Jump to content

dursek

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Мнения публикувано от dursek

  1. Здравейте,

    Имам следния проблем. Когато напълня бутилката с газ до горе , през първите 100км пробег колата има проблем с преминаването от бензин на газ.

    Това нещо е от скоро ,но забелязах тази тенденция. Запалвам колата и датчика започва да мига в синьо , след минута спира да мига и остава на изцяло синя светлина т.е. успешно превключва на газ. Да но след няколко километра равномерно каране(без някакви рязки тръгвания) датчика започва да мига в синьо и оранжевата лампа за бензин също мига (в този момент реално колата се движи на бензин). Правя рестартиране , изкл. и включвам двигателя , но пак след кратко време се случва това премигване. Това се повтаря докато не измина около 100км (основно градско) , след това няма този проблем.

    Имате ли някакви идеи, случвал ли ви се е този проблем?

    Колата е все още гаранционна, за сега не съм правил никаква профилактика по газовата, защото не съм имал проблеми.

  2. Мъките с палането продължават. След като ми бе обяснено ,че паленето на колата става чрез натискане и на съединителя  - в главата ми стана тотална каша и се почувствах като полуидиот. Замислих се дали знаех това и колко често го правя при палене. Тръгнах си и наблегнах на това да паля и да натискам съединител. Всичко вървеше добре... до 3 ден когато и това не помогна. Обадих се пак в сервиза /митвас-дружба/ и дойде човек , закачи компютър , поигра си  , накрая запали и каза ,че е открил проблем в някакъв датчик. Ок колата отиде в сервиза , оправиха този и другия ми проблем при студено палене , оказа се че ми е време и за смяна на консумативи. бтв по книжка пише какво трябва да сменя ,но са ми сменили и трансмисионното масло , въпреки че миналата година го смених ,  а това уж трябва да се прави през година. Не е нещо кой знае какво едни към 60лв , но големия проблем е ,че пак не пали нормално. Случва се да пали от раз , но и някой път върта по 3-4 пъти и не иска. Забелязах на няколко пъти ,че пали когато задържа ключа в крайна фаза на въртене и след около 10сек. в това положение пали. Сега чакам пак да ме изостави някъде и пак да се обадя в сервиза и пак ходене по мъките :icon_pale:

  3. Закона на Мърфи. След като 3седмици всеки ден ми правеше номера с незапалване , оставих колата 2дни и казаха ,че е палела многократно без проблеми . Взех я и след 3 дни пак ми направи същия номер :angryfire:

    Поне откриха проблема при студено палене , ще ми направят регулаж на клапани или нещо подобно , само чакам одобрения от Литекс за гаранционен сервиз и чакам тази седмица да се обадят.

  4. От около 3 седмици колата не пали като хората, въртя ключа и  на таблото свети жълтия ключ. Чува се 'чък' и греда , все едно клемите са зацапани , прочистих ги но файда няма. Все едно не си разпознава ключа. Лошото е ,че вече съм го правил това с двата ключа и ето сега няколко месеца по-късно пак. Иначе колата пали когато иска. Схемата е ако не запали леко да я бутна и пали  веднага. В понеделник имам час в сервиза пък ще видим.

  5. Това което ми казаха е ,че от гарнитурата на мотора има теч. Не бяха подробни , казаха нещо от сорта ,че имало външна намеса , т.е. някой нещо е сменял/работил и от там е тръгнало , иначе нямало как да стане. Това не знам как да си го обясна , като никой не е пипал там. Или поне не ми е казвано.

  6. Взех колата , за сега всичко изглежда нормално и както преди. Беше спаднал пак антифриза долях и ще го следя. От сервиза не ми казаха нищо смислено за сервиза и защо се е стигнало до тук. "Гарай си и си настъпвай газта , имаш си гаранция"

  7. Забравил съм да ъпдейтна инфото . Оказа се ,че не е рейка а някакъв луфт във волана , сменена е някаква си кормилна.. нещо си не разбрах. Определено има разлика във волана по време на движение , по-здраво стой и не потрепва при преминаване по дупки.

    И сега новата новина , която за мен е шокираща и леко казано ужасяваща. В последните дни докато карах колата датчика за температура на двигателя показваше леко повишаване на температурата , първоначално помислих ,че е заради жега и нещо подобно. Но бях доста изненадах когато това ми се случи в 7ч сутринта и дори перката се вкл. за да охлажда. Реших да отида в Митвас за да хвърлят един поглед. И шок оказа се ,че има теч от гарнитурата на главата. Това както може да се сетите означава ремонт на глава и т.н. А колата е само на 29 000км. Това стана вчера , сега чакам да ми се обадят от Митвас защото искат второ мнение и от хората от Литекс. По принцип ми казаха ,че са говорили с Литекс и всичко ще мине по гаранция , но все пак .. WTF?!

  8. Скоро не съм писал , най-вероятно защото си карам с кеф и нямам проблеми. Но имах една лека щета и по каско ме пратиха в Литекс Моторс на Ботевградско. Бях за пребоядисване на врата и праг. В понеделник я оставих ,а я взех в петък/днес/. Доволен съм от работата и особенно от обслужването. Най-важното за мен е ,че ми се обадиха веднага след като оставих колата , да ми кажат, че имам луфт и тропане във волана , което се оказа рейка. Ще мине по гаранция. На мен ми правеше впечатление , но не бях обърнал особенно внимание на това . Приятно съм изненадан от тази им намеса. Колата е вече на 27500км

    • Upvote 1
  9. И аз съм доволен. За тези пари караш чисто нова кола,перфектна за градски условия,икономична и с 5г. гаранция. Разбира се не може да се сравнява с лидерите в автомобилостроенето , но на за тези пари толкова.

  10. оказа се ,че няма да мина само с 120лв. На 24-ти месец се сменя освен масло и маслен филтър още и 4бр свещи , възд.филтър,горивен филтър,филтър за купето и трансмисионно масло. Отидох на 260лв и + работата общо 360лв . Цената за труд е 39лв/ч. Провериха ми и антифриза за зимния сезон, оказа се ,че има някакъв теч на една от сглобките , но всичко там е оправено гаранционно. Не се поинтересувах какво точно е.

  11. Осезаем проблем няма. Единствено това ,че имам чувството ,че скоростите влизат малко по-трудно на моменти. От сервиза ми казаха ,че съединителя е консуматив и трябва да си го платя с лични средства. Карам си я спокойно вече 4000 км , а първите 16 000 км са били навъртяни като Тест-драйв кола. Този от митвас така поклати глава сякаш ''да нормално е като е била тест драйв кола да и е за смяна съединителя'' . Все пак на този етап съм далеч от това да го правя

  12. Защо , какви ядове имаш? Питам защото всеки път като отида в Митвас и ми казват ,че проблемите на тези коли са едни и същи. Един вид какво да очаквам.

    Другото което ме изненада е ,че един от Митвас ми каза ,че в скоро време ще се наложи да правя съединител. Изненадан съм , все пак съм на едва 20 000км

  13. Днес бях в Митвас , оправиха ми затварянето на багажника , вече е по-леко и не е нужно блъскане за затварянето му. Имах проблем с пръскачките за предно стъкло, оказа се че някакъв маркуч се е прегънал и някаква пластмаса се е счупила. Сега пръска силно и нормално. Има шум който се чува от газовата уредба , нещо като свирене , но ми казаха ,че това е нормално и го имало при доста коли. Скоростите ми не влизат много лесно , но обяснението беше ,че като че ли стелката ми се качва много на горе и не позволява свободен ход на педала на съединителя и затова влизат по-трудно. Изместих я по-надолу и като че ли имаше леко подобрение , но пак не е безпроблемно. Казаха ми ,че октомври месец съм за консумативи , и това допълнително може да оправи нещата. Ремонта беше бърз и безпроблемен и всичко мина гаранционно.

  14. При мен това пътуване от София до Бургас и обратно ми погълна съответно -40литра с климатик 130-150км/ч   и -34литра отвреме на време с климатик 110-130км/ч ,  370км е разстоянието. Другото което ме изненада е ,че се чува някакъв шум като свирене от газовата бутилка. Свири постоянно когато е вкл. колата. Не мирише  на газ , няма някакъв усезаем преразход. Изненадан съм и ще се обадя да си запиша час да я погледнат.

  15. Здравейте колеги ,

    след известен период на размисли реших да се обзаведа с мъника на Грейт уол. Волекс ц10.

    Взех го като върнат автомобил от Литекс на 15 000км с газова , спортна решетка , цвят  Blue ocean и т.н. с две смени на маслото и общо взето разработена кола.

    Направих първите 1000км вече и съм много доволен ,че за тези пари може да се качиш в нов автомобил с гаранция (остават 3години и 6 месеца)

    Като цяло автомобила ми харесва много и го препоръчвам на хората които се чудят. Тепърва ще му намирам косури. Засега от познатите проблеми имам затварянето на багажника със сила и нахапаната гумичка на оплътнението на багажника. Днес на два пъти не ми се включи парктроника и ако продължава така ще отида да го видят. Веднъж вече бях в Митвас за някакво свистене от двигателя когато съм на 2000 оборота. Оказа се някаква ламарина която се е кривнала и се закача някъде си. Оправиха ми я за 5мин.

    И така до скоро .. :)

    post-13005-0-31109100-1372431915_thumb.jpg

    post-13005-0-18128000-1372431929_thumb.jpg

    post-13005-0-85990900-1372431940_thumb.jpg

    • Upvote 1
×
×
  • Създай нов...