Jump to content

lider99

Members
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    6

Всичко публикувано от lider99

  1. Другото ..колегите са обяснили .Само за блутута да обясня,че това монтират от Литекс моторс когато поръчаш "Блутут със стерео аудио стийминг"(поне на мен такова сложиха)
  2. Ето исканата снимка
  3. Със здраве да си я караш и само положителни емоции да имаш с нея!
  4. Честито и от мен.Реши ли за ГИ или още се двоумиш.
  5. Всъщност най важното според мен е да можем да помогнем на колеги като logopeda да разберат възможно повече за плюсовете и минусите на марката и модела за да вземат правилното решение.А за инерцията,ако не беше осезаема промяната нямаше да пиша.Предполагам,че новото трансмисионно масло е една от причините за понижения разход.
  6. А смяната на маслото в трансмисията на какво се отразява...Все пак допускам, че може и смяната на зимните гуми с летни да е помогнала ,но едва ли само това е причината
  7. ....непременно ще го направя и ще пиша, просто за малко се размечтах.
  8. Преди десетина дена направих първото ТО на 3600км (по съвет на сервизните техници). Бях чел ,че след смяната на маслата се забелязва промяна в разхода и поведението на автомобила, но чак толкова не очаквах.Първото което ми направи впечатление е по бързото и лесно ускорение и по голямата инерция.Голямата изненада дойде след поредното зареждане с газ . От над 9 литра на 100км комбинирано беше спаднал до около 7 на 100км.Днес обаче не можах да повярвам....за 107км. извънградско заредих 5,7 литра газ.Поплавъка на бутилката не спира зареждането напълно,така че винаги пълня до горе.Ако този разход се запази ще бъда напълно убеден,че Vialle е номер едно ГИ.
  9. Наред си е колата.За съжаление нямам много ''път'' ,така че все още не съм правил първото ТО но щом го направя ще пиша.Иначе за 2500км нямам никакви проблеми нито с автомобила ,нито с ГИ.Разхода е нормален,возията също.Ако те интересува нещо конкретно питай.
  10. До момента (2000км) съм страшно доволен.Съгласен съм ,че е много рано още за категорични изводи но изглежда ,че китайският произход не значи непременно лошо изпълнение.Мой стар приятел, който повече от 20 години вози нови коли по Европа (кара автовоз) ми разказваше как французите предпочитали Дачия пред Рено заради по добрата сглобка.Ако предположим,че по силната мотивация на съседите е причината за това,какво да кажем за китайците. Не случайно почти всички автопроизводители имат заводи в Китай.Това,че в България се продават некачествени (евтини) китайски стоки не означава непременно,че навсякъде е така.В САЩ е пълно с китайски качествени стоки (разбира се и доста по скъпи) и хората не мислят ,че китайското е боклук....въпрос на стандарт ли..не знам .Това ,което знам е че съм приятно изненадан и много доволен(засега).Между другото изкарах Мерцедеса да го измия и поразтъпча и останах поразен колко бавен и шумен е станал в сравнение с Волекса.Форд е дал обяснение на този парадокс.На бензин не съм карал,но предполагам ще е около или малко под разхода на газ(има го в подписа).Обаче моят съвет е да си сложиш и ГИ.Цената и е просто смешна и за пет години(гаранцията) колкото и малко да се возиш ще се изплати.Сега вече слагат и устройство за мазане на клапаните,така че промоцията е пълна.
  11. Светят достатъчно силно,но не успях да открия начин да ги регулирам(на дълък път може да се окажат прекалено ярки и да досаждат).
  12. Виж,за здравината на купето не се бях замислял.Явно за всяко нещо си има причина,не мога да проумея обаче защо няма индикатор за температурата на водата.Докато е студена свети един символ в синьо,щом загрее угасва.Предполагам,че ако се случи да прегрее ще светне в червено(да не дава господ).
  13. Обещах снимки на багажника за да добиете представа за размера на отвора.Снимал съм резервната гума за да може да стане ясно.Разстоянието от задния капак до краката на пасажера е 3,20м.,така че при свалени седалки 3 метра прът спокойно влиза. Снимал съм и индикатора на моментния разход.Надявам се да е станало ясно.
  14. Hvala puno ,i ya se tako nadam ali samo vreme ce pokazati.
  15. Много благодаря за всички пожелания.Не са ми неприятни въпросите стига с отговорите да съм полезен.За Car Spending знам и съм регистриран още щом взех Волекса,скоро ще се опитам да изкарам разхода като подпис.За отвора на багажника ще снимам за да добиете представа.А за газовата....тя сама по себеси е предимство,а недостатък е сервиза в който ти я ремонтират гаранционно.
  16. Относно навигацията и аз използвам телефона.Проблема със закупуването на тази (http://www.alibaba.com/product-gs/860513957/car_dvd_for_Great_Wall_voleex.html) е в гаранцията на автомобила.За Cruise control ,не знам вероятно е полезно.....никога не съм ползвал.Относно таксата за регистрция колегата Niki-25 не ме е разбрал,тези 580 лв. включват и 1,5 % такса управление на лизинга.А сглобката е 100% китайска.До колкото разбрах преди коледа са внесени 200 броя,което означава че скоро и други ще могат да отговарят на въпросите ви. Сега за цената....евтин автомобил ли е Волекса. Никъде не съм писал че е такъв. Напротив, за мен е много скъп и в буквален и в преносен смисъл.Истината е че, получаваш това за което си платил - китайски автомобил с всички плюсове и минуси произтичащи от това.Все пак имаме 5 годишна гаранция(надявам се че амортисьорите не са консуматив ) Месеци наред търсих оферти, смятах и се оказа че ако искаш да имаш газов инжекцион от най ново поколение, климатроник,кожа,и т. н. и това с 5 годишна гаранция- Волекс е моят избор.
  17. Благодаря за пожеланията и да, оставено е място за навигация лошото е, че поне за сега няма как да се поръча(поне не и от дилърите).Предполагам,че скоро и това ще може да се прави.В нета има снимки с монтирани на това място навигации.
  18. Относно цената:26470лв.която включва автомобила в ниво Star + газовият инжекцион + цвят металик + BT с аудио стрийминг + аларма с обемни датчици.Аз обаче я взех с лизинг през Интерлизинг.Не знам дали е удачно да пиша подробности от договора,но на сайта има калкулатор като към получената цена добавяш около 580лв.такса за регистрация,за управление на лизинга,данъци и т.н.+ 1100лв.каско платими на 4 вноски+Г.О.за2014 (156лв.)Климатика е автоматичен,няма круиз контрол,борд компютър има ,но показва само километрите които можеш да изминеш с наличното гориво.За моментния разход се информираш от светлинен индикатор(колкото повече квадратчета по висок разход).Ще го снимам по късно,че май не стана ясно.
  19. Возията определено е това което ми харесва най много до момента.Стегната,но не прекалено на големите дупки,тиха до около 120км.Прецизно управление(дори бих казал прекалено при висока скорост).Старата ми кола е Мерцедес и има невероятна возия но мисля,че и китайците са се справили не по лошо. А избора на С30 беше лесен.Няма друг автомобил в този клас с тези екстри за толкова пари.
  20. Благодаря за пожеланията.Надявам се скоро и други собственици да се включат. По въпроса с багажника: Да, газовата бутилка е тороидална и е на мястото на резервната гума.От Viale са дали комплект за ремонт на спукана гума и калъф за резервната(виждат се на снимката).Като размер багажника е голям,проблем според мен е малкият отвор.Ако ти се наложи да качиш нещо по обемисто ще е проблем.
  21. Здравейте колеги,вчера си получих колата и бързам да се похваля.Волекс С30 ниво Стар с газова.В момента е на 90 км и не би било обективно да давам мнение, но на мен много си ми харесва .Ще се радвам да отговоря на всички въпроси (ако има такива). Като за начало пускам няколко снимки.
×
×
  • Създай нов...