Jump to content

Autopress:Автозаводът в Баховица тръгва през февруари


Angel
 Share

Recommended Posts

post-4849-0-11082900-1323552717_thumb.jpg

 

Неотдавна екип от млади специалисти от българската компания Литекс Моторс направи първата кола на Great Wall в пробно производство. Официалното откриване на завода ще е през февруари догодина, а в момента се тренират производствените екипи. Първата кола на новата българска автомобилна ера беше от модела Great Wall Voleex C10.

 

Съвместното дружество между китайската група и Литекс Moторс възнамерява да произвежда на две смени около 50 000 коли годишно. Има готовност, ако търсенето нарасне, да се отвори и трета производствена смяна, което ще позволи капацитетът на завода да достигне 75 000 автомобила годишно.

 

Освен Voleex, който автоматично става една от най-евтините коли у нас със стартова цена от 15 590 лева, като в оборудването стандартно влизат климатик и радио, във фабриката в село Баховица, близо до Ловеч, градът в който преди беше произвеждан руският автомобил Москвич, ще бъдат правени още Hover SUV - 28 699 лева и пикапа Steed - 24 449 лева. Всички те ще имат 5-годишна гаранция, която ще определи и максималния срок на лизинг. Това означава също, че дори и с минимална първоначална вноска от 10% - 1559 лв., месечната вноска за Great Wall Voleex ще е под 200 лева.

 

Литекс Motors започва тестване на оборудването за синхронизация и прилагането на система за качество за производство на новите за страната превозни средства. С предсерийното производство, квалифицираните служители на завода ще продължат да подобряват своите умения. На практика, те ще използват модерни, успешни и новаторски системи за управление производството на автомобили, които ще се осигурят много високо качество на колите, произведени от завода.

 

Изпитването и наладката на инсталациите в завода ще продължат до края на годината. Литекс моторс планира да реализира произведените автомобили в нашия пазар и навън, като целта е догодина да бъдат произведени около 8000 коли.

 

Поради големия интерес на потребителите дилърската мрежа на марката в страната, започна продажбата на внесени от Китай автомобили Great Wall, и досега има над 150 поръчки за трите модела.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...