vasipan Публикувано 20 Март, 2017 Share Публикувано 20 Март, 2017 Здравейте, днес се обзаведохме с нов автомобил, колата е на 2,5г и на почти 29000км. Всичко перфектно, но като я подкарах бензина буквално почна да се топи, и на таблото ми изписва притеснителното 20Lt/100км. Като спецификация дават разход на гориво 7,1лт на 100км. Някой може ли да каже какво се случва и да помага със съвети, буквално не смея да натискам педала на газта, за мен това си е направо ламя с три глави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dry-ice Отговорено 3 Април, 2017 Share Отговорено 3 Април, 2017 Здравей, като собственик на същия модел кола съм учуден къде точно го гледаш този разход. Ако е моментен (там със квадратчетата) той не е реалния разход на колата. Моята градско гори по-малко от 10, извън града съм я свалял на 6. До Белград и обратно, почти само магистрала с нормално каране около 120, разхода беше около 6.5 на 100. Говоря измерено с пистолета на бензиностанциите. Много зависи и какъв бензин зареждаш. От бензин до бензин разхода може да е с литър отгоре Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vasipan Отговорено 22 Април, 2017 Автор Share Отговорено 22 Април, 2017 Здравей, да, оказа се, че съм гледала моментния разход. Засичахме разхода - извънградско даде малко под 5, а градско между 6,6 и 7,1 на 100. И ние го засичахме с минаване на 100км и ново зареждане. Но аз много я пускам по инерция и без това тя си върви сама Мерси за мнението. Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts