Jump to content

Пърформънс тест на Haval H8 2.0Т 6 АТ


bobonikolov
 Share

Recommended Posts

Предлагам Ви обстойно видео на пълен тест на новия Хавал Н8 2.0Т 6АТ, който е тестван на скоростна тестова писта на Грейт уол моторс в Китай. От описанието на видеото, което е на английски става ясно, че теста е бил в следните части:

1. Ускорение ( 40 - 180 км/ч, 0-100 км/ч в режими Еко и Спорт)

2. Тест за максимална скорост;

3.Тест за маневреност;

4.Тест Borg Warner TOD(Torque on Demand) ( каквото и да означава това)

5. Тест за изкачване на наклон с 60 % (31 градуса) на 1 - ва скорост с 2000 оборота в минута и асистент за спускане по наклон;

6. Тест на биксеноновите фарове, фаровете за мъгла като адаптивни светлини ( или нещо от сорта) и AFS тест ( каквато и да е тази система)

7. Тест на чистачките на предните фарове, тест за излищни вибрации на двигателя както и шумов тест.

 

За съжаление видеото е на Китайски и не се разбира какво се говори вътре. От коментарите под клипа обаче става ясно, че Н 8 е трябвало да бъде пуснат в продажба до сега, но са открити някакви минимални дефекти точно преди пускането в продажба на модела и то е отложено за около 20 април в Китай. Според мен това означава, че може би след около година, година и нещо ще бъде пуснат в производство  и в България. Да се надяваме това да се случи скоро :-)

 

https://www.youtube.com/watch?v=YZ9Nv1-Offw

Link to comment
Share on other sites

TOD е системата на задвижване 4х4. Тя е разработка на американската фирма Borg Warner и се прилага и при H6. Това е  високо-технологична разработка , при която се постига оптимално съотношение между разход на гориво и отлична проходимост с двойното задвижване. Чрез нея се задейства и ESP- то .

Link to comment
Share on other sites

Благодаря за информацията :-). Както се вижда от клипа китайците не си поплюват и почват да правят все по - качествени модели. Имам чувството, че пуснат ли двата Хавала - Н6 и Н8 на европейският пазар редица производители в тоя сегмент като Фолксваген може да почнат да губят  пазарни позиции.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Да , така е. На практика H6 вече е пуснат на Европейския пазар , макар и частично. H2 също е страхотен и предполагам ще влезе  смело в борбата в сегмента SMALL SUV , но за Европа не знам кога ще го сертифицират и произвеждат.

Edited by pipo_07
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...