Jump to content

julsi

Members
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Мнения публикувано от julsi

  1. Наистина всеки пазар разполага със собствена спецификация на моделите и това не важи само за GWM, а и за почти всички останали марки. Да не говорим, че Русия е един съвсем различен пазар от Европа, същото важи и за зимните гуми например.

    Колкото до Ховър аз дори съм фен повече на Н3, поради не толкова опънатата линия на фаровете, както и заради наличието на лост за режимите 4x4, макар Н3 да няма стабилноста на Н5 при влизане и излизане от завой.

  2. Поздравления и от мен! Особено към колегата peterst!!! :lol:) Споменах Субару поради една единствена причина - системата 4x4, нали темата беше за това, а не за конструкцията!? За съжаление диференциалите с ограничено преплъзване използвани в Субару остават вече в историята, заместени от TCS , VSC и пр.

    Но да се върнем на нашите коли и специално на Н5-цата.

    С влизането на Евро - 5 варианта на автомобила ще има възможност за опционално добавяне на електронна блокировка на задния диференциал, както и задължителните вече дневни светлини.

  3. В Китай произвеждат и H3 и H5. В Русия сглабят Н5, естествено с различна от нашата спецификация. Намеренията на ЛМ са до края на годината Н5 да започне да се произвежда у нас, което не знам как ще стане поради липсата все още на Евро - 5 сертификация.......но да се надяваме :lol:))

    Колкото до Н6....без да искам да съм лош пророк, но го очаквайте в средата на идната година.

  4. Мисля,че N1 хомологацията е факт от доста време. Преди седмица видях един червен Волекс без задни седалки и с мрежа зад предните ( предполагам, че това е товарната решетка). Видях го поне 3 пъти за един ден по бул. Мадрид и затова предполагам, че ще се експлоатира доста. Моля ако собствениците са във форума да споделят мнения :)

    Това е преобразуване 1+1, а не хомологация N1!

  5. Благодаря за мненията, радващо е че се подхожда професионално !

     

    Аз попитах в Литекс Мотърс дали някъде официално ще обявят, че проблема с хомологацията е решен и оттам не можаха да ми отговорят та да попитам и тук - ще бъде ли обявено официално някъде, че всичко вече е наред или трябва да се обаждам да питам периодично ?

    N1 хомологацията вече е факт!!!

    Местата са 3+1. Товароносимоста е увеличена. Цената е както до сега единствено с доплащане на товарна решетка - 192 лв. с ДДС.

    Препоръки за дилър давам на ЛС ;)

  6. сподели какво мислиш за двигателя, казват че бил като на яриса ?

    На американския пазар Яриса се предлага с 1,5 литров бензинов агрегат с мощност 105 к.с. :) Волекса е с аналогичен двигател, но с редуцирана мощност заради данъците в БГ. Личното ми мнение е, че двигателя е разкошен! Работи тихо и гладко, развърта се бързо , разполага с нужната динамика и е удачният избор за този автомобил.

    1,3 литров агрегат едва ли би бил по-подходящ! Първо в градски условия няма да е по-икономичен, а на дълък път би ще показва слабости в доускорението и макс. скорост.

    Мнението ми е лично и неангажиращо!!!

    Поздрави!

    • Upvote 2
  7. Не, за съжаление!

    Интересувам се от автомобили като цяло, работил съм за японска и корейска марка....следя нещата от 2 години насам, а и имам познати в системата - дилърската мрежа, не в производствения цикъл.

    Но бих се опитал да съм полезен и да отговоря на възможно повече колеги, тъй като негативизмът и аматьорските изказвания на някои хора не в тази тема разбира се, но в този форум ме дразнят лекичко.

    Поздрави на всички!

    • Upvote 1
  8. Благодаря за мненията, радващо е че се подхожда професионално !

     

    Аз попитах в Литекс Мотърс дали някъде официално ще обявят, че проблема с хомологацията е решен и оттам не можаха да ми отговорят та да попитам и тук - ще бъде ли обявено официално някъде, че всичко вече е наред или трябва да се обаждам да питам периодично ?

    Обещавам да те информирам лично!

  9. За мен е по - интересно как ще разбираме кои коли са сглобените в България и кои са сглобени в други страни.

    Ясно е, че това ще става по VIN.

    Някой знае ли коя цифра ще означава " България"?

    Със сигурност това не е фирмена тайна - така, че който е виждал сглобените в Баховица ( разбирай, който работи в завода) може да сподели!

    Ако пък някой друг знае - също да не се стеснява, а да пише! ;)

    За сега няма разлика в буквите на шасито, тъй като са само сглобка!

  10. За сега ползвам бебешко олио и става добре. Оцветяването от дънките го маха само с няколко минавания. Трябва хубаво да се забърше да не остава лъщящо по кожата. Ще прегледам линковоте, които си дал.

     

    Определено ще се наложи след време подмяната на кожата, спор няма и ще трябва да се мисли.

     

    Благодаря за информацията :)

    Привет,колега! Можеш да изпробваш един български импрегнант за кожа, произведен от "VEKO"- Русенска фирма. Има го в Метро, ако не греша 4-5 лв. Нанасяш и разтриваш с обикновена домакинска гъба и след няколко минути полираш с микрофибърна кърпа

×
×
  • Създай нов...