VassilPopovski Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 (edited) Здравейте колеги, Обмислям покупка на Steed 5 като пикап, който ще ползвам предимно и само за риболов. Ходя предимно на риболов за шарани, пръчките са ми с транспортна дължина 2 метра и малко с калъфа и предимно около това са ми въпросите. Надявам се, ще можете да ми помогнете със следните въпроси: 1. Какви са размерите на легена - ширина/дължина? С хард топ - каква става височината? 2. Има ли възможност да се сложат релси за багажник на покрива? 3. Задното стъкло (това към легена) отваря ли се? Ако не - има ли някаква модификация с която може да се направи да се отваря? Останалите неща са ясни, пикапа ще ми върши чудесна работа, стига да мога да побера калъфа в пръчките в него. Поздрави и благодаря! Edited December 16, 2013 by Kalitar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
almarkov Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Здравей,вътрешната дължина на товарния отсек е около 1.4м.,но ако ще купуваш хардтоп, моят съвет е да е от най-високите/кучкарник/,защото е най-удобен за товарене,има най-голям обем,предлага се вариант с със странични отваряеми стъкла и греди за багажник.Аз си взех хардтоп тип "капак"с ролбар,но обема на багажника се намаля на половина.А относно пикапа ,няма да сгрешиш,особено ако е дизел.Моя пикап е едва на 18000км. но редовно го карам по черно и се представя перфекнто.За товарния отсек предлагат покритие издържащо на триене,което се оказа наистина добро.Надявам се да съм бил полезен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VassilPopovski Posted December 17, 2013 Author Share Posted December 17, 2013 (edited) Благодаря, точно към дизел съм се насочил. 1.4 е добре за дължина, в нета намерих и ширината - 1.3. Но пръчките трудно ще се поберат при подобна конфигурация. Имам багажник за покрив, но с него пикапа няма да може да влиза в гаража, а всеки път да го свалям и качвам - си е доста неудобно. Относно хардтопа - да гледам високите, другите ще са ми малки. Остана само още нещо да разбера, дали се отваря задното стъкло - т.е. има ли опция за нещо подобно: Edited December 17, 2013 by Kalitar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kra_kamenov Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 за задно стъкло което се отваря не съм виждал колега може и да има .а относно за пикапа няма да сгрешиш аз от моя съм доволен вече е на 63000 км и за риболов става пробвал съм Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boy3M Posted December 19, 2013 Share Posted December 19, 2013 След като ще има хардтоп на пикапа,може спокойно да си модифицираш задното стъкло в подходяща за такъмите конфигурация. Най-лесният начин дори е само с приплъзващи стъкла. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
almarkov Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 Благодаря, точно към дизел съм се насочил. 1.4 е добре за дължина, в нета намерих и ширината - 1.3. Но пръчките трудно ще се поберат при подобна конфигурация. Имам багажник за покрив, но с него пикапа няма да може да влиза в гаража, а всеки път да го свалям и качвам - си е доста неудобно. Относно хардтопа - да гледам високите, другите ще са ми малки. Остана само още нещо да разбера, дали се отваря задното стъкло - т.е. има ли опция за нещо подобно: Такъв прозорец при Стийд не мисля ,че се предлага ,но ако слагаш хардтоп се обезмисля,защото и неговото стъкло трябва да е отваряемо.Според мен най-добре да търсиш хардтоп с отварямо задно или странично плъзгащо стъкло.Потърси в сайтовете за хардтопи,има всякакви варианти за Стийд. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VassilPopovski Posted December 23, 2013 Author Share Posted December 23, 2013 Благодаря колеги, ще направя един тест драйв след празниците. Весела Коледа и нова година! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts