Jump to content

Гаранцията при поставяне на ксенон в оторизиран сервиз от Литекс

g.genov
 Share

Recommended Posts

Тук идва и следващия ми въпрос. Може ли без да се губи гаранцията да се монтира ксенон в оторизиран сервиз (например Митвас)?

Edited by g.genov

Тук идва и следващия ми въпрос. Може ли без да се губи гаранцията да се монтира ксенон в оторизиран сервиз (например Митвас)?

За мен тук не би следвало да има проблем с гаранцията щом е поставено в оторизирах сервиз. Въпреки това въпроса е отворен защото моят опит е следния. 

Официално (устно) попитах в сервиза на Ботеградско преди година и повече дали мога да си сложа радиостанция и да я включа към някои предпазител. 

Отговорът беше след консултация с Литекс ( тогава сервиза беше Грейт Ауто), че всяко нещо свързано към електрическата инсталация извън запалката, ще доведе до отпадане на гаранцията при наличие на неизправност. 

В същото време знам от други хора в Митвас такова нещо е правено и не е довело до отпадане на гаранцията.

Подобно нещо получих като отговор и в неформален разговор от Литекс преди доста време. 

Всяко допълнително устройство включено извън запалката в автомобила води до отпадане на гаранцията за електрическата инсталация.

Извод: На практика до сега няма такъв прецедент известен поне на мен да се е случило да отпадне гаранция заради допълнителни модификации по автомобила. Въпреки това е възможно и да има.

Въпреки това се спрях да правя каквото и да било по возилото за да се придържам към заводският вид. 

• 2 weeks later...

Всеки отговор извиква въпрос - щом всяко устройство извън запалката води до отпадане на гаранцията, то какъв е пътя за монтиране на лебедката, която виждам на доста Стийд-ове и ползват ли те гаранцията в пълен обем?