Jump to content

Dargov

Members
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    2

Всичко публикувано от Dargov

  1. Добре изглежда, но на мен ми е бръмнало в главата да монтирам нещо, което да изглежда по-заводско. Четох доста в руския форум, въпреки че руския ми е като китайски. Там се дискутира, че мултимедиите са полуготови на някои модели. Отзад на твоята би трябвало да има слот за карта за GPS, много е възможно и чрез предния слот да се зареди. Тази мултимедия работи под уиндоус це, което има своите плюсове и минуси. Решил съм да купя такава от кола за части, ще я разчовъркам и ако има подкарам навигация ще споделя. В случай, че не успея, така или иначе ми е необходим долния панел с екранче, пък после ще му свържа от новите андроид навигации. Само да попитам, екрана сензорен ли е на старата мултимедия или не?
  2. Здравей, ще се радвам да видя. Иначе това доста добре се е получило
  3. Здравейте колеги и за много години! Тези дни ми се върти в главата навигация за моя джип. Аз съм с модела с двете ръчки 2008 год. Съответно имам конзола за управление на парно, климатик и радио -CD. Порових се в интернет и видях, че предлагат модели, които са специално за този модел, при които се подменя цялата конзола. Изглеждат много добре, но цените са високи. Моля, колегите които са с модела мултимедия от снимката, да кажат какво точно представлява, защото на места виждам, че има слот за карта която е за навигация. При други е само двд плеър и мп3. Като цяло основния проблем ми е, че ми писна да записвам сд-та с по 20 песни. Има коли на части от 2009-2010 година които са с този модел мултимедия, но не мога да разчитам на коректността на продавача, който с цел продажба, ще ми каже, че устройството има даже и изкуствен интелект. scale_1200.webp
  4. Извинявам се за забавянето, при мен нещата се решиха с рециклиране на накрайниците. И аз на сляпо взех от Фронтера Б, но не станаха. Ако те интересува мога да намеря контакт на фирмата, която рециклира доста неща. В София е.
  5. Здравей, разделяй се с нея. Преди китаеца карах Витара 2.0 В6 автоматик. Вярно, че ми липсва автомата, но китаеца е класи над нея. Модерна визия, проходимост, части се намират на добри цени. Дано се похвалиш с нова джипка!
  6. Колеги, да благодаря на всички които ми помогнаха. Станаха разни недоразумения с накрайниците, без да изпадам с подробности всичко вече е наред. Да кажа за тампоните, стават на 100%, вижте линка в по-горния ми пост. Хората са много отзивчиви, даже провериха внимателно в каталог и ми казаха, че тампоните са по 4бр. на колело, 8 тампона общо. Цената беше някъде около 16-17лв. бройката. Вече няма лоп, няма троп, всичко е тип-топ.
  7. Здравейте колеги, тъкмо мислех да се похваля с успешно развитие на обслужването на ходовата част и взе че се скапа дюза на газовата уредба. Сега се прибрах от газаджията. Човека има кабели, всичко но ми каза че с тая марка АГ СГИ е малко трудно да се работи. Други дюзи не ставали, освен тези. На моите пише 600 050, проблема е, че са малко стар модел и може би няма да се намерят. Иначе симптомите са, че колата се дави в газ и не върви. Ако съм карал на газ трудно пали.Утре ще звъня в БРЦ да питам, ако има и ако са на сносна цена ще взема. Ако ли не ще търся от кола за части. Или по сериозния вариант - нова газова, колкото и да не ми се иска.
  8. Венци, ако идваш по Самоковско имаш почерпка - толкова пъти вече ми помагаш. Благодаря за отговора. Значи, ще търся шарнири от фронтера. Година и модификация има ли значение или просто да търся за фронтера А. Погледнах в интернет цените, доста по-приемливи са. Относно тампоните на надлъжния носач - не съм ги разбил аз. Така взех колата преди почти година. Просто тогава майстора не му се занимаваше да ги търси. Симптома е, че при по-рязко отпускане на съединителя се усеща тропане - чукане все едно от към кардана. Но аз и без това карам изключително спокойно и свикнах, та не почти не тропа. Сега като дойде ред на шарнирите реших да се оправят и тампоните. Преди се обаждах на една пловдивска фирма, която ги изработва и то на много приятни цени, но от там ми казаха, че моделите от различните години имат малки разлики /в милиметри/ по тампоните и ме посъветваха да сваля старите и да ги измеря. Лошото е, че нямам никаква възможност да ги свалям и качвам, нито пък съм компетентен и се осланям на майстора. Ето линк към фирмата за тампоните, мисля че ще е полезно: http://www.dbk-dimitrov.com/dbk-dimitrov-тампон-задна-надлъжна-горна-щанга-opel-frontera-b-o-029i?filter_name= - интересното е, че става и за фронтера. Има ли разлики в цените от различните представителства?
  9. Здравейте колеги, и на мен шарнирите се обадиха. Звъннах в представителството, но малко ме стреснаха с цените. Доколкото разбрах по телефона става дума за: 96лв. горни шарнири 94лв. долни шарнири накрайници - външни и вътрешни - 4 бр. по 56лв. бройката. Отделно за смяна са тампони на надлъжен носач, но ми твърдят, че вървят комплект с щангата и за цената не посмях да питам. Четох във форума, че ставали от опел фронтера, но не намерих по-подробна информация като модел или каталожен номер. Благодаря предварително на отзовалите се.
  10. При мен дали в Италия, или тук в България са изкъртили маншона, счупили са няколко от крачетата за които се захваща рамката. Вероятно са сменяли кожата, защото е като нова, но са си оставили ръцете. Бяха я залепили отгоре на пластмасата и рязали излишното лепило с макетен нож. Иска ми се да я захвана както трябва. Каква е процедурата и какво трябва да се сваля? Предполагам цялата пластмасария пред подлакътника трябва да се демонтира. Другото, което е - халките в края на маншона, ако мога така да ги нарека, не се навиват на топките, а изпадат надолу.
  11. Благодаря за отговора. Гледам го днес капе отпред. Отварям капака и си шурти от казанчето, от преливника и се стича по ламарината. Казанчето пълно до макс. А в радиатора намалява. Най вероятно е заминала гарнитурата. Смени се и цвета на пушека от ауспуха, вече е по към сиво. Масло ли почна да гори - незнам. Проверих маслото в норма си е. Вече влизам във филма. Моля ако някой знае да каже горе долу как са цените за смяна на гарнитура, шлайфане - това в случай че не изкривило или спукало нещо вътре. Благодаря предварително.
  12. Здравейте колеги, отдавна не съм влизал във форума, защото не ме пуска да вляза през телефона а до компютър не мога да се добера в последно време. Може би е обновявяно нещо, както и да е. За съжаление пак проблем налага писането ми а не някое приятно занимание с джипа. От около 2-3 седмици се появи проблема описан в темата, може би с някои разлики. Попрочетох колкото можах, допитах се до майстори и всеки вика, давай да отваряме - гарнитурата, главата ала бала. А колата се държи прекрасно, върви си, мощна е, до преди 2 седмици още бях с руските сафарита и разход повече от 13-14 газ не е дала. И сега проблема. Прибирайки се от работа, едни 15 км.в що годе топличко време стрелката за температурата е на средата. Спирам да отворя вратите и чух че се включи перката. Гледам показанието, стрелката отминала средата, стои малко преди червения сектор. Оставих я така. И се почна мисленето. На сутринта отворих капака и гледам с изненада че антифриз в разширителното казанче няма. Отворих капачката на радиатора и долях антифриз, предварително разреден едно към едно с дестилирана вода. Пое почти 3 литра. Нещата се успокоиха за около седмица. Маслото не е пресечено, не е като боза. Отварял съм и капачката, по нея от долу си има масло. Маслото по щеката също е нормално. Смених капачката на радиатора за всеки случай, 5 лв. беше, колкото да видя дали ще има подобрение. Такова за сега няма. Няма и видими течове. Маркучите ми се виждат нормални, тъй като пръстите ми потъват, не много но нормално според мен. Колата пали от раз, от време на време само при сутрешно палене, вдига обороти към 1200-1500, но и това ми се вижда нормално. Не разбирам толкова и затова моля за съвет. Сутрин като е по студено, в 6:45 припушва бяла но всички коли които съм карал на газ правеха така. Вчера обаче видях къде може да е проблема - изхвърля антифриз през казанчето. Поне гледам че е много мокро там. Благодаря птедварително на отзовалите се!
  13. Аз съм с джанти от мицубиши паджеро, 15ки, ЕТ 10 и не опират никъде. Влизат съвсем точно, само централния отвор е с малко по-голям диаметър, но проблеми нямам. Гумите са ми 235/75/15 - що годе идентични като общ диаметър със 17ките.
  14. Ей, тая държава не се наяде. Все пак ховер не е равно на Q7, какво се заръчкаха в категория товарни. Можеше просто баровските коли да не се регистрират като товарни и готово. Сега пак ли трябва да съм 3+1 места или да изкъртя решетката и да се знае. За какво търсих толкова време товарен ховър, поне от това се надявах да не им пълня гушите.... Защо не сметнат и гражданската като за лек автомобил тогава, или за едни може, за други не може...нямам думи. Миналата есен като платих данъка, на служителката и се изтри усмивчицата, като видя, че е товарен и евро 4. Заради евро 4 имах 40% намаление и от N1 = 18лв. Сега колко ли ще ме оскубят.
  15. Странно, явно при руските гуми всичко е до бройка. На моите си пише tube less, което ще рече без вътрешни, и не са регенерат. Произведени са някъде септември 2018. Мой приятел караше такива няколко години без да ги сваля лятото и нямаше никакъв проблем. Не са се сцепили. Но явно всичко е до бройка. Аз мисля да ги карам само зимата, за лятото имам други. Пък и рядко карам с над 90км. Да не би твоите да са били от модела 540 които наистина са много зле?
  16. Ето го моя с така мечтаните джанти 15ки. Обух го с руски гуми Forward Safari 530 и мисля, че направих добър избор за района в който живея. Джантите са от Митсубиши Паджеро с параметри 7J ET 10, 15 цола. Имах малък проблем с гайките на джантите, но срещу 100лв. бъркане в джоба се реши. Напролет ще се вдига, нещо все ниско ми се вижда... Пожелавам ви весели празници!
  17. Колеги, да споделя при мен как се реши проблема. Видях, че имам изгоряла крушка на левия стоп. Сменихме я, но отново таблото, габаритите и рег. номера не светеха. Проверихме всички други крушки, оказа се и един габарит изгорял. Сменихме го и него - пак нищо. Прегледахме бушоните под капака, има един на който пише Tail light, или нещо от сорта, вероятно става дума за задната част на колата, беше изгорял, сменихме го и УРА всичко свети. Вероятно този бушон управлява освен задните, и предните габарити. Сега всичко е Ок. Весели празници!
  18. Благодаря за отговора. Мисля, че знам къде е проблема вече. Днес забелязах че левия стоп не свети. Предполагам трябва да се свали изцяло за да се смени крушката. За всеки случай ще откача акумулатора и ще го закача отново и тогава ще слагам новата крушка. Дано да се окаже това! Още веднъж благодаря!
  19. Здравейте колеги, имам същия проблем. Днес след работа, както си стоях в работеща кола, неволно натиснах бутона за халогените отляво на волана. Таблото угасна. Викам си, край сега изгоряха крушките на фаровете. Обаче не. Имам къси и дълги светлини. Габарите не светят,таблото и в задната част на колата нищо не свети. Дори светлината за регистрационния номер. Стопа свети. Потърсих във форума и направих операцията със сваляне на плюсовата клема на акумулатора. Изчаках даже повече от 5 минути. Закачих я отново - нищо. Вече беше станало тъмно, пък и нямам резервни крушки. Искам да попитам за този модел крушките стандартни ли са или са по-специфични? Просто не знам какво стана. Два месеца вече го карам тоя ховер къв. Как стана така отведнъж. Между другото сега си спомням, че преди около 2 седмици единия габарит не светеше, но ако написаното във форума, че са взаимно свързани е вярно, то и другия не трябваше да свети, а той светеше. Дали в тая кола всичко не е на една верига, че като изгори нещо всичко спира да свети? Лампите в купето си светят, просто нямам идея дали този бутон за халогените нещо не даде на късо? Моля ако някой има идея да помага. Благодаря предварително на отзовалите се.
  20. Здравейте приятели, някой сблъсквал ли се е с проблема да не се заключват вратите? Не става нито от дистанционното, нито от ключалката с ключа. Ходих при ключар, но той ми каза че са прецакани бравите на вратите и трябва да се сменят. Каза и 4те брави, че са за смяна. Забелязах обаче, че бутончетата за заключване на две от вратите работят, съдейки от това, че при натискане вратите се заключват. Не знам защо ключарят ми каза, че всичките са развалени. Попитах в няколко обяви за ховер на части, но малко ме стреснаха с цената от 50лв. бройката. Много ще съм благодарен, ако някой е минал успешно по този път и сподели мнение. Дали тази част от колата има някаква по-евтина алтернатива?
  21. Надявам се не е реклама, но все пак https://deflectors.eu
  22. Най-накрая! Италианец, по талон товарен, не знам защо не работят чистачките и не се заключва. С газта също не се разбираме. 2 от 3 проблема са решени: за чистачките подмяна на бушонче, за газта беше заяла съчмата, но сега е ок. Ще засека разхода. Обаче със заключването ударих на камък. Смених батериите на дистанционното, но диода не свети. Проверихме го с мултицет и светна. Не може да се заключва и с ключа, съмнява ме да не е прецакан заключващия механизъм на шофьорската врата от вътре, защото не се мести. Също и ми примигва постоянно 4WD, въпреки че карам на задно само. Щом включа предното зацепва и свети постоянно. Няма шумове, скърцания, всичко е повече от добре, но...
  23. Здравейте и благодаря за отговорите. Снимка на омаслената раздатка нямам а и не съм много наясно с рейките. Иначе като включих 4х4 бързи и бавни нямаше никакво виене и щракане. Обаче, не знам дали има значение но въпреки че тези режими се пускат с лост, на колата и трябваше известно време да се задейства. Може и да е нормално да се бави, но за сравнение витарата ми моментално включваше. При пускане на 4х4 бързи почва да мига на таблото 4wd и след първите няколко метра свети постоянно. С бавните по същия начин. Интересно защо като включиш на задно само е необходимо да минеш няколко метра напред, а не като старите джипове да върнеш назад. Дали това омасляване на раздатката не е причина точно за това забавяне?
  24. Благодаря за снимката. Днес бях на оглед. Този нямаше ръжди но е пребоядисван цялостно, като майстора си е оставил ръцете. Работеше добре и кажи речи се договорихме за цена...но...има едно омасляване откъм раздатката. Продавача каза, че веднъж годишно ходил да му доливат масло. Човека който беше с мен каза, че и от рейката има теч. Не знам как да постъпя просто. Дали да не поискам още някакво намаление на цената? По думите на продавача става въпрос за гарнитура на капак на раздатката...моля за вашето мнение
×
×
  • Създай нов...