Jump to content

Economynews.bg: "Китайски коли атакуват през Бургас"


regoslav
 Share

Recommended Posts

Първите 350 леки коли, внос от Китай за България, влизат през Бургаската свободна безмитна зона на път за вътрешния пазар, научи „Фактор“. От една седмица в зоната се разтоварват три модела и се товарят на автовози. Те са поръчани от вносителя„Литекс Моторс“, който освен че ще сглобява първите български коли край Баховица, се оказа и търговец на китайските автомобили.

В базата на Свободната зона колите пристигат за първи път, нетрадиционно -натоварени в контейнери по четири и после заминават за дистрибуторите в страната. „За първи път разтоварваме голямо количество коли в контейнери, което е интересно като логистика“, заяви изпълнителният директор на Свободна безмитна зона-Василий Скрипка.

Какъв ще е интересът на българина към новите марки автомобили все още не се знае. Една част от първата пратка е предназначена за Пловдивския панаир, където ще бъдат изложени и ще се проучва пазарът им. Останалите тръгват към дистрибуторите в големите градове на страната.

„Ние ще разберем първи дали има интерес, защото ако обмитят други-значи има. До края на годината трябва да получим още 1000“, каза още Скрипка.

Това е първата поръчка на „Литекс Моторс“ за доставка на колите, но фирмата има амбиция и за още една голяма пратка през следващата година. Колите идват от Китай до пристанище Бургас, после се обмитяват.

В края на септември стана ясно, че в началото на следващата година на пазара излизат автомобилите на „Литекс Моторс” - Great Wall. По думите на Тодор Стойков, мениджър по продажбите, интересът към автомобилите е много голям, тъй като компанията предлага на потребителя едно от най-добрите съотношения на пазара цена/качество, високо оборудване и много екстри на автомобилите дори за базовите нива.

Според Стойков компанията очаква да реализира голям обем продажби. Дългосрочната цел е постепенно да се превърне в лидер в сегментите на пазара, където ще предлага автомобилите Great Wall.

Пробно производство ще бъде пуснато на пазара до края на годината. До 2016 година е предвидено да бъдат разработени и пуснати на пазара в Европа разнообразна моделна гама, следвайки най-новите тенденции в световното автомобилостроене. Планира се с времето „Литекс Моторс да обогатява своето портфолио от модели автомобили, които ще произвежда за пазара в страната и цяла Европа.

 

http://www.economyne...-news25944.html

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...