Jump to content

проблем със управлението на климатик,парно и радио cd


batjok
 Share

Recommended Posts

Днес станах собственик на great wall hover cuv 2008 г .Но управлението на парно клима и радио сд не работи ,само мога да включа обдухването на предното стъкло .

Някой може ли да ми каже от къде е проблема. Благодаря предварително.

Link to comment
Share on other sites

Провери отзад дали не е откачен някой от куплонгите ..Ако не можеш да го разглобиш пиши да ти обясня как се разглобява..Ако проблема е от самия блок,там вече някой ,който се занимава с електроники ще може да ти помогне !

Link to comment
Share on other sites

Днес говорех с един майстор , каза че ще я види в понеделник , дано не е непоправима повредата. Все пак ако можеш обясни как се разглобава . Видях , че отгоре има пластмасов капак но долния блок ,който управлява не мога да разбера как се сваля.

Link to comment
Share on other sites

Този пластмасов капак го махаш и от вътре ще видиш винтовете които държат "упр.блок".. Острани имаш декоративни рамки ( с изкуствената дамаска) махаш ги и виждаш другите винтове ...Вътре е на шейна,развинтваш всички болтове и дърпаш към теб,..отзад по спомен бяха 3 конектора провери ги ,извади намести ,пробвай докато си още откачил всичко дали ще има резултат...ако не този блок при някой дето разбира и ще го направи !

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Благодаря много утре ако намеря време ще пробвам .

А тези декоративни рамки как се свалат , залепени ли са?

Разбрах , че ангренажните ремъци са два , големият е 124 зъба и 29 мм , малкия 65 зъба 13мм. , големият има две ролки , малкият една ролка , Вярно ли съм разбрал?

Link to comment
Share on other sites

Относно рамките - те са на щипки , добре са направени и няма опасност да ги счупиш дори да ги напънеш.За ремъците два са : Mitsubishi MD182294 големия и на балансиращия вал : Powergrip 5257XS  .Ролките са 3 : за балансиращия ремък : МD 115976 (Mitsubishi Colt/Galant/Lancer) , и две ролки за големия ремък : INA 532 0074 20 (N1) и INA 531 0193 20 ...Пояснение ,че имаш и успокоител хидравличен (обтегач),който е по преценка (реално няма как да знаеш състоянието му ) !

Link to comment
Share on other sites

Честито за придобивката. Стягай я, там каквото има отначало и да ти носи много километри удоволствие после!


Link to comment
Share on other sites

Колеги , отначало се оказа изгорял бушон , след смяната му всичко тръгна ,но за кратко ,може би 10 мин. После паск си стана като отначало . Проверих всичките бушони и този път нямаше изгорял.Закарах колата на майстор ,той свали блока за управление , провери го и ми каза че всичко по него е изправно , явно е от другаде проблема и сега се чудя къде да я закарам. Понеже съм от Ямбол ,а тук нямаме специализиран сервиз .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Собственик съм на great wall hover cuv 2008 г .Имам следния проблем, екрана на DVD като тръсне в дупка става бял,след като го тупнеш от горе се оправя някой знае ли на какво се дължи това.Ако някой има информация за SD картата за TV и навигацията от къде може да се закупи?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...