Jump to content

Смяна на ангренажна верига С30 - кога?


Chocho Drumeshki
 Share

Recommended Posts

В сервизната книжка пише, че трябва да се смени ангренажният ремък на 6 години. Моята е 2013та модел, купена нова 2015та от Митвас.
Сега обаче ддоколкото знам колата, не е с ремък а с верига а това навсякъде другаде прави разлика в години и километри. Километрите за смяна ги нямам , но веремето минава. Някой може ли дад каже дадли трябва и кога реално да се сменя веригата?

Link to comment
Share on other sites

Верига не се сменя според производителя. Ние караме над заложеният ресурс и за това сменяме🤣 Няма такава която започва да "чука" или разтяга под 250/300к км. или колата не е обслужвана грам да се случи. Едва ли си стигнал тези км та си карай спокойно. За ремък всеки производител дава различни срокове и км.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Смяната на ангренажен комплект специално за нашите коли е от 6 части се извършва когато стане шумен мотора. Прочетох доста за нашия двигател и в латиноамериканските страни където също има много от тях се случва да се сменя между 110 и 200 хиляди км.Всичко е относително,дори и да е поддържана по книга и да е карана много внимателно обтегача може да блокира или само да е станал той за смяна и да се налага подмяна.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...