Jump to content

li4i

Members
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    2

Всичко публикувано от li4i

  1. 1. И при мен беше така - т.е. със смазване се оправи. 2. При мен не съм забелязал подобен проблем. 3. При мен не съм забелязал подобен проблем. 4. При мен разлепването е малко, но ще се залепи, когато метеорологичните условия са по-добри, за да може да изсъхне по-добре. 5. И при мен от време на време се чува много тих подобен звук и аз си мисля, че е от накладките също. Но дали е нормално не мога да кажа. Разговарях с хората в моя сервиз (МИТВАС - София) и подобни проблеми, които се проявяват в определени моменти или състояние на автомобила са трудни за хващане и диагностика. Тези дни използвах сервиза на МИТВАС за отстраняване на застрахователни щети (одраскана боя) и съм много доволен от работата им и от отношението им.
  2. Установих какъв е проблема - на задния ляв калник има "кожух", който защитава тръбата за зареждане на газта. И всъщност намалява височината/разстоянието м/у гумата и калника. И когато завивам на дясно, колата се накланя на ляво и гумата стърже (това при условие, че е натоварена). Ще видим, дали техниците в Митвас ще предложат някакво решение. В противен случай трябва се ограничавам и съобразявам с този недостатък.
  3. Здрасти, При мен от скоро го забелязах при отпускане на съединителя има един момент, в който се усеща приплъзване (прещракване) на самия педал на съединителя. Като се заслушах по-внимателно се чува един звук на пружинка точно в този момент. Нещо ново, което установих при мен - при пълна кола с хора (на задната седалка двама възрастни с дете), резервната гума, и газовата бутилка пълна на половина, на вдлъбнати неравности по пътя задните гуми се търкат в калниците. В Понеделник ще ходя до Митвас да проверят дали това е нормално или има нещо нередно със задното окачване.
  4. Благодаря за информацията. Аз определено ще се възползвам.
  5. li4i

    Газово за Волекс C10

    Смесен е. Извън града (а и в града също) - включени фарове и климатик. Скорост извън града - не по-висока от 120-130км/ч.
  6. li4i

    Газово за Волекс C10

    И при мен разхода с климатик е толкоз.
  7. li4i

    Газово за Волекс C10

    Внимание Зареждам газ само на Лукойл. Веднъж ми направи впечатление, че по чинийката на преходника (фунийката за зареждане) остават стружки от спусъка на маркуча за газта. Не знам дали е опасно за газовата уредба, но вие си внимавайте. И другото, което забелязах е, че има спусъци, които не уплътняват/затягат добре и изпускат газ. Така бутилката не се пълни, а си плащаме горивото.
  8. Това с волана и аз го имах (или нещо подобно беше) и при мен се оправи много бързо.
  9. Здрасти, така ми беше споделено, но действително не мога да споря за това. Цената включва описаните неща, а за маслото трябва да погледна на стикера, който е поставен на капака и ще пиша отново. Доверил съм се на 100% на сервиза и не ги проверявам какво правят по време на сервизните обслужвания, предвид, че ми остават 4 години и половина гаранция . Все пак, ако са направили пропуск или компромис, рано или късно ще се върне като бумеранг пак при тях . С новото масло веднага се забелязва промяна в поведението на автомобила (в положителна посока) - по-лесно превключване на скоростите, и как да кажа - "по-хубав/приятен" звук на самия двигател. Сега ще наблюдавам как ще се отрази и на разхода.
  10. Здравейте, Пиша по тази тема, защото всеки, който обмисля да си закупи някой от предложенията на GWM трябва да е запознат с качеството на гаранционното и извън гаранционното обслужване на автомобилите, както и цените. Вчера, 08.06 направих първото сервизно обслужване на Волекс-а ми (преди 5 000 км) и трябва да кажа, че съм много доволен от сервиза (Митвас). Записах си предварително част. Оставих автомобила в 9:30ч. и в 11:30ч. получих обаждане, че вече е готов и мога да си го взема. Направо не можах да повярвам. Цената на услугата е 235 лв. с ДДС. Аз бях подготвен да остана без автомобил поне 3-5дни. Обсъждахме с мои познати, собственици на много по- реномирани марки, че когато те си оставят автомобилите в официалните сервизи за подобни интервенции, си ги чакат със седмици. Така че, големите плюсове, които мога да изтъкна са ниската цена и бързата реакция.
  11. li4i

    Газово за Волекс C10

    Ето и малко данни за разхода на газ преди първата смяна на маслото (зареждано е в бензиностании Л....). Ще забележете, че има разход около 8л/100км - това е извънградско (при скорост не по-висока от 110км/час - докато се разработва двигателя я пазя и не качвам над 3000-3500 оборота), както и разход 10-11л/100км - градско: Дата 06.05 - газ 30,99л/1,29лв (отстъпка 1,24) изминати 362км (заредено на 2673км) Дата 12.05 - газ 28,82л/1,25лв (отстъпка 1,15) изминати 239км (заредено на 2914км) Дата 19.05 - газ 23,23л/1,23лв (отстъпка 0,46) изминати 211км (заредено на 3125км) Дата 25.05 - газ 16,63л/1,23лв (отстъпка 0,67) изминати 250км (заредено на 3375км) Дата 25.05 - газ 32,40л/1,23лв (отстъпка 1,30) изминати 333км (заредено на 3709км) Дата 27.05 - газ 23,47л/1,23лв (отстъпка 0,94) изминати 302км (заредено на 4011км) Дата 03.06 - газ 30,74л/1,23лв (отстъпка 1,23) изминати 345км (заредено на 4357км)
  12. Привет. На моята газова уредба на Волекс-а също се чува това жужене и както "jeko" е споделил - на този етап и аз се справям по този начин с това неудобство. Първия път, когато го забелязах, се притесних и отидох до сервиза да се консултирам с техниците. Казаха ми, че това жужене е нормално и се дължи на работата на помпата в газовата уредба. Ако тази "микропореста гума" намали дори с малко шума ще е много добре. А то наистина поне малко по-тиха да беше работата на тази помпа, нямаше да се повдига подобен въпрос и да се търси решение.
  13. li4i

    Газово за Волекс C10

    ...За града е ОК, но на дълъг път си е риск да тръгнеш без резервна гума. Особено сега, след зимния период, когато пътищата са в много лошо състояние. Ако се пръсне гума, никакъв КИТ няма да ни спаси.
  14. Подкрепям мнението ти. Но да си плащаме, да имаме гаранция и сами да си оправяме проблемите - това не ми допада. А сами да си решаваме проблемите може да наруши гаранцията.
  15. Купих си възглавничка за кръста. Така се шофира по-добре .
  16. Новата кола не винаги означава, че ще караш дълго време, без сервиз и без проблеми. За съжаление все повече отзиви се получават, че новите коли дават дефекти. А по отношение на гаранцията и още повече "пълната гаранция" - оставам с впечатлението, че сервиза, диларите и клиентите имат различно тълкование и се разминават, което е причина за последващи неприятности. Благодаря ти за пожеланията. Преди да си купя колата направих кратък тест драйв. Но за това кратко време не можах да добия по-ясни впечатления. Неудобството го установих след като си закупих колата и започнах с продължителното шофиране. Кръста няма опора и стои под напрежение (без да се отпусне) и при мен започва да се появяват и болки. Сега търся допълнителни начини за заобикалянето на този проблем. Аз мисля, че СГЛОБЯВАНЕТО на автомобилите в БГ няма да промени ергономичността. Все пак частите са едни и същи и в Китай и в БГ (разбира се, ако бъркам ме поправете). Дори предполагам, че качеството в началните бройки ще е по-ниско от това в Китай, защото поточните линии в Китай са с голям брой произведени автомобили, както и опитни работници. Здрасти, Благодаря ти за мнението. Аз затова пиша, за да знаят хората какво ще получат за тези пари и какво ги очаква. Ние сме хората, които "тестват" и дават обратната връзка към потенциалните клиенти. Рекламите и дилърите няма да ги кажат тези неща. Ако приемем логиката "за 16 000 лв. толкова" тогава нека пред цяла България кажем официално - "хора, продаваме коли, ама те имат тези неудобства, недостатъци и проблеми. Ако все пак решите, заповядайте". А 16 000лв. не са малко пари (поне за мен) нито за хора, които работят на заплата, нито за фирми. Здрасти, Затова реших да си купих нова кола - за да мога да се порадвам поне 3-5 години спокоен за техническото състояние на автомобила и ако се случи нещо ще имам уредена процедура с кратки срокове за отстраняването на възникналия проблем БЕЗПЛАТНО. На БГ пазара автомобил втора употреба е с по-голям риск за "подводни камъни".
  17. li4i

    Газово за Волекс C10

    Газовата уредба е Виале (Vialle) с течна фаза на впръскване (няма изпарител). В купето се поставя бутон за ръчно превключване, съчетан с индикатор за остатък на горивото с пет сини светлини. Бутона е кръгъл и се монтира там, където на немските автомобили е за включване на фаровете. Колата автоматично пали на бензин и след достигане на 30градуса температура на двигателя автоматично преминава на газ. Газовата бутилка се монтира на мястото на резервната гума. Самата бутилка се облича с изолация, за да не тропа и да не кондензира. Газовия инжекцион има собствен компютър. До колкото разбрах на 4-5 впръсквания газ има 1-2 впръсквания бензин. Бутилката е над 50литра, но се пълни само 80% от нея, като не можеш да изразходиш горивото на 100%. Препоръчително е когато нивото на горивото остане на една черта да побързаш да заредиш т.е. да не я харчиш до край. Причината е, че може да доведе до проблем с електрониката или платката на помпата. В багажника няма място за резервната гума, освем ако не пуснеш седалките да легнат. Дават ти КИТ за ремонт на гума, ако ти се случи да се спука. Този КИТ е полезен само при много малка дупка. Отвора за зареждане е направен интелигентно до отвора за зареждане с бензин, като има "приставка" на винт, която улеснява зареждането. Статия за подобен тип газови уредби може да погледнеш тук: http://www.caravelgas.com/liquid.html
  18. Здравейте, Моя Волекс е със страшно неудобна шофьорска седалка. Малко по-дълго шофиране и след това съм скапан - все и едно съм го вървял пеша пътя. Какво ли не опитах по реглажа на седалката и волана и така и не мога да ги настроя комфортно. Някой друг има ли подобни отзиви?
  19. Аз имах проблем 40мин. след като си получих автомобила., но за щастие се разреши бързо. Повредата ми беше с електрическата система - бушон, който отговаря за задните габарити и осветлението на централната конзола на таблото. Но се сещате, че нощем без габарити си като хвърлен камък на пътя. След това имах проблем с габарита за мъгла (отстранен е гаранционно), конденз във фаровете (не е отстранен проблема) и проблем с ръчната спирачка (отстранено е платено - не се покрива от гаранцията). Абсолютно съм съгласен. Плащаш нов автомобил, получаваш кола с проблемно превключване на скоростите. И разбира се, ако искаш всичко да е наред, трябва да смениш маслото преждевременно т.е. да платиш допълнително. Много ми е интересно какво ще кажат от Комисията за защита на потребителите по въпроса ... Конденза във фаровете го има и във Волекс Ц10. Според официалните сервизи в София, това е съвсем нормално, а според шефа на сервиза в Митвас даже го сравни с потенето ....
  20. li4i

    Фалстарт

    - дилъра само ти продава колата. Оторизираните сервизи в София са два - и с двата се запознах (за съжаление ми се наложи) и благодарение на "сервизите" започвам все по-силно да съжалявам за "евтиния" ми избор. Иначе колата е платена към Митвас.
  21. li4i

    Газово за Волекс C10

    Мощността се запази, разхода също. Монтажа е приличен. Доволен съм.
  22. li4i

    Фалстарт

    Ако знаех, нямаше да се ядосвам толкова. Ще потърся още веднъж информация в гаранционната книжка по въпроса, за да съм убеден в правотата си. Все пак чисто нова кола на 60 дни (на 1 200 км) с неизправна ръчна спирачка и да плащам за това?! Не ми стана никак приятно, след като "отстраниха" проблема ме изненадаха, че услугата ще е платена. Това ми стана най-обидно, че не обясняват предварително, няма прозрачност и така се създава впечатление, че пак ще правим пазарна икономика по Български ...
  23. - доброто обслужване приключва след като се сключи сделката и ти вземат парите. След това като се обадиш в сервиза дори за съвет и консултация, ти се мръщят и ти се присмиват. Внимавайте хора - закупуването на автомобила е най-лесната част. Разправията със сервиза след това добавя солидни капки "горчилка" към шампанското... Ама аз си знам
  24. li4i

    Фалстарт

    Здрасти, Бутилката побира газ околко 80% от капацитета й - т.е. около 40 литра. Приготви си пари (60-70лв.) да платиш газта, защото ще ти я напълнят. Моят съвет е - тествай всички функционалности на колата когато си я получаваш - светлини, парно, климатик, чистачки, РЪЧНА спирачка. Ако не ти работи ръчната спирачка си приготви 36лв. да ти я оправят - т.е. не се поема от гаранцията .
×
×
  • Създай нов...