valiokz Публикувано 3 Ноември, 2015 Share Публикувано 3 Ноември, 2015 здравейте , искам да попитам някой знае ли колко струват двата шарнира за отпред на hover cuv 2008г.? мерси предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viktor Отговорено 3 Ноември, 2015 Share Отговорено 3 Ноември, 2015 (Редактирано) Горни и долни от Frontera A, около 120лв. Редактирано 3 Ноември, 2015 от Говедо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valiokz Отговорено 3 Ноември, 2015 Автор Share Отговорено 3 Ноември, 2015 мерси много... утре ще ми каже майстора и ще публикувам каква е цената. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viktor Отговорено 4 Ноември, 2015 Share Отговорено 4 Ноември, 2015 аз я знам и сам сиги сменил.казвам ти цена за комплект горни и долни.много неща сам си сменил и евтино.питаи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valiokz Отговорено 7 Ноември, 2015 Автор Share Отговорено 7 Ноември, 2015 на мен ми трябват за отляво и отдвсно. в хасково ми казаха 85 лв единия. но още търся. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viktor Отговорено 8 Ноември, 2015 Share Отговорено 8 Ноември, 2015 0893792218 виктор.эа повече инфо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viktor Отговорено 14 Юли, 2016 Share Отговорено 14 Юли, 2016 радваме че помогнах на Иван от Враца за частите нужни на неговият ГУ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Чурулик Отговорено 21 Юли, 2016 Share Отговорено 21 Юли, 2016 ...... за което съм ти безкрайно благодарен , Викторе! От доста време не бях срещал толкова отзивчив , приятен и компетентен човек ! Ще се видим след малко повече от седмица. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dargov Отговорено 9 Юли, 2019 Share Отговорено 9 Юли, 2019 Здравейте колеги, и на мен шарнирите се обадиха. Звъннах в представителството, но малко ме стреснаха с цените. Доколкото разбрах по телефона става дума за: 96лв. горни шарнири 94лв. долни шарнири накрайници - външни и вътрешни - 4 бр. по 56лв. бройката. Отделно за смяна са тампони на надлъжен носач, но ми твърдят, че вървят комплект с щангата и за цената не посмях да питам. Четох във форума, че ставали от опел фронтера, но не намерих по-подробна информация като модел или каталожен номер. Благодаря предварително на отзовалите се. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vencibull Отговорено 9 Юли, 2019 Share Отговорено 9 Юли, 2019 Шарнири и горни и долни от фронтера А - тествано, стават. Накрайници само от представителството, аз гледах заместители, взех и не станаха. Ако надлъжен носач е този на задния мост просто го свали - два болта са и иди да видиш в магазина кво има. Не знам как си успял да ги разбиеш тия тампони, при мен още са здрави, а бая пердах отнесоха. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dargov Отговорено 10 Юли, 2019 Share Отговорено 10 Юли, 2019 Венци, ако идваш по Самоковско имаш почерпка - толкова пъти вече ми помагаш. Благодаря за отговора. Значи, ще търся шарнири от фронтера. Година и модификация има ли значение или просто да търся за фронтера А. Погледнах в интернет цените, доста по-приемливи са. Относно тампоните на надлъжния носач - не съм ги разбил аз. Така взех колата преди почти година. Просто тогава майстора не му се занимаваше да ги търси. Симптома е, че при по-рязко отпускане на съединителя се усеща тропане - чукане все едно от към кардана. Но аз и без това карам изключително спокойно и свикнах, та не почти не тропа. Сега като дойде ред на шарнирите реших да се оправят и тампоните. Преди се обаждах на една пловдивска фирма, която ги изработва и то на много приятни цени, но от там ми казаха, че моделите от различните години имат малки разлики /в милиметри/ по тампоните и ме посъветваха да сваля старите и да ги измеря. Лошото е, че нямам никаква възможност да ги свалям и качвам, нито пък съм компетентен и се осланям на майстора. Ето линк към фирмата за тампоните, мисля че ще е полезно: http://www.dbk-dimitrov.com/dbk-dimitrov-тампон-задна-надлъжна-горна-щанга-opel-frontera-b-o-029i?filter_name= - интересното е, че става и за фронтера. Има ли разлики в цените от различните представителства? 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vencibull Отговорено 10 Юли, 2019 Share Отговорено 10 Юли, 2019 На дбк нещата са читави, аз от там взех полиуретанови тампони за предните носачи. Задни не съм сменял, но наистина са само два болта и не е сложно. Избиване/набиване - там е зора и е хубаво преса или скоба да имаш. Шарнирите е важно просто да са от фронтера А - горния е с 3 дупки, долния с 4, като разликата при нас и фронтерата е че долния там се слага да легне на носача, докато при нас влиза в едно като джобче и е покрит и отгоре и отдолу. Другия вариант е да измериш тампона на задния носач с шублер, ако не се лъжа е с втулка отвън и отвътре, така че сравнително точно ще измериш, няма много деформация на гумата. Вероятно е от фронтера, ама няма сигурно с тез китайски пустиняци 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dargov Отговорено 27 Август, 2019 Share Отговорено 27 Август, 2019 Колеги, да благодаря на всички които ми помогнаха. Станаха разни недоразумения с накрайниците, без да изпадам с подробности всичко вече е наред. Да кажа за тампоните, стават на 100%, вижте линка в по-горния ми пост. Хората са много отзивчиви, даже провериха внимателно в каталог и ми казаха, че тампоните са по 4бр. на колело, 8 тампона общо. Цената беше някъде около 16-17лв. бройката. Вече няма лоп, няма троп, всичко е тип-топ. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vencibull Отговорено 28 Август, 2019 Share Отговорено 28 Август, 2019 Разкажи за накрайниците, какви взе в крайна сметка, че и аз ги бях сбъркал Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dargov Отговорено 29 Август, 2019 Share Отговорено 29 Август, 2019 Извинявам се за забавянето, при мен нещата се решиха с рециклиране на накрайниците. И аз на сляпо взех от Фронтера Б, но не станаха. Ако те интересува мога да намеря контакт на фирмата, която рециклира доста неща. В София е. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vencibull Отговорено 29 Август, 2019 Share Отговорено 29 Август, 2019 А, нямам интерес за момента, просто ако на някой му трябва да знае какво да търси. Някъде по темите имаше коментар че от някой голф ставаха, но не съм тествал. Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts