Jump to content

Въпроси за размера на легена и други

VassilPopovski
 Share

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Обмислям покупка на Steed 5 като пикап, който ще ползвам предимно и само за риболов. Ходя предимно на риболов за шарани, пръчките са ми с транспортна дължина 2 метра и малко с калъфа и предимно около това са ми въпросите.

Надявам се, ще можете да ми помогнете със следните въпроси:

1. Какви са размерите на легена - ширина/дължина? С хард топ - каква става височината? 

2. Има ли възможност да се сложат релси за багажник на покрива?

3. Задното стъкло (това към легена) отваря ли се? Ако не - има ли някаква модификация с която може да се направи да се отваря?

Останалите неща са ясни, пикапа ще ми върши чудесна работа, стига да мога да побера калъфа в пръчките в него.

Поздрави и благодаря!

Edited by Kalitar

Здравей,вътрешната дължина на товарния отсек е около 1.4м.,но ако ще купуваш хардтоп, моят съвет е да е от най-високите/кучкарник/,защото е най-удобен за товарене,има най-голям обем,предлага се вариант с със странични отваряеми стъкла и греди за багажник.Аз си взех хардтоп тип "капак"с ролбар,но обема на багажника се намаля на половина.А относно пикапа ,няма да сгрешиш,особено ако е дизел.Моя пикап е едва на 18000км. но редовно го карам по черно и се представя перфекнто.За товарния отсек предлагат покритие издържащо на триене,което се оказа наистина добро.Надявам се да съм бил полезен.

Благодаря, точно към дизел съм се насочил. 1.4 е добре за дължина, в нета намерих и ширината - 1.3. Но пръчките трудно ще се поберат при подобна конфигурация. Имам багажник за покрив, но с него пикапа няма да може да влиза в гаража, а всеки път да го свалям и качвам - си е доста неудобно.

Относно хардтопа - да гледам високите, другите ще са ми малки.

Остана само още нещо да разбера, дали се отваря задното стъкло - т.е. има ли опция за нещо подобно: 

gmc-sierra1500-manual-sliding-rear-windo

Edited by Kalitar

за задно стъкло което се отваря не съм виждал колега може и да има .а относно за пикапа няма да сгрешиш аз от моя съм доволен вече е на 63000 км и за риболов става пробвал съм

След като ще има хардтоп на пикапа,може спокойно да си модифицираш задното стъкло в подходяща за такъмите конфигурация.

Най-лесният начин дори е само с приплъзващи стъкла.

Благодаря, точно към дизел съм се насочил. 1.4 е добре за дължина, в нета намерих и ширината - 1.3. Но пръчките трудно ще се поберат при подобна конфигурация. Имам багажник за покрив, но с него пикапа няма да може да влиза в гаража, а всеки път да го свалям и качвам - си е доста неудобно.

Относно хардтопа - да гледам високите, другите ще са ми малки.

Остана само още нещо да разбера, дали се отваря задното стъкло - т.е. има ли опция за нещо подобно: 

gmc-sierra1500-manual-sliding-rear-windo

Такъв прозорец при Стийд не мисля ,че се предлага ,но ако слагаш хардтоп се обезмисля,защото и неговото стъкло трябва да е отваряемо.Според мен най-добре да търсиш хардтоп с отварямо задно или странично плъзгащо стъкло.Потърси в сайтовете за хардтопи,има всякакви варианти за Стийд.