Jump to content

johnnie

Members
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    2

Мнения публикувано от johnnie

  1. Колега poroinik, пробвал ли си с този препарат http://www.senax.bg/eshop/product/281/preparat-za-poddrazhka-na-plastmasovi-broni-i-chasti-ot-plastmasa-profiline.html или някой подобен? Аз лични не съм пробвал, но съм чувал добри отзиви от други хора. Четох из разни форуми, че ставало и с отработено масло, но ...

  2. Не е лошо да четеш това, което пишеш преди да натискаш бутон "Публикувай"! Също така ако официално представляваш Литекс Моторс АД не е добре да влагаш в постовете си толкова лични чувства и пристрастия. Не обиждай и потребителите на форума с разни измислени квалификации. Аз никъде не съм направил никакви заключения по самия случай нито съм се причислил към някоя от страните, просто споделих, че реакцията на пишещите тук, от група "Представители" (каквото и да означава това) е меко казано неадекватна. Не се прави по този начин. Има си съдебно дело и трябва да се изчакат резултатите от него. Не разбирам от какво се плашите и защо толкова прибързвате с генералните заключения. Пак казвам това прави много лошо впечатление.

     

    Сега и аз ще ти задам един контравъпрос. След като ме питаш дали приемам "за чиста монета написаното от Бачев", трябва ли да приемам за чиста монета всичко написано от теб и ПР отдела и на какво основание? Едната страна твърди едно - другата друго. За тази работа си има съд и вещи лица и там ще се реши кой е прав и кой не. Ще чакам с интерес изхода на съдебния спор. До тогава спирам да пиша в тази тема, емоциите ги оставям на теб!

  3. Много чувствен пост! :hello2:  Явно не търпите чуждо мнение. Много бързо реши какъв съм и на кого съм роднина! Собствениците на Литекс Моторс АД дали са наясно какви ги творите тук във форума?

  4. Не виждам нищо написано в отговора за другите два идентични случая с д-р ВАНЯ БАМБОВА и адвокат ГЕРГАНА БОНЧЕВА за които е споменал потърпевшия собственик. Все пак Литекс Моторс няма ли да предприеме някакви превантивни мерки, някакви тестове на въпросния детайл? В отговора на ПР-ката виждам единствено заплаха към потърпевшия собственик, който си търси правата. Размахва му се пръст преди да е станал ясен изхода от заведеното дело, ще бъдат предявени съдебни претенции към собственика за уронване на престижа - нещо като "Внимавай какво правиш!". Много слаб и заядливо написан отговор - дано да е някаква лична инициатива на Марина Колева, а не официално съгласувана позиция на Литекс Моторс АД. Лично мен това отношение ме отблъсква от марката и ме кара сериозно да се замисля дали някога бих си купил такъв автомобил, а до момента симпатизирах на идеята. А ако клиента се окаже прав, какво ще направи Литекс Моторс? Малко повече сдържаност по време на делото е полезна.

     

    Случаите на масови дефекти при автомобилите са доста често явление. При "многобройните" продажби в България - три идентични случая са си голям процент. Нима GreatWall е най-качествената марка в света и при нея до момента не са се случвали никакви инциденти и пропуски?

     

    Научете се господа, до носите отговорност за продукцията, която произвеждате и продавате на пазара - от това дали е качествена и безопасна зависят много човешки животи!

  5.  Ето някаква, макар и оскъдна информация:

     

     

    Volkswagen е най-продаваната марка автомобили в България през първото полугодие на 2014 г., сочи официалната статистика на МВР. През този период са направени общо 14 490 регистрации на коли с марка Volkswagen. От тях обаче само 1091 броя са нови.

    Opel е на второ място по регистрация на стари коли у нас. Общо 10 943 автомобила Opel са регистрирани през първите шест месеца на годината. Топ 10 се допълва от Mercedes (10 277 регистрации), Renault (8274), BMW (7183), Ford (7171), Audi (6766), Peugeot (6760), Citroen (4025) и Toyota (4009).

    В класацията за най-продавани нови автомобили първото място е за румънската марка Dacia с 1618 регистрирани нови коли. След нея се нарежда френският производител Renault с реализирани 1298 продажби на автомобили у нас. На трето място е Volkswagen с 1091 регистрации. В топ 10 попадат още Skoda (1094), Ford (989), Peugeot (843), Toyota (835), Kia (731), Citroen (485) и Nissan (442).

    С над 400 продажби през първото полугодие са и Opel (439) и Mercedes (401). Марката Great Wall, която има завод в България, е реализирала 362 автомобила, от които 334 са нови.

    За първото полугодие на 2014 г. общо в България са регистрирани 127 338 автомобила, от които 16 295 (около 12%) са нови автомобили.

     

    Източник: http://www.economic.bg/bg/news/4/Volkswagen-e-naj-prodavanata-marka-avtomobili-v-Bulgariya.html

     

    За цялата 2013 г. Great Wall са продали 742 нови автомобила в България

     

    http://profit.bg/news/Naj-prodavanite-novi-avtomobili-v-Bulgariya/nid-120059.html

  6. Ще ти спрат я, признай си какво си наливал освен вода...веро, течен сапун и прочие и не си ги чистил. Я бегай в сервиза ще те оправят....

     

    Прави ми впечатление, че много обичаш да се заяждаш с хората. Не мога да си обясня защо.

  7. И аз слагам от тези за по 4-5 лв комплекта (мисля пишеше на тях нещо от рода на Graphite), но си взимам по два комплекта различни размери, тъй като двете пера са с различен размер (едното ми е 48 см, а другото 51 см) и си ги комбинирам. Изкарват ми между 2 и 3 години.

  8. Няма да е лошо да пуснете един сигнал до централата на Литекс Моторс. Редно е ръководството да има обратна връзка, пряко от клиентите.

     

     

    За да отговорим по-добре на Вашите нужди създадохме Технически център за обслужване на клиенти на Great Wall България.

    На телефон 0700 10 204 Вие можете да споделите мнението си относно Вашия автомобил Great Wall и да получите съдействие при:

    • Разрешаване на технически проблеми;
    • Доставка на резервни части и аксесоари;
    • Предоставяне на информация за Вашия автомобил;
    • Нередности при обслужването.

    Можете да се свържете с нас на телефон 0700 10 204 от понеделник до петък от 9:00 до 12:30 ч. и от 13:30 до 18:00 ч. или на email: callcentre@greatwall.bg

    *Разговорите са на цената на един селищен разговор ( за абонати на БТК).

    Ние сме тук, за да ви помогнем навременно и професионално!

     

    Ето и линк към формата за връзка на сайта им: http://greatwall.bg/contacts/

    • Upvote 1
  9. От всичко това ми се струва, че ще си изпатят и собствениците на C10, които ще трябва да чакат още по-дълго за части и да плащат по-високи цени. Жалко количката е симпатична и за нашия пазар беше много добро предложение. Интересно ми е защо още на българския сайт стои реклама с цена за C10.

  10. Като за начало си изтегли финансовия отчет и устава на Литекс Моторс АД от сайта на Търговския регистър (brra.bg) и ще разбереш някои от въпросите, които те интересуват.

     

    Ето линк към Устава, но не знам дали не е динамичен https://public.brra.bg/Documents/Retrievedocument.ra?DocGuid=0ae6df1785d3407d92feb45e813afbd9

  11. В гр. Казанлък предприятието Аркомат-България ЕООД произвежда кабелни комплекти (снопове) за автомобили МЕРЦЕДЕС, РЕНО и ФОРД.

     

     

    В село Мусачево, община Елин Пелин се произвеждат седалки и кожени салони за BMW.

  12. Китай строи завод за електрически автомобили и автобуси у нас

     

    Китайски автомобилен производител, с подкрепата на американския милиардер Уорън Бъфет са подписали договор с българската компания „Булминерал” за изграждането на завод за производството електрически автомобили и автобуси.

     

    Това съобщава АФП, като цитира официална информация на китайската информационна агенция „Синхуа”.

     

    Китайската компания Build Your Dreams (BYD) и българската „Булминерал”са подписали договор за изграждането на завода в град Брезник, на около 50 км. западно от София, където ще се произвеждат между 40 и 60 електрически автобуса на ден, заявява пред „Синхуа” генералният директор на „Булминерал”, Александър Усачев.

     

    Капацитетът за производство на автомобили на завода ще бъде определен в следващите три месеца.

     

    Стойността на инвестицията не е обявена.

     

    Китайската компания BYD е листвана на борсата в Хонконг, а американският милиардер Уорън Бъфет е миноритарен акционер.

     

    Представител на BYD за Европа е изразил пред „Синхуа” радостта си, че българската компания ще помогне на китайския си партньор да развие бизнеса си на Стария континент.

     

    Това втория китайски автомобилен производител, който разширява дейността си към България, след като това направи Great Wall Motor, който през февруари лансира първия си завод за сглобяване на автомобили в Европа, край българския град Баховица, припомня АФП.

     

    След завършването на завода в Баховица през 2015 г. се очаква годишната му продукция да достигне 50 000 автомобила.

     

     

    Източник: http://btvnews.bg/svetut/kitai-shte-stroi-zavod-za-elektricheski-avtomobili-i-avtobusi-u-nas.html

  13. Ето го и продължението със снимков и филмов материал:

     

    Арктически тест на Great Wall Hover

    26 Октомври, 2012 11:27

     

    post-6399-0-14169900-1351254888_thumb.jpg

     

    Северен полярен кръг, Арктика, Лонгийър

     

    Автомобилният гигант Great Wall реши да фокусира вниманието върху един от моделите си с висока проходимост, като за целта организира световен тест чак на Северния полюс. Да, прочели сте съвсем правилно. Става въпрос за скована от лед земя, минусови температури, бели мечки, кучешки впрягове и разбира се модела Hover.

     

    post-6399-0-01299400-1351254894_thumb.jpg

     

    Кулминацията на събитието "Great Wall Arctic Challenge Tour" се проведе в една от най-северните точки на планетата. Арктика и Северният полярен кръг ни предложиха много лоши метеорологични условия, но именно това беше идеята на организаторите - да се тества поведението на SUV-то Hover в екстремни условия. Основното действие се разви недалеч от най-северния град на света с население над 1000 души - Лонгийър или иначе казано 78 градуса на север, в сърцето на полярния кръг.

     

    post-6399-0-13797400-1351254897_thumb.jpg

     

    Тестът започна по тъмно, въпреки че беше вече 9 часа сутринта местно време. Термометърът показваше -12 градуса по Целзий, но метеорологичната служба на остров Свалбард ни предупреди, че усещането е като за -24. На разположение на участниците в теста, 20 журналисти от водещите световни автомобилни медии, сред които и екип на mobile.bg, бяха бензинови и дизелови версии на Hover. Нашият екип избра бензинов вариант на китайския автомобил с повишена проходимост, защото за момента в България се продава само такъв.

     

    post-6399-0-30175500-1351254900_thumb.jpg

     

    Стартът беше безпроблемен, а обиколката покрай бреговете на Северния ледовит океан - впечатляваща. Скоро обаче спряхме да обръщаме внимание на гледката, защото пресечената местност стана доста трудна. Hover се справи без забележки. Все пак това е автомобил, който разполага с класическа 4х4 система и понижаващи предавки. Високият клиренс позволи минаване през сериозни каменни препятствия с доста прилична скорост. Така маршрутът продължи на север, а надморската височина започна да нараства и респективно ледената настилка по-черния път стана доста дебела.

     

    post-6399-0-72594800-1351254903_thumb.jpg

     

     

    Достигайки все по-близо до Северния полюс, температурите паднаха значително. Hover продължи да изкачва стръмния и почти изцяло заледен път без каквито и да било трудности. Явно предаването на въртящия момент по равно на двата моста в случая изигра важна роля. Това доказа и фактът, че се наложи две от съпътстващите ни коли (умишлено не споменаваме марка и модел), които въпреки, че също разполагаха с 4х4 система, да останат край пътя, далеч от крайната ни дестинация.

     

     

    Поради силния вятър и ниските температури почивката ни в крайната точка на теста беше кратка и започна спускането. Знае се, че електронната стабилизираща програма не е включена в базовото оборудване на Hover и това определено притесняваше доста от нас, но на практика липсата на ESP почти не се усети. Естествено, спускахме с ниска скорост и въпреки наличието на много лед занасянето в завоите беше напълно контролируемо.

     

    post-6399-0-68687300-1351254909_thumb.jpg

     

    Дългият път на обратно ни помогна да усетим още по-добре автомобила и когато пристигнахме до импровизирания леден полигон, бяхме уверени във възможностите както на колата, така и в нашите собствени. Именно там успяхме да усетим с пълна сила, че при включени всички системи за пасивна безопасност Hover е напълно предсказуем и лесен за управление в екстремни условия. Точно това е неговата сила.

     

     

    Иначе на асфалт Hover се държи съвсем прилично, но като минус може да се посочи малко по-неинформативният волан и по-слабата шумоизолация. Тук става дума не за шум от мотора, защото двигателният отсек е добре шумоизолиран от купето, а за наличието на по-високо ниво на шум от настилката. Салонът не може да се нарече луксозен, но е функционален и практичен. Седалките са ергономични, багажникът е огромен, а мястото за краката на водача и пътниците отпред и отзад е предостатъчно. Повечето екстри в сравнение с базовото оборудване на преките алтернативи обаче са факторът, който внася нужната доза лукс.

     

    post-6399-0-94096300-1351254912_thumb.jpg

     

    Предвид дългия преход в пресечена местност бяхме приятно изненадани и от качествената сглобка на детайлите в салона. Въпреки сериозното друсане и усукване на автомобила, шум и скърцане липсваха. Що се касае до основния агрегат, трябва да отбележим, че динамичните характеристики на въпросния 2.4-литров бензинов мотор не впечатляват. Те обаче са напълно достатъчни, за да не се чувства липсата на мощност в нито един от оборотните режими.

     

    След всичко, което преживяхме можем спокойно да заключим, че Hover е един от нелошите варианти за достъпен автомобил с повишена проходимост. В обобщение ще кажем, че неговите основни козове са проходимост, функционалност, качествена сглобка и не на последно място атрактивна цена. С други думи плюсовете са повече от недостатъците на автомобила и Hover е един добър вариант основно за хора с активен начин на живот.

     

    post-6399-0-93315800-1351254915_thumb.jpg

     

    Сред официалните лица дали старт на арктическия тест драйв бяха губернаторът на Свалбард Олсен Ингер и мениджърът на Great Wall Тъндер Ши. От българска страна марката Great Wall беше представена от бранд мениджъра на Litex Motors Николай Ликьов (пети от ляво на дясно)

     

    Източник: http://fakti.bg/avto...reat-wall-hover

    post-6399-0-14169900-1351254888_thumb.jpg

    post-6399-0-01299400-1351254894_thumb.jpg

    post-6399-0-13797400-1351254897_thumb.jpg

    post-6399-0-30175500-1351254900_thumb.jpg

    post-6399-0-72594800-1351254903_thumb.jpg

    post-6399-0-68687300-1351254909_thumb.jpg

    post-6399-0-94096300-1351254912_thumb.jpg

    post-6399-0-93315800-1351254915_thumb.jpg

    • Upvote 1
  14. Днес се загледах на паркинга пред Литекс Тауър и видях паркирани два Voleex C20R (бял и черен) с нормални регистрационни номера (не с временни както C30). Това предполагам означава, че вече си имат всички сертификати и одобрения и съвсем скоро ще бъдат пуснати на българския пазар. Иначе хвърлих един съвсем бърз поглед и ми направи впечатление кожения салон с перфорирана кожа, рейките на покрива и пластмасовите лайстни по ръба на калниците и праговете. Колата външно изглежда много добре. Дано и цената да е добра.

     

     

    Малко уточнение - белият C20 всъщност е сребрист металик - заблудил съм се защото беше спрян до бял C10.

    • Upvote 1
  15. Арктически тест с Great Wall и mobile.bg

    18 Октомври, 2012 09:00

     

    post-6399-0-99533600-1350545292_thumb.jpg

     

    Северен полярен кръг, Арктика, Лонгийър

     

    Китайската марка Great Wall е вече добре позната у нас. Както е известно, от началото на тази година заработиха конвейерите в българския автомобилен завод край Ловеч, където са произвежда продукцията на Great Wall. Един от най-интересните модели безспорно е SUV-то Hover.

     

    post-6399-0-93334900-1350545302_thumb.jpg

     

    Сега със събитието "Great Wall Arctic Challenge Tour" китайците за първи път решиха да демонстрират на света на какво са способни техните машини. Екипът на mobile.bg е единствената българска медия, която взема участие в арктическото приключение на китайския всъдеход.

     

    post-6399-0-29149900-1350545307_thumb.jpg

     

    Пробегът вече стартира на 2 октомври от Москва и включва 3 500 километра по пътищата на Русия, Норвегия, Финландия и естествено Арктика. Финалното събитие обаче ще се състои в най-северната точка на архипелага Шпицберген, където китайците обещават уникален тест-драйв, целта на който е да покаже истинските възможности на Great Wall Hover.

     

    post-6399-0-41458400-1350545311_thumb.jpg

     

    Над 20 журналисти от водещите световни автомобилни медии, сред които и екип на mobile.bg, ще имат възможността да изпробват всъдехода в едно от най-студените и отдалечени населени места на планетата - Лонгийър. Подробности за този любопитен тест, както и отзиви за качествата на Hover в екстремни условия очаквайте след завръщането на екипа ни България.

     

    post-6399-0-86228200-1350545317_thumb.jpg

     

    Лонгийър - най-северният град на планетата (с население над 1 000 души)

     

     

    Източник: http://fakti.bg/avto/50776-arkticheski-test-s-great-wall-i-mobilebg

    post-6399-0-99533600-1350545292_thumb.jpg

    post-6399-0-93334900-1350545302_thumb.jpg

    post-6399-0-29149900-1350545307_thumb.jpg

    post-6399-0-41458400-1350545311_thumb.jpg

    post-6399-0-86228200-1350545317_thumb.jpg

    • Upvote 1
  16. Колега jnenchev, ще е интересно ако можеш да дадеш малко повече информация, тъй като това си е един доста сериозен тест на колата. Когато тръгна на тази обиколка колата на какъв пробег беше, какъв среден разход ти даде, колко човека пътувахте, удобна ли е за такива дълги разстояния (имам предвид возене, шофьорско място, местата за пътниците) и т.н?

     

    Иначе благородно завиждам за прекрасната обиколка, която сте направили - дано количката все така ви слуша и да покорите още много такива интересни маршрути. :):hello2:

  17. Днес на паркинга на Топлофикация в София, ж.к "Борово", ул. "Ястребец" видях паркирани 3 бр. бели GreatWall - 2 Voleex и 1 Steed. Явно вече се ползват доста за служебни коли.

  18. Има ли нещо по което може да разбереш, че е произведена в Баховица, освен по дневните светлини? На някоя табелка, пише ли Made in Bulgaria или EU :)

     

    Би трябвало сглобените в България коли да са с различен VIN номер (номера на шасито). Първите три букви от номера показват мястото на сглобяване.

     

    Ако започва с LGW - сглобката е китайска

    X9X - руска сглобка

     

    post-6399-0-32289500-1346827293_thumb.gif

     

     

    Източник: http://chinamobil.ru/doc_text.php?docid=1656&modelid=14&p_chid=1000

  19. Колега, какъв диференциал? Тя колицата е с предно предаване :) .

     

    Колега нещо бъркаш. Как без диференциал се компенсира в завой разликата в скоростите на двете колела?

     

    Диференциала – това е механично устройство, което предава въртящия момент от един източник на два независими потребителя по такъв начин, че ъгловите скорости на въртене на източника и двата потребителя да могат да бъдат различни един спрямо друг. Това се постига благодарение на така наречения планетарен механизъм. В автомобилостроенето, диференциала се явява един от ключовите елементи на трансмисията.

     

    На първо място той служи за предаване на въртящият момент от скоростната кутия към колелата на водещият мост. Защо въобще е нужен диференциала? При произволен завой пътя на колелото, което е от вътрешната страна на завоя е по-кратък от пътя, който изминава външното (по радиуса) колело. В резултат на това ъгловата скорост на въртене на вътрешното колело трябва да е по-малка от тази на външното колело. В случай че това е на мост, който не е водещ, проблема се решава много лесно, тъй като колелата нямат връзка помежду си и се въртят независимо едно от друго.

     

    Но ако мостът е водещ (предавателен) е нужно да се предава въртящия момент и на двете колела, иначе управлението на автомобила ще бъде затруднено.

    При твърда връзка на колелата на водещият мост и подаването на въртящия момент на общата им ос автомобила няма да бъде в състояние да завива нормално, защото двете колела ще се опитват да изминат един и същ път в завоя, което е невъзможно.

    Диференциала позволява да се реши този проблем: той предава въртящият момент на две разделени оси по една за всяко колело (полуоси) чрез своя планетарен механизъм с произволно съотношение на ъгловите скорости на въртене на отделните полуоси. Като резултат автомобила може да се движи и завива нормално, направо и в завой.

     

    Но в предвид физиката на устройството планетарния механизъм има и един неприятен недостатък: а именно стреми се да предаде получения въртящ момент там, където е най-леко. Например, ако и двете колела на моста имат еднакво сцепление с пътя и усилието, което е необходимо за задвижването им е еднакво и тогава диференциала ще разпределя въртящия момент еднакво. Но ако само се появи разлика в сцеплението на едното колело към пътя в сравнение с другото (например едното е върху лед, а другото е останало върху асфалта) диференциала веднага преразпределя усилието като предава момента на това колело, което се върти по лесно (което е върху леда). Като резултат колелото, което се намира върху асфалта престава да получава въртящ момент, а това върху леда обратно получава пълния въртящ момент и освен това планетарния механизъм започва да играе ролята на редуктор, което допълнително повишава скоростта му на въртене.

     

    Източник: http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=22649

  20. Вчера (20.04.2012 г.) пред Litex Tower беше спрян един сребрист C30 с временни номера. Колата изглежда много добре но за съжаление бързах и нямах време да я разгледам по-спокойно. Дали вече са започнали да ги продават или е само мостра?

  21. .......

    Официалният стар на "Седмицата на гората" започна с водосвет - молебен за българската гора, отслужен от Траянополския епископ Киприян. Той освети и 10-те нови високопроходими автомобили "Ховър", произведени в Ловеч, предназначени за държавните предприятия в горския сектор, предаде БТА. Ключовете за ховърите връчи земеделският министър Мирослав Найденов на шефовете на Държавните горски стопанства. Всяка от високо проходимите машини струва 24 хиляди лева без ДДС, уточни министърът, цитиран от Стандарт нюз.

    .......

     

    Източник: http://dnes.dir.bg/news/gora-miroslav-naidenov-10873264?nt=6

     

    Това е добра новина - няма да е лошо повече държавни институции да стимулират родното производтсво.

  22. И аз я видях тази пред Литекс Тауър спряна до трите мострени модела. С тези джанти, решетка, спойлер и цвят изглежда наистина много добре. Дали става въпрос за една и съща кола или може да се поръча в този вид от дилърите или някъде е правен допълнителен тунинг (само оптичен ли е или и двигателя е доработван)? :thumbsup:

  23. Разгледах изложените пред Litex tower модели и всичките си имат табелка на предното стъкло с VIN код. И трите модела на живо изглеждат много добре. Изложенитe Hover и Steed са с кожен салон - предполагам, че това е допълнителна екстра.

×
×
  • Създай нов...