Jump to content

t_ilieva

Members
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от t_ilieva

  1. Супер информация, но не е ли малко къс списък с промените. Би следвало двигателя да е дизел, а не бензин като на предишния модел.

    Ами да, дизел ще е - ние го гледахме преди около месец.

  2. Литекс Моторс да вземат да си стегнат дилърите, че ще се изложат. Заради тях стават тея изъднки. Във фирмата на баща ми имат Стийдове. И двата са с газ - единия не пали като хората, а на другия газовата бутилка му се откачи в движение - скъсаха се болтовете. Познайте какво може да стане в така ситуация........ И това заради некадърно монтирани уредби от дилърите.....

    А в кой сервиз са били монтирани газовите уредби?

  3. Няма и да ги има проблемите вече. Спокойно си я карайте колата.

     

    В повечето случай, човек като очаква проблеми те се случват. Така че не мислете за проблеми и няма и да има :)

    О, ние си я взехме с голямо желание колата и изобщо не сме очаквали проблеми, но... просто така се случи.

    Сега също не очаквам, мисля, че след това писмо са оправили колата сериозно и трябва всичко да е наред. :)

  4. 35 000 км пак е малък пробег за смяна на накладки.Но защо сравняваме китайската марка с утвърден европейски производител.Разликата в цените предполага такова и в качеството. :)

    Е нали в Китай Great Wall са първи по продажби. Т.е. те са утвърден китайски производител. :)

    Тук просто коментираме, че рекламата на автомобила и това, което се говори при закупуването му от търговците, не се покрива в последствие.

    Нищо лично!

  5. .....Нали не смятате че за 5 г ,колкото е гаранцията на автомобила всички тези части ще се сменят гаранционно и за сметка на сервиза, а вие само ще наливате бензин/газ и ще карате?Разбира се че пробег от 20 000 км за накладки е смешен ,както и е смешно смяна на масло на скоростната кутия на Ц10 на 5 000км ,но за тия пари толкова .

    Е, разбира се, че не смятаме, че само ще сипваме гориво и ще караме без подмяна на консумативите, логично!!!

    Само за инфо - на автомобила, който аз по-често карам, от нисък клас е (Рено Клио Симбол) сменихме накладки на 35 000 км за първи път. Дали няма разлика в пробега, а? ;)

  6. ..... А и въпреки, че модела е хубав, защо да го произвеждаме, при условие, че китайците спират Н5, масово произвеждат Н6 и засилват производството на Н7 ? А те го спират,защото просто технологиите и пазара се развиват....то и Голф 3 за мнозина е божествена кола, ама от кога вече не ги произвеждат за сметка на 5-и и 6-и и т.н............

    А Н7 дали изобщо ще се внася в БГ?.....Някога....

  7. ....

    Само се надявам Great Wall да представят модела по-бързо на нашия пазар, на сходна със сегашния модел цена и дай-боже да го произвеждат в Ловеч.......

    Това не съм сигурна дали ще е по-добре....

  8. .......

    Добрата новина в случая е че цената, която споменавате е доста прилична и то за комплект. Цената е съизмерима с тези на хечбек 1.6 бензин от утвърдените марки ( германски).

    Цената е само за предните накладки, само те са сменени, забравила съм да уточня. ;)

     

    Моето лично мнение е,че не би трябвало да се сменят толкова рано,при мен май са сменени на около 50 000км хем моят джип не е закупен от тука,а е докаран от Китай,аз лично щях да поискам старите и да ми дадът обяснение защо не ги сменят гаранционно на толкова малко километри.

    Накладките са консуматив и не се сменят гаранционно.....според сервиза.....

  9. .....

    Другия момент е, че маркетинга на Литекс активно рекламираше "части в рамките на 24 часа за цялата страна". А чакаш части с месеци в едно от най-големите им представителства, трябва да получиш компенсация за това :)

    Компенсацията е... усмивка по радиото! :nike:

     

    Днес сутринта най-сетне си взехме автомобила. Всичко е отремонтирано. Сменени са и накладките срещу скромните 125 лева. :)

    Вчера на обяд е дошла новата (по-малка) бутилка и е сменена. Според сервизът колата трябва да е в страхотно състояние след ремонта. Ще видим!

     

    Това обещание за срока на доставка на рез. части се оказа най- големия ...майтап (малко се забавих понеже пръстите ми се опитваха да напишат една малко по- цветуща дума)...,

    но като гледам на официалния сайт продължава да си стоят тези голи фрази.

     

    П.П.

    Уважавам усилията, които полагат Литекс Мотърс и гаранционните сервизи, но все пак сякаш при тях думите изпревариха действията. Освен това като се вижда, че нещо не се получава както са си мислели, че ще стане, могат най- малкото да го изтрият от сайта си, за да не оставя допълнително лошо впечатление.

    Абсолютно подкрепям!!!

  10. И аз до добавя наблюдения за разхода на гориво (газ):

    Градско (София): 16.00-16.5 л/100 км.

    Извънградско (при постоянна скорост 90 -110 км/ч и по-дълъг път):10.5 л/100 км.

    Магистрала (при скорост около 120-130км/ч): 12.5-13.5 л/100 км.

    При нас положението е същото.

    Средно си харчи 14/100.

  11. .....

    В момента ме вълнува кога ще ми доставят щипки за задната щора на багажника - едната се счупи преди 2 месеца и правих едни приспособления да я закачам, ама сега гледам, че и другата е тръгнала да се чупи. Много слаби са ги направили за този опън на щората. Та поръчах ги още в началото на септември ама още ги няма. Вече се чудя дали да не потърся по-здрави от някоя друга кола.

    Вече има щипки - нашите са ги сменили, но още не сме видели какво са направили туй като колата е вече 6 дни в сервиза.

  12. Даааа, може би ще трябва наистина да сменим сервиза... Не знам, наистина е ужасно.

    Автомобила го вкарахме в бокса на 4. януари - миналия петък. От сервиза на Грейт Ауто супер любезно ни поканиха и казаха, че ще постараят максимално бързо и качествено да отстранят проблемите. Дори можеше в събота колата да е готова.... Да, ама не!

    В понеделник се чухме с тях и казаха, че всички описани в писмото проблеми са отстранени с изключение на проблемът с газта. Газовата бутилка фабрично нещо не е наред. Чакахме във вторник, чакахме вчера, чакаме днес, както се очертава ще чакаме и утре.... да дойде бутилката от Литекс Моторс и да се подмени.

    Утре сутрин по принцип имаме важно пътуване, което отлагаме вече 1 седмица точно поради факта, че колата ни е в сервиз.

    Уж за 1 ден бутилката идва от завода в Ловеч и веднага се подменя....

    Утре сутрин мисля да отида до Грейт Ауто и да взема един от изложените там автомобили, за да си свърша работата. Все пак всеки ден ми казват, че утре колата ще е готова...

    Като стане готова нашата, ще им върна тяхната.....

    Вие какво ще ме посъветвате? :angryfire:

    • Upvote 1
  13. mistarmi, сервизът е на Грейт Ауто на Ботевградско шосе.

    admin, за съжаление сте прав по първа точка от поста Ви.

    По точка 2 - както вече казах и по-горе - писах директно до Литекс Моторс. А бихте ли ми казали на другия потребител в кой сервиз му бяха отстранени качествено проблемите?

    И по точка 3 - абсолютно - това не е нормално поведение на нов автомобил!!!

    Ние сме семейство с 2 деца на 4 и 7 години. Просто не можем да разчитаме да пътуваме на разстояния по-далечни от 100 км от София, защото не знаем къде и как ще ни "предаде" автомобила... И да, колата е включвана на режим 4x4 само няколко пъти на хлъзгаво когато валя снега преди около месец. Не е карана оф роуд все още.

     

    Аз рядко се качвам на този автомобил, защото много ми гасне. Все пак, в градски условия, при натоварен трафик, е ужасно да ти гасне колата на всеки светофар... Уверявам ви, че в случая проблемът не е в "задкормилното" устройство. :) Защото като си карам Рено-то нямам изобщо подобен проблем.... На съпругът ми също му гасне често, но той вече свикна... Е, аз не мога!!!

    За мен просто това не е нормално... кола на 6 месеца започна да гасне когато газта остане на 2 чертички....

     

    Ще ви държа в течение за развитието на проблемите!

    Хубав и спорен ден от мен! :walk:

  14. Благодаря на всички които се включиха.

     

    gwfan, постът ми не е насочен лично към феновете. Съжалявам ако така е прозвучало. :icon_pale:

     

    Опитах се да занимая самите Грейт Уол с проблема, изпратих им това писмо и на тях - много съм разочарована.

     

    Зная, че това е фен форум, просто искрено се надявам повече хора да прочетат и да знаят какво им предстои. Надявам се и от Грейт Уол да хвърлят по едно око тук, все пак това са мнения на потребители на тяхната марка.

    • Upvote 1
×
×
  • Създай нов...