Jump to content

Recommended Posts

Предлагам Ви обстойно видео на пълен тест на новия Хавал Н8 2.0Т 6АТ, който е тестван на скоростна тестова писта на Грейт уол моторс в Китай. От описанието на видеото, което е на английски става ясно, че теста е бил в следните части:

1. Ускорение ( 40 - 180 км/ч, 0-100 км/ч в режими Еко и Спорт)

2. Тест за максимална скорост;

3.Тест за маневреност;

4.Тест Borg Warner TOD(Torque on Demand) ( каквото и да означава това)

5. Тест за изкачване на наклон с 60 % (31 градуса) на 1 - ва скорост с 2000 оборота в минута и асистент за спускане по наклон;

6. Тест на биксеноновите фарове, фаровете за мъгла като адаптивни светлини ( или нещо от сорта) и AFS тест ( каквато и да е тази система)

7. Тест на чистачките на предните фарове, тест за излищни вибрации на двигателя както и шумов тест.

 

За съжаление видеото е на Китайски и не се разбира какво се говори вътре. От коментарите под клипа обаче става ясно, че Н 8 е трябвало да бъде пуснат в продажба до сега, но са открити някакви минимални дефекти точно преди пускането в продажба на модела и то е отложено за около 20 април в Китай. Според мен това означава, че може би след около година, година и нещо ще бъде пуснат в производство  и в България. Да се надяваме това да се случи скоро :-)

 

https://www.youtube.com/watch?v=YZ9Nv1-Offw

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

TOD е системата на задвижване 4х4. Тя е разработка на американската фирма Borg Warner и се прилага и при H6. Това е  високо-технологична разработка , при която се постига оптимално съотношение между разход на гориво и отлична проходимост с двойното задвижване. Чрез нея се задейства и ESP- то .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за информацията :-). Както се вижда от клипа китайците не си поплюват и почват да правят все по - качествени модели. Имам чувството, че пуснат ли двата Хавала - Н6 и Н8 на европейският пазар редица производители в тоя сегмент като Фолксваген може да почнат да губят  пазарни позиции.

  • Upvote 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да , така е. На практика H6 вече е пуснат на Европейския пазар , макар и частично. H2 също е страхотен и предполагам ще влезе  смело в борбата в сегмента SMALL SUV , но за Европа не знам кога ще го сертифицират и произвеждат.

Редактирано от pipo_07

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×