Jump to content

anaydenov

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от anaydenov

  1. По въпроса наистина е писано много, но ако му сложат 5W40 това е идеалния вариант и за студена зима и нашето лято т.е. ако кара колата малко и следващата смяна ще е след година. 5w-winter- през зимата достатъчно рядко, през лятото SAE40.

    А аз лично смятам да сложа кръст на гаранцията, да си сменям маслата сам, когато и с каквито реша, филтри и т.н. И това заради малко азбест :evil1: .Е все пак нищо в сравнение със смърт от малко азбест...

    И така -знае ли някой има ли Виали собствен сервиз, където да сменя филтрите на газовата?По разни разбирачи не ми се ходи.

  2. Задължиха ме без кавички! А по въпроса с маслото един господ знае.И да си искаш старото, какво от това- ще получиш старо :sign5: колкото поискаш.

    Попитай в Бургас ще ти сменят ли нещо гаранционно преди да махнеш азбеста. Ако да- идвам ви на гости.

  3. Мисля, че леко отместихме темата.Аз лично нямам нищо против да карам с гарнитура съдържаща 7% азбест, 3% живак или хомеопатични количества арсен примерно. Проблемът е, че ми се отказва всякаква гаранционна претенция преди да се смени гарнитурата по кампанията за смяна, а аз съм твърдо против да ми се отваря мотора без основателна причина.

  4. Разбира се, че няма да има никакъв проблем веднага след смяната.Но практиката ми е показала, че човъркаш ли из едно нещо без да има нужда, му скъсяваш доста живота. И аз като много от хората в този форум съм инженер и сериозно се замислям дали да не прежаля гаранцията, още повече, че имам къде и знам как да правя доста неща по колите си сам.Някой писа тук, че е дори удоволствие за него сам да свърши нещо просто.

    Всъщност май е повече въпрос на сметки- за пример на обслужването на 15к ми сипаха масло 5w30 / може би с очакването, че зимата пак ще е люта/ на цена 18 и нещо без ддс/литъра.Окей, но сега ще трябва да го сменя преждевременно, защото ще бъде рядко за лятното пържене по магистралите.Има и други такива примери за възможност да се спестят доста кинти, ако сам организираш поддръжката. Разбира се гаранцията пада.Сложна дилема. 

  5. Доста кофти ми стана, когато се оказа, че първо трябва да сменим гарнитурата на главата по кампания еди си коя и чак тогава да сменим газовите филтри или каквото и да изскочи друго по гаранция.Между другото филтрите ще ги сменят заедно с бутилката :blink:...и това е пак кампания/бъдеща/. Карам един от първите Ховъри в Пловдив и не вярвам само в моята гарнитура да има 7% азбест!

    Въпросът ми е някой смени ли вече гарнитура, защото аз категорично отказах да ми отварят мотора още като получих писмото-ноември или декември мисля беше. Тогава казаха-окей, но сега вече не става. 

  6. При кампанията от преди около месец сменяха гарнитурки по ауспуха- клингеритови с метални такива. Твърде вероятно е точно за това да става дума.

    Иначе азбест около нас все още колкото щеш-погледнете само навеси и сайванти по селата с азбесто-циментови плоскости, а за 90% от водопровода да не говорим.

  7. Личното ми мнение е, че климатика почти не вдига разхода- може би 0.5л , не повече. /извънградско разбира се/.

    Но при всички случаи разход 18л. и повече не е нормален, стига колегите да не са пробвали по билото маршрута Ком- Емине или нещо подобно... :)

  8. Не съм разпитвал подробно, защото имах други неща, но споменаха маншон на амортисьора. Ще ги разпитвам подробно за какво става на въпрос. Интересуваше ме кога ще го оправят и дали въобще ще престане да съществува проблема :).

     

    Изглежда няма да има официални писма (покани), като при други марки за отстраняване на масов проблем. Следователно трябва да се ходи и да се записваш за подмяна. Нали за това сме ги взели с гаранция да не трябва да се правим на майстори, а предимно да караме. То си е вярно, че сме си като пилоти изпитатели за нашия пазар. :)

    Така е да -аз си имам други две, с които си играя в гаража.

    Два дни от ремонта колата не скърца вече, но в "Анастасов" не споделиха какво точно са правили по нея.

    По важно, разбира се е да го споделят с другите си колеги по сервизите :)

  9. Колега leomm, а разбра ли какви точно маншони /или според мен тампони/ ще ти сменят?

    Според мен скърцането е от горните два тампона- на стержена на амортисьора. Вчера се разскърца и от дясно :evil3: .

    Май трябва да инициираме сервизна кампания No 2...

  10. Някой сблъска ли се вече с идиотско прискърцване при бавно движение по паваж или неравен асфалт?

    Освен колегата, при когото е изчезнало след демонтаж на предпазната преграда май съм втори. Любопитното е, че на два пъти в сервиза леко завъртат чашката на амортисьора и скърцането изчезва -за 20 метра докато ми видят гърба и после отново... :evil3: .Май ще я кача на моя канал...

  11. забелязвам, че в упътването е указана подмяна на перата, а не на целите чистачки! :blink: .Иначе и при мен в мърляво време-малко дъжд/ малко сняг/ малко студ= доста кофти видимост отпред. На Реното взех "Валео"- около 20лв. бяха - държат се перфектно във всякакво време.

    Както виждам са със същия захват за рамото, но са 51 см. - нито за компот, нито за ракия.

×
×
  • Създай нов...