в този момент. Нещо ново, което установих при мен - при пълна кола с хора (на задната седалка двама възрастни с дете), резервната гума, и газовата бутилка пълна на половина, на вдлъбнати неравности по пътя задните гуми се търкат в калниците. В Понеделник ще ходя до Митвас да проверят дали това е нормално или има нещо нередно със задното окачване.
 4. li4i

  Шумоизолация за газовата

  Благодаря за информацията. Аз определено ще се възползвам.
 5. li4i

  Газово за Волекс C10

  Смесен е. Извън града (а и в града също) - включени фарове и климатик. Скорост извън града - не по-висока от 120-130км/ч.
 6. li4i

  Газово за Волекс C10

  И при мен разхода с климатик е толкоз.
 7. li4i

  Газово за Волекс C10

  Внимание Зареждам газ само на Лукойл. Веднъж ми направи впечатление, че по чинийката на преходника (фунийката за зареждане) остават стружки от спусъка на маркуча за газта. Не знам дали е опасно за газовата уредба, но вие си внимавайте. И другото, което забелязах е, че има спусъци, които не уплътняват/затягат добре и изпускат газ. Така бутилката не се пълни, а си плащаме горивото.
 8. li4i

  Мнения за сервизната поддръжка

  Това с волана и аз го имах (или нещо подобно беше) и при мен се оправи много бързо.
 9. li4i

  Мнения за сервизната поддръжка

  Здрасти, така ми беше споделено, но действително не мога да споря за това. Цената включва описаните неща, а за маслото трябва да погледна на стикера, който е поставен на капака и ще пиша отново. Доверил съм се на 100% на сервиза и не ги проверявам какво правят по време на сервизните обслужвания, предвид, че ми остават 4 години и половина гаранция . Все пак, ако са направили пропуск или компромис, рано или късно ще се върне като бумеранг пак при тях . С новото масло веднага се забелязва промяна в поведението на автомобила (в положителна посока) - по-лесно превключване на скоростите, и как да кажа - "по-хубав/приятен" звук на самия двигател. Сега ще наблюдавам как ще се отрази и на разхода.
 10. Здравейте, Пиша по тази тема, защото всеки, който обмисля да си закупи някой от предложенията на GWM трябва да е запознат с качеството на гаранционното и извън гаранционното обслужване на автомобилите, както и цените. Вчера, 08.06 направих първото сервизно обслужване на Волекс-а ми (преди 5 000 км) и трябва да кажа, че съм много доволен от сервиза (Митвас). Записах си предварително част. Оставих автомобила в 9:30ч. и в 11:30ч. получих обаждане, че вече е готов и мога да си го взема. Направо не можах да повярвам. Цената на услугата е 235 лв. с ДДС. Аз бях подготвен да остана без автомобил поне 3-5дни. Обсъждахме с мои познати, собственици на много по- реномирани марки, че когато те си оставят автомобилите в официалните сервизи за подобни интервенции, си ги чакат със седмици. Така че, големите плюсове, които мога да изтъкна са ниската цена и бързата реакция.
 11. li4i

  Газово за Волекс C10

  Ето и малко данни за разхода на газ преди първата смяна на маслото (зареждано е в бензиностании Л....). Ще забележете, че има разход около 8л/100км - това е извънградско (при скорост не по-висока от 110км/час - докато се разработва двигателя я пазя и не качвам над 3000-3500 оборота), както и разход 10-11л/100км - градско: Дата 06.05 - газ 30,99л/1,29лв (отстъпка 1,24) изминати 362км (заредено на 2673км) Дата 12.05 - газ 28,82л/1,25лв (отстъпка 1,15) изминати 239км (заредено на 2914км) Дата 19.05 - газ 23,23л/1,23лв (отстъпка 0,46) изминати 211км (заредено на 3125км) Дата 25.05 - газ 16,63л/1,23лв (отстъпка 0,67) изминати 250км (заредено на 3375км) Дата 25.05 - газ 32,40л/1,23лв (отстъпка 1,30) изминати 333км (заредено на 3709км) Дата 27.05 - газ 23,47л/1,23лв (отстъпка 0,94) изминати 302км (заредено на 4011км) Дата 03.06 - газ 30,74л/1,23лв (отстъпка 1,23) изминати 345км (заредено на 4357км)
 12. li4i

  Шумоизолация за газовата

  Привет. На моята газова уредба на Волекс-а също се чува това жужене и както "jeko" е споделил - на този етап и аз се справям по този начин с това неудобство. Първия път, когато го забелязах, се притесних и отидох до сервиза да се консултирам с техниците. Казаха ми, че това жужене е нормално и се дължи на работата на помпата в газовата уредба. Ако тази "микропореста гума" намали дори с малко шума ще е много добре. А то наистина поне малко по-тиха да беше работата на тази помпа, нямаше да се повдига подобен въпрос и да се търси решение.
 13. li4i

  Газово за Волекс C10

  ...За града е ОК, но на дълъг път си е риск да тръгнеш без резервна гума. Особено сега, след зимния период, когато пътищата са в много лошо състояние. Ако се пръсне гума, никакъв КИТ няма да ни спаси.
 14. li4i

  Нов собственик на Voleex C10

  Подкрепям мнението ти. Но да си плащаме, да имаме гаранция и сами да си оправяме проблемите - това не ми допада. А сами да си решаваме проблемите може да наруши гаранцията.
 15. li4i

  Още един нов собственик на Voleex C10

  Купих си възглавничка за кръста. Така се шофира по-добре .
×