Jump to content

li4i

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

li4i last won the day on March 17 2012

li4i had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About li4i

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Адрес:
  София
 • Карам:
  Voleex C10
 1. 1. И при мен беше така - т.е. със смазване се оправи. 2. При мен не съм забелязал подобен проблем. 3. При мен не съм забелязал подобен проблем. 4. При мен разлепването е малко, но ще се залепи, когато метеорологичните условия са по-добри, за да може да изсъхне по-добре. 5. И при мен от време на време се чува много тих подобен звук и аз си мисля, че е от накладките също. Но дали е нормално не мога да кажа. Разговарях с хората в моя сервиз (МИТВАС - София) и подобни проблеми, които се проявяват в определени моменти или състояние на автомобила са трудни за хващане и диагностика. Тези дни използвах сервиза на МИТВАС за отстраняване на застрахователни щети (одраскана боя) и съм много доволен от работата им и от отношението им.
 2. Установих какъв е проблема - на задния ляв калник има "кожух", който защитава тръбата за зареждане на газта. И всъщност намалява височината/разстоянието м/у гумата и калника. И когато завивам на дясно, колата се накланя на ляво и гумата стърже (това при условие, че е натоварена). Ще видим, дали техниците в Митвас ще предложат някакво решение. В противен случай трябва се ограничавам и съобразявам с този недостатък.
 3. Здрасти, При мен от скоро го забелязах при отпускане на съединителя има един момент, в който се усеща приплъзване (прещракване) на самия педал на съединителя. Като се заслушах по-внимателно се чува един звук на пружинка точно в този момент. Нещо ново, което установих при мен - при пълна кола с хора (на задната седалка двама възрастни с дете), резервната гума, и газовата бутилка пълна на половина, на вдлъбнати неравности по пътя задните гуми се търкат в калниците. В Понеделник ще ходя до Митвас да проверят дали това е нормално или има нещо нередно със задното окачване.
 4. Благодаря за информацията. Аз определено ще се възползвам.
 5. Смесен е. Извън града (а и в града също) - включени фарове и климатик. Скорост извън града - не по-висока от 120-130км/ч.
 6. И при мен разхода с климатик е толкоз.
 7. Внимание Зареждам газ само на Лукойл. Веднъж ми направи впечатление, че по чинийката на преходника (фунийката за зареждане) остават стружки от спусъка на маркуча за газта. Не знам дали е опасно за газовата уредба, но вие си внимавайте. И другото, което забелязах е, че има спусъци, които не уплътняват/затягат добре и изпускат газ. Така бутилката не се пълни, а си плащаме горивото.
 8. Това с волана и аз го имах (или нещо подобно беше) и при мен се оправи много бързо.
 9. Здрасти, така ми беше споделено, но действително не мога да споря за това. Цената включва описаните неща, а за маслото трябва да погледна на стикера, който е поставен на капака и ще пиша отново. Доверил съм се на 100% на сервиза и не ги проверявам какво правят по време на сервизните обслужвания, предвид, че ми остават 4 години и половина гаранция . Все пак, ако са направили пропуск или компромис, рано или късно ще се върне като бумеранг пак при тях . С новото масло веднага се забелязва промяна в поведението на автомобила (в положителна посока) - по-лесно превключване на скоростите, и как да кажа - "по-хубав/приятен" звук на самия двигател. Сега ще наблюдавам как ще се отрази и на разхода.
 10. Здравейте, Пиша по тази тема, защото всеки, който обмисля да си закупи някой от предложенията на GWM трябва да е запознат с качеството на гаранционното и извън гаранционното обслужване на автомобилите, както и цените. Вчера, 08.06 направих първото сервизно обслужване на Волекс-а ми (преди 5 000 км) и трябва да кажа, че съм много доволен от сервиза (Митвас). Записах си предварително част. Оставих автомобила в 9:30ч. и в 11:30ч. получих обаждане, че вече е готов и мога да си го взема. Направо не можах да повярвам. Цената на услугата е 235 лв. с ДДС. Аз бях подготвен да остана без автомобил поне 3-5дни. Обсъждахме с мои познати, собственици на много по- реномирани марки, че когато те си оставят автомобилите в официалните сервизи за подобни интервенции, си ги чакат със седмици. Така че, големите плюсове, които мога да изтъкна са ниската цена и бързата реакция.
 11. Ето и малко данни за разхода на газ преди първата смяна на маслото (зареждано е в бензиностании Л....). Ще забележете, че има разход около 8л/100км - това е извънградско (при скорост не по-висока от 110км/час - докато се разработва двигателя я пазя и не качвам над 3000-3500 оборота), както и разход 10-11л/100км - градско: Дата 06.05 - газ 30,99л/1,29лв (отстъпка 1,24) изминати 362км (заредено на 2673км) Дата 12.05 - газ 28,82л/1,25лв (отстъпка 1,15) изминати 239км (заредено на 2914км) Дата 19.05 - газ 23,23л/1,23лв (отстъпка 0,46) изминати 211км (заредено на 3125км) Дата 25.05 - газ 16,63л/1,23лв (отстъпка 0,67) изминати 250км (заредено на 3375км) Дата 25.05 - газ 32,40л/1,23лв (отстъпка 1,30) изминати 333км (заредено на 3709км) Дата 27.05 - газ 23,47л/1,23лв (отстъпка 0,94) изминати 302км (заредено на 4011км) Дата 03.06 - газ 30,74л/1,23лв (отстъпка 1,23) изминати 345км (заредено на 4357км)
 12. Привет. На моята газова уредба на Волекс-а също се чува това жужене и както "jeko" е споделил - на този етап и аз се справям по този начин с това неудобство. Първия път, когато го забелязах, се притесних и отидох до сервиза да се консултирам с техниците. Казаха ми, че това жужене е нормално и се дължи на работата на помпата в газовата уредба. Ако тази "микропореста гума" намали дори с малко шума ще е много добре. А то наистина поне малко по-тиха да беше работата на тази помпа, нямаше да се повдига подобен въпрос и да се търси решение.
 13. ...За града е ОК, но на дълъг път си е риск да тръгнеш без резервна гума. Особено сега, след зимния период, когато пътищата са в много лошо състояние. Ако се пръсне гума, никакъв КИТ няма да ни спаси.
 14. Подкрепям мнението ти. Но да си плащаме, да имаме гаранция и сами да си оправяме проблемите - това не ми допада. А сами да си решаваме проблемите може да наруши гаранцията.
 15. Купих си възглавничка за кръста. Така се шофира по-добре .
×
×
 • Create New...