Jump to content
bobonikolov

Пърформънс тест на Haval H8 2.0Т 6 АТ

Recommended Posts

Предлагам Ви обстойно видео на пълен тест на новия Хавал Н8 2.0Т 6АТ, който е тестван на скоростна тестова писта на Грейт уол моторс в Китай. От описанието на видеото, което е на английски става ясно, че теста е бил в следните части:

1. Ускорение ( 40 - 180 км/ч, 0-100 км/ч в режими Еко и Спорт)

2. Тест за максимална скорост;

3.Тест за маневреност;

4.Тест Borg Warner TOD(Torque on Demand) ( каквото и да означава това)

5. Тест за изкачване на наклон с 60 % (31 градуса) на 1 - ва скорост с 2000 оборота в минута и асистент за спускане по наклон;

6. Тест на биксеноновите фарове, фаровете за мъгла като адаптивни светлини ( или нещо от сорта) и AFS тест ( каквато и да е тази система)

7. Тест на чистачките на предните фарове, тест за излищни вибрации на двигателя както и шумов тест.

 

За съжаление видеото е на Китайски и не се разбира какво се говори вътре. От коментарите под клипа обаче става ясно, че Н 8 е трябвало да бъде пуснат в продажба до сега, но са открити някакви минимални дефекти точно преди пускането в продажба на модела и то е отложено за около 20 април в Китай. Според мен това означава, че може би след около година, година и нещо ще бъде пуснат в производство  и в България. Да се надяваме това да се случи скоро :-)

 

https://www.youtube.com/watch?v=YZ9Nv1-Offw

Share this post


Link to post
Share on other sites

TOD е системата на задвижване 4х4. Тя е разработка на американската фирма Borg Warner и се прилага и при H6. Това е  високо-технологична разработка , при която се постига оптимално съотношение между разход на гориво и отлична проходимост с двойното задвижване. Чрез нея се задейства и ESP- то .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за информацията :-). Както се вижда от клипа китайците не си поплюват и почват да правят все по - качествени модели. Имам чувството, че пуснат ли двата Хавала - Н6 и Н8 на европейският пазар редица производители в тоя сегмент като Фолксваген може да почнат да губят  пазарни позиции.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да , така е. На практика H6 вече е пуснат на Европейския пазар , макар и частично. H2 също е страхотен и предполагам ще влезе  смело в борбата в сегмента SMALL SUV , но за Европа не знам кога ще го сертифицират и произвеждат.

Edited by pipo_07

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...