Jump to content

Kalin72

Members
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Kalin72

  1. Честито Джетли за пикапа направил си добър избор За твое успокоение ще ти кажа че нафтата която зареждаме е некачествена с много парафин и затова в минусови температури под -16 почти замръзва!!!!!!!!!!!!!Бързо откриване на проблема

     

    Съвсем не съм съгласен!!! Зареждам от ОМВ и Лукойл, в Брезник сутрин температурите падат до минус 25, вярно, в гараж съм, но е с пролуки, неотопляем, и колата ми пали без никакви проблеми! Така че, зависи от къде зареждаш нафта...

     

    Относно колегата с цъкането - проблема най-вероятно е в пакета на контакнтия ключ. Или хлабава връзка на масата на акумулатора.

  2. Ела с тази Навара или пък Шевролета :) , а аз ще дойда с Исузуто или с Хайлукс- 120 кс. по избор и да видим кой ще стигне по далеч на Офроуд. Пак казвам идеята на пикапа е за работен автомобил притежаващ способността да се справи с почти всякакви условия, където максималната мощност при 4000 оборота няма никаво значение и смисъл. Наварата без подготовка си е асфалтов автомобил с много излишни пласмасотии.

     

    А какво е впечатлението от Амарок-а?

  3. Благодаря за впечатленията :)

    Аз съм привърженик на по-малкия двигател, от това, което чета по форумите, излиза, че е освен по-икономичен, и по-добре разгръща въртящия момент. На мен ми е нужен за лек офроуд, задължително с товарното окачване, и вариант Трендлайн, като лукс на изпълнение.

    Карах и двете коли, Амарок и Стийд, и ако разликата в цената продължава да намалява, знам какво бих избрал.

  4. Жоро, не си прав, смяната на качествено масло на 30-50К км не вреди на двигателя. Точно обратното. Писано е много, ако ти е интересно, ще опитам да намеря по-конкретна информация, но и ти може да потърсиш.

    Има много фактори, влияещи върху това кога да се сменя маслото. Скоростта на движение, режима на движение, качеството на маслото....

  5. Моето Кади е сглобено в Полша, с 60% немски части, 25% полски части, останалото се разпределя между Испания, Чехия, Израел....ама колата не е полска, а е немска - заради процента части, вложени в производството. Както и VW сглобен в Мексико не е немски, ами мексикански, заради 80% мексикански части.

    С това искам да кажа, че GW ако наистина искат да произвеждат, а не само сглобяват коли у нас, би следвало да имат и производство на резервни части.

  6. Не, искам да кажа, че в Румъния се правят доста голяма част от частите на Дачия, както и в Чехия доста голяма част от частите за Шкода. Двигателите и скоростните кутии може и да идват готови за вграждане, но в съответната страна има И производство на части за съответния модел.

    Какво точно от GW се прави или ще се прави в България? Защо смяташ, че малка страна като България не може да произвежда части за коли? Знаеш ли, че освен завода в Шумен има още няколко места у нас, които произвеждат резервни части за западни автокомпании? Защо тези заводи да не прозивеждат части и за GW?

    Относно фактите, които не съм знаел, постарай се да си ги набавиш така, както и аз. В Интернет има достатъчно достоверна информация.

    Аз казвам - нека да изчакаме година-две, да видим накъде ще тръгне сглабянето на коли в Ловеч, и дали ще има реално производство у нас, и тогава да говорим.

  7. Не, не ме мъчи друго, споко, много съм далече от продажбите на автомобили, просто чета и анализирам много :) Поройник-а може да го потвърди :)

    Голяма част от частите за Дачия и Шкода се произвеждат в Чехия и Румъния. Суровините са вносни, но производството на части е в тези страни. В това е разликата с Ловеч.

    Едно хубаво пожелание е там да се произвеждат основните части за GW на европейския пазар, но не виждам как това ще стане без инвестиране на средства в хора и заводи.

    Незнам дали знаеш, но в Шумен се произвежда елинсталацията на много от европейските автомобили. Хубаво би било GW да имат договор с този завод, но дали?

  8. В стремеж за реклама се отиде на големите интервали по на 25хил. ама не се отчита градско ли се кара или само на дълги разстояния.

     

    Как да не се отчита:huh: А и на маслото пише "интервал ДО 30-50К км", не НА 30-50К км"

    На моята кола маслото го сменям по борд компютър, когато той каже, и понеже карам 90% извънградско, изминавам 26-30К км от смяна до смяна. Цената на маслото и филтъра ми е 130 лв, което е приемливо за такъв пробег.

  9. Частите НЕ са в Ловеч. Ей това ме мъчи. В Ловеч няма резервни части, не и до Февруари. Мъчи ме и това да се казва, че колите са произведени в България. Не са произведени тук, сглобени са тук. Дачия, Шкода, Тофаш са произведени в Румъния, Чехия и Турция, Грейт Уол ще са сглобени тук. Просто базата в Ловеч не предвижда производство на възлите и частите на целия автомобил, а само сглобяването му. Това е заложено от самото начало.

    Инак нищо лошо не казвам за колати на GW, само това, че наистина са непознати в Европа, но те и корейските бяха така преди 10 години :)

  10. Ама защо говорите в бъдеще време:huh: И аз мога да обещая милиони хубави неща, но ако се получи така, че има пречка в осъществяването им, какво тогава??

    Да, има условията, но дотам. Все още няма нищо налице, така че спора е безсмислен.

    Случая с пребоядисването на капака не е удачен, не въвлича смяна на част, а на боя.

  11. Бях написал дълъг отговор, ама не е излязъл....затова сега накратко.

    Преднамерен негативизъм или преднамерен позитивизъм - и двете са крайности. Нека изчакаме година време да мине, и ще си говорим пак по темата декември 2012 :)

  12. Muf, много нападаш инакомислещите, това не говори добре за теб...

    Ако погледнем нещата реално, Шкода Фабия 1,2 /105 к.с е наистина около 7К лева по-скъпа от Волиикс, което не е кой знае каква разлика. Но получаваш добре познат наистина качествен продукт, с резервни части на нормални цени.

    Какво знаем за Волиикс-а? Ами много, много малко, за да можем да го хвалим, още по-малко да хвалим сервизната им мрежа, резервните части...нека почакаме, след година-две, когато много от колите ще са на 50К км, и ще имат нужда от това онова сервизиране.

    Тогава да говорим, сега е смешно да се тупаме в гърдите с дори и не-българска кола.

  13. Интересуват ме в детайли данни за дизеловия Steed.

    Двигател - модел, производен от....

    Скоростна кутия, раздатъчна кутия...засега това, което чета по чуждите форуми е, че ск.кутия е Zomax...

    http://www.gwownersforum.com/great-wall-drivetrain/topic911.html

    И в някои китайски форуми се оплакват от нея, както и от съединителя.

    Та, искам да разбера точно моделите им :)

  14. Сравнявам по оборудване.

    Дължината на гаранцията няма особено голямо значение, поне за мен. Аз карам много, за две години правя 100К км, така че дали е 5 или 2 години, всичко си излиза на яве по-скоро, ако има проблем де :)

    Чел съм GW форумите по света, и затова съм тук, все още обмислям бъдещата покупка :)

  15. Точно защото съм карал и двата пикапа, както и съм говорил с дилърите на двете марки, а и съм контактувал със собственици от различни страни, смея да твърдя, че пиша обективно.

    Амарок с понижаваща предавка и включване на 4Х4 е на същата цена както и Амарок с перманентно 4Х4.

×
×
  • Създай нов...