Jump to content

Българският двигател на вода


bobonikolov
 Share

Recommended Posts

Ето един малко известен факт от началото на демократичните промени:

 

 

За ужас на петролните шейхове и големите корпорации поредният българин запали водата. През 80-те години Стефан Найденов е шеф на лаборатория "Биоелектроника". Тодор Живков го кани на аудиенция, като основната тема на разговор е двигателят на вода, който родният учен открил. Според мълвата бившият първи го увещавал да започнат серийно производство. Живков мечтаел така да привлече свежа валута и да измъкне страната от задаващата се криза. Точно преди демократичните промени на 26 октомври 1989 г. е организирана пресконференция от Екофорум за мир. Там е показан двигател от "Волга", който работи на вода. В нея е добавена 70 мл тайнствена зелена течност. Мазутна горелка пък топли с 5 литра питейна вода и 50 мл от маслото. По-късно се разпространява видеозапис, на който самият Найденов подкарва "Лада", след като й сипва вода, примесена с няколко капки от своята зелена течност. Тя, както обяснява ученият, разлага водата на водород и кислород и стабилизира горенето. Единствено на двигателя трябва да се запуши карбураторът, тъй като революционното гориво не се нуждае от приход на външен кислород, за да гори. През пролетта на 2009 г. той почина, отнасяйки тайната на водното гориво на Оня свят.  В - к Стандарт

А ето и клипче от експеримента:

http://vbox7.com/play:f6d019b7

 

Ето малко повече информация за този български учен взета от форума на дир. бг:

 

 

На Първи май почина д-р Стефан Найденов, по-известен като човекът, който "пали водата". 
Донесение от Барух Якимовски в явка "Ну, погоди": 

За Проф. дпктор Стефан Н. Найденов: 
Научни степени и образование: 
- проф. по химия - висше образование (второ) химия - органичен синтез 
- дицент по медицина - първо више образование 
- електройнженер слаби токове - трето више образование. 
Номиниран през 1984 г. за Нобелова премия по химия. Автор на над 400 изобретения, основно в областта на синтеза и технологията на фармацевтични препарати. Препаратите, които са се произвеждали в лабораторията Биоелектроника са отговаряли на най-стриктните световни изисквания за фармацефтични препарати (придържал се е обикновено към изискванията на Британската фармакопея - най-стриктната в света). 
Преди около 12 години има изключителни заслуги за спирането на епидемията от ебола в Африка (появява се периодично от много години). Създал е ензим, който разрушава вируса на еболата и може да се пие. По неговите думи освен че с препарата са се обработвали големи площи (които до тогава единствено е можело да бъдат изгаряни - както и са правели), ако се пие препарата е предпазвал от заразяване и проникване на вируса в организма. 
Има грамота от Световната здравна организация, коята за съжаление не съм виждал. 
Още през 1982-1983 г. е демонстрирал пред руски генерали (доведени от Сендов по негови думи) студен синтез с паладиевата гъба. Допускам че опитите да се използва ефекта за военни цели е било причина да не се дава гласност на откритието. Имам непотвърдени данни за такива разработки в структурите на Металхим в които проф. Найденов не е участвал (данните са от друго лице и не са проверени от друг независим источник). 
Още тогава - някъде около 1982 е бил преоткрил след като около 20 години се е опитвал да разгадае откритието на John Андрюс ( демонстрирано 1915 г.) за превръщане на водата в гориво чрез добавяне на няколко капки от загадъчната "зелена течност". Има свидетелства за правени демонстрации по това време. 
Повтарял е много от експериментите на Тесла и доколкото ми е известно е успял да осъществи телефонна връзка през земята на големи разстояния - София - пещерата Магура например, където е правен един от първите експерименти. вероятно е нещо подобно на това което се описва в книгата Изгубените открития. 
Пиша ти това, само за сведение без списъка да е пълен. 
Може да напишеш само по-съществените неща и че почина един велик българин.

 

Link to comment
Share on other sites

Спомням си за това "откритие " , това което не ми се връзва е защо аджеба ще го крие от света, айде да речем, че е искал някакви по -големи пари, които при комунизма няма как да получи, но защо после не е продал патента или организирал производство?! Нормално човек поне ще остави формулата на наследниците си, ето това ми говори, че цялата работа е била скалъпена като реклама на режима на Т.Ж. един вид колко соц науката е велика....

Link to comment
Share on other sites

Спомням си за това "откритие " , това което не ми се връзва е защо аджеба ще го крие от света, айде да речем, че е искал някакви по -големи пари, които при комунизма няма как да получи, но защо после не е продал патента или организирал производство?! Нормално човек поне ще остави формулата на наследниците си, ето това ми говори, че цялата работа е била скалъпена като реклама на режима на Т.Ж. един вид колко соц науката е велика....

Професора се опитва да продаде формулата за зеленото вещество, по - късно наречено "Пегол" на японци. Няколко години прекарва в Швейцария за да патентоват технологията, заедно с друга такава за производство на атомна енергия, но японците се опитват да я откраднат. Това ядосва професора и той си прибира всички изобретения, които е трябвало да им продаде барабар с прототипи, които се съгласил да им предостави безплатно. Идвайки си тук разбира, че  лабораторията му вече е приватизирана, а заедно с това и всичките му лекарства и формули, които е изработвал в нея. Той е безкрайно обиден и след време заминава за САЩ, където заедно с руска компания в Ню Джърси започва внедряването на Парацетамол - разработка още през 1991 год. на Биоелектроника. По - късно пак в САЩ разработва ново хапче "Чаркохол", което помага при нанесените  увреждания от алкохола и се харчи с огромни количества там. Прибира се в България малко преди да почине. А формулата за Пегола не издава на никого за да не бъде отново открадната поне според мен.

Link to comment
Share on other sites

Не вярвам да има такова нещо,като да не е казал формулата. Лобитата на Шеврон,Шел и всичките му там петролни компании са решили "проблема" още в зародиш. Брауновия газ е още едно доказателство за това. Всички знаят за способностите му,но някой да е тръгнал да прави серийно автомобили ? Who killed the electric car е филм,който също си заслужава гледането.Там пък е представена по брутален начин истината за петролните компании. Сега лапаме мухите само,даже съм се чудил стотици пъти,ако имам възможността да открия такова нещо,дори и да ме убият ще го направя всеизвестно.Ама на,не съм се развивал в тая насока и от химията знам само C2H5OH

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...