Jump to content

troika

Members
 • Мнения

  8
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно troika

 • Ранг
  Newbie

Profile Information

 • Адрес:
  Варна
 • Карам:
  Toyota Avensis
 1. Направете официално предложение към тях за обиколка със снимки и последващо описание във форума. Все пак имат маркетингов отдел и не виждам защо да си откажат безплатна реклама в нета. Аз съм далеч от Ловеч, предполагам няма да дойда, обаче все някой във форума ще изяви желание. 5-10 човека си е чудесна група.
 2. troika

  Обявени цени на Great Wall Steed

  Интересно, а защо не ги внасят направо от Китай? Предполагам, че се произвеждат за тези модели там.
 3. Ето какво пише в сайта на Borg-Warner: A first in China, BorgWarner supplies variable turbine geometry (VTG) turbochargers and Torque-On-Demand® (TOD®) transfer cases for the 2.0-liter diesel Hover/Haval H5 sportsutility vehicle (SUV) from Great Wall Motor Company.
 4. troika

  VW Amarok vs GWM Steed5 or 23 559 versus 14 674 Euro. What would you choose?

  Точно така разсъждавам и аз. И на мен ми харесват пълните гаранции на Great Wall. Цената е супер. Резервните части са евтини. Ще се произвежда скоро в България. Просто ме радва това. Е, нашата кокошка си е най-хубава според поговорката. Гледам, че във Варна правят шоу-рум. Реших тази седмица да отида на място да ги пробвам колите. Ако има нещо интересно, ще пиша.
 5. troika

  VW Amarok vs GWM Steed5 or 23 559 versus 14 674 Euro. What would you choose?

  За надежността на Steed незнам още, но с бензиновите мотори нямам проблеми от гледна точка поддръжка. С "фабрично" газово ще са икономични. За дизела не знам от къде е копиран и надежден ли е. За разлика от VW и по принцип дизелите, комън рейл дизелите които като ти се развали или счупи нещо е доста скъпо. zlos7ar, не се обиждай, ама нещо бъркаш в терминологията. Sега трябва да чакаме някой със Steed, a аз съм си харесал Ховър-а, но все пак още не съм го карал, просто ще ми е приятно да карам кола сглобявана в България.
 6. troika

  VW Amarok vs GWM Steed5 or 23 559 versus 14 674 Euro. What would you choose?

  незнам кой крив, кой прав, в първия си постинг си го написал правилно: (23 559/14 674-1)/100=(1,605-1)/100= 61% толкова по-скъп е Амарока от Стиида. Означава, че трябва да дадеш още 61% над цената на Стиида (14674 Евро + 61%) за да купиш Амарока. (1-14 674/23 559)/100=(1-0,623)/100= 38% толкова по-евтин е Стиида от Амарока. Означава, че трябва да дадеш с 38% по-малко пари от 23559 Евро за да придобиеш Стиида. Извинявам се, че съм толкова подробен, обаче хората оценяват стоките според техните предимства, а това са цените, качеството, възможносттите, дизайна... Добре е човек да си прави сметката, а тука във форума разсъждаваме върху това, доколко един продукт, в случая кола е изгодно да се купи, а не става дума за 5-10 лв, а за десетки хиляди в цена и даже десетки хиляди в разликите. А точно немците ще си купуват, те си правят много точно сметките и ако е изгодно, (съотношение цена/качество) ще купуват.
 7. Цените на резервните части са поне 2 пъти по-ниски отколкото на аналогични като клас SUV-ве. Което си е добре. А по принцип като продадат нов автомобил гледат да спечелят от задължителните гаранционни дейности. За труд и от надценка на частите. И гаранцията е интересно какво покрива. Че понякога покрива точно проблеми по двигателя а другото си го плащаш сам. Затова някой хора след 40-50,000 км гаранция не искат и не плащат лудите цени на оторизираните сервизи. Щом до тези километри не се е развалила, вероятността това да стане по-нататък е доста малка и се отказват от задължителните сервизни посещения. Да видим какво ще е положението с Хувар-а.
 8. Понеже темата е за Hover-a, искам да питам, има ли някакви по-точни данни за раздатъчната кутия и понижаващите предавки? Така ми звучи много общо - има нещо, ама какво е, какъв тип е?
×