Jump to content

Todor Stoyanov

Members
  • Мнения

    62
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    2

Мнения публикувано от Todor Stoyanov

  1. Дачията е някава инженерна грешка, не мога точно да определя каква, пък и не смятам,че заслужава да й се отделя толкова внимание. Гласувам с две ръце за Ховър Н5, ако имах и трета и с нея щях да гласувам.

  2. Голямо предимство на тубото при бензиновите двигатели е високия вътящ момент още в ниските обороти , нещо непостижимо дори и за системите VVTi , иначе както каза админа по -горе, ако започнеш да го настъпваш си гълта здраво и край с икономията .

    Н7 има отличен дизайн както на екстериора така и на итериора , където могат да се намерят някои прилики с различни модели , но това става и при другите . Основно може да се критикува отново липсата на някакъв общ фирмен дизайн м/у отделните модели на GW , като единствана прилика с Н6 виждам в подчертаните хоризонтални линии на предната решетка .

    да, скачат от модел на модел, няма почти никаква наследственост, ту правят високопроходим Н5, ту градския Н6, сега пък този, а вичките носят името Ховър.

  3. Така като ги гледам, досега слагат доста изпитани двигатели, Ховър - мотор на Митсубиши, а в Русия на Тойота, на Болекс 1,5VVTi на Тойота. Руснаците като ги гледам карат колите на Грейт Уол от десетина години и общото мнение е, че моторите са много добри и надеждни, а и самите Ховър-и са доста здрави :)

    Та двигателите на Тойота и Митсубиши няма спор, но да видим дали няма да е някаква тяхна разработка, не че не може да е уникален, но като не е минал проверката на времето.

  4. Хонда си форсират така двигателите от преди да се родя и още вървят, така че това не е проблем. А и постигат доста високи обороти ;)

    така е аз лично карам Хонда, но лошото е, че този двигател постига мощността си при високи обороти и при изпреварване е трудно, а непрекъснатото форсиране неминуемо води до по-борзо износване, затова е важно при какви обороти се постигат, а на Хонда двигателите просто са много качествени, на Ховър дали са чак такива?

  5. така е, но поне до толкова колкото знам и разбирам, форсираните двигатели - малки но с много коне, което е характерно за източните марки - японски, китайски и тн., се износват по-бързо, точно защото се претоварват, един голям двигател почти никога не е натоварен докрай, тук от голямо значение е и при какви обороти се постигат тези коне, ако са при ниски няма проблем, но ако са при високи, винаги двигателя ще поддържа по-високи обороти при движение

  6. Считай този ми пост за специална забележка. Ще те помоля да пускаш теми със заглавие с нормален шрифт, а не с изцяло главни букви. Да не говорим че заглавието ти "ТУНИНГ НА H5" е крайно подвеждащо (за това го редактирах) - искаш да видиш тунинг, искаш да ти направят тунинг или искаш да покажеш тунинг? Аз се надявах да видя снимки на тунингован H5 и останах разочарован. Също така като пускаш такава тема, покажи малко уважение към останалите потребители - не чакай на готово и на час по лъжичка да разберат какво искаш, ами кажи например:

     

    Какъв конкретно "тунинг" те интересува? Да си налепиш затъмняващо фолио на стъклата е тунинг. Да ти сменят двигателя с двойно по-мощен също е тунинг.

    За кой град става дума? Например мога да ти препоръчам добър тенекеджия в Приморско, където ми оправи калника едно лято преди 2 години. Мога да ти препоръчам и бояджия в София. Но ако си от Русе може би и двата няма да ти свършат работа...

    На кои "няколко" фирми си се обадил, какво си ги питал?

     

    ПС: Следващи такива теми, които е вероятно да доведат до офтопик, ще бъдат изтривани. Не го приемай персонално, вероятно си съгласен с мен, че от написаното от теб всичкото съдържание в темата ще е безполезно налучкване, което няма да е от полза на никой.

    Става дума за град София, трябва ми бояджия и някой, който да ми направи нова радиаторна решетка, накратко, ето какво искам да направя - в линка има две снимки. Колкото до темата и до това кой как я разбира, смятам, че всеки средно интелигентен човек няма да се подведе и ще разбере за какво иде реч.

     

    http://www.google.bg...r:2,s:142,i:117

  7. не ме разбрахте съвсем, имах предвид, че не можеш да си поръчаш това, което искаш, защото не само, че Ховър Н5 няма да се произвежда тук, а дори няма да се сглобява и така аз искам бял с бежов салон, но няма такъв и няма от къде да се намери и понеже найстина много ми харесва тази комбинация, не съм готов на компромис, просто ще се ориентирам към нещо друго, предполагам на старо

  8. Според мен въпроса които се поставя в статията, как е спечелен търга смятам че е заради това :

     

    "Автомобилите са закупени на петгодишен оперативен лизинг и са в подкрепа на кампанията "Подкрепете българското", казаха още от пресцентъра на ведомството. "

     

    Не съм адвокат на Литекс Мотрос и съм против сделки под масата. Но смятам че кола сглобена от български работници трябва да има преференция, особено ако тези споменати автомобили наистина са сглобени тук, а не внос каквато карам и аз.

    Ховърите няма да се сглобяват в БГ, това е още един от абсурдите, освен липсата на възможност за нов внос

  9. Аз мисля, че на пазара трябва да ги има и двата модела. Чудесно би било да се правят и двата модела в България, а си миля, че ще има пазар и за двата не само в у нас но и в Европа. Н5 е страхотна машина, и трябва да я има на пазара, не само за зарибявка. В Англия започват да продават Стийд - и това е най-евтиния пикап в този клас, който предлага и доста добро качество. Сигурно и ще пуснат и Н5, койото ще е най-достъпния истински джип в този пазарен сегмент :)

    съгласен и аз се опитвам да прокарвам тази идея от доста време насам

  10. не вярвам да са останали само ла**яни цветове в наличност. проверявал ли си какво е останало?

    принципно искам бял с бежов салон или бял с черен, но за жалост няма, останали са черен с бежов, син с бежов и от сивите колкото искаш, но определено държа на белия, хайде от син на черен или там вариацийте на сиво да направиш компромис, обаче от бял на съвсем друг, не знам, чудя се още и се надявам да сглабят някоя друга бройка в бг

  11. След като няма да има нови бройки H5, които си е взел става член на една група от редки автомобили в България. Надявам се след 30-40 години да има повече запазени екземпляра и да си ги караме. Този автомобил започва да има колекционерска стойност поне след много години в бъдещето.

    Предполагам че все още има джипове и волекси на митническия склад в Бургас внос от Китай, но нямам никаква информация за това. Едно е сигурно колкото и да са останали избора е много намален от към възможност за избиране на цвят и салон.

     

    Аз лично избора съм си го направил. Не бих си взел стара кола на която поддръжката уж прилична и не се чупи. Всички коли имат проблеми рано или късно въпроса е колко нерви и време ще ти струва.

     

    Имам колеги които не спират да ми казват как съм могъл да си взема C-каса или други Мерцедеси. От mobile.de ми изпращаха много примери даже един много запазен за 3500 евро (мечок) с кожа и всичко както си трябва. Така е по-евтино е и получаваш много екстри. Купувайки си висок клас нова кола, не знаеш първо дали не е крадена. Особено за BWM, Порше, Мерцедес това е много вероятно.

     

    Всичко е въпрос на личен избор, на калкулатор и цел с която се взима колата.

     

    Каквото и да решиш ще вземеш правилното решение (пожелавам ти го).

     

    Успех!

    мен лично точно невъзможността за избор на цвят ще ме откаже от Ховъра, не бих направил компромис с нещо толкова важно като цвета на автомобила, все пак го взимаш за много години напред, не за месец

  12. Значи дилъра за Бургас ме посъветва да изчакам да видя тая Н6 :director: за да мирясъм :evil3: ,но и той ми даде акъл :help: директно да се ориентирам за Н5-абе мнго ме подмамва дизеловия вариант :confused2: ,но скоро при нас няма да има :laughing4: .Гледам по Руските форуми дизелакът си е голям звяр.

    поне за момента освен това, което е вече внесено няма да има нищо повече от Ховър Н5, което за пореден път казвам е много жалко, защото те ограничава в избора, а пък все пак си купуваш нова кола, а не на старо и е задължително да имаш по-голям избор, било то цветове и тапицерий, било то двигатели

  13.  

    Това е много опасно, за теб и другите, смени ги веднага! Не ми се мисли какво ще стане ако в някаква ситоация найстина ти потрябва соирачка! :icon_pale:

    те са от миналата зима, най-интересното е, че са bf goodrich, не са някаква измислена марка, но явно толкова струват и тия

  14. Не точно, поне не с тези си екстри, днес на Витоша на леда, на бързи и на бавни не можах да изляза от паркинга на една хижа, трябваше да я засилвам с 30км/ч и един да гледа горе да не дойде кола. Имаше наклон нагоре и всичко лед. Един ландкрузър мина без да спре някъде. Явно тракшън контрола оказва огромна разлика в случяя. Иначе го набутвам там където леко кола не може да мине и няма проблем ама на леда не мъчи . Аз нямам и зимни гуми де, карам си със всезонни, така че и оттам идва малко проблема.

    ееее, разбира се, имам предвид, че може да е конкуренция при подобрения, не че сега не може да е, а на леда да ти кажа почти няма автомобил, който да се оправи, Ленд Крюизера я е бил с по-голяма засилка,я нещо друго, имах "щастието" цяла зима да карам по ледовете и снеговете, такава ми е работата просто и мога да ти го кажа от лично наблюдение, какви лине автомобили не съм виждал закъсали на абсурдни места, както и аз един път на едно мина другия на същото, при същите условия не мога, но това с гумите е основното, моите са много зле и затова имам ядове, буквано на равно не съм можел да тръгна,където всички други си минават без ядове

    • Upvote 1
  15. Вижте, те двата джипа са в различни класове, както сме го коментирали доста :) Истината е, че китайците за разлика от другите производители хващат един модел, като Н1, развиват го до Н5, като разликите са в дизайн на купето, екстрите, но запазват до тук идеята за джип или кола с достатъчно висока проходимост. Изведнъж обаче в моделния им ред вместо Н6 да е с рзвитие, да речем, нови двигатели, скоростни кутии, ново задвижване на 4Х4-то, те го обръщат в един СУВ, който е с по-лоша проходимост и съвсем различен клас. Става все едно Тойота Лендкрузер да еволюира до Рав 4, но Рав4 да не казва така, а Лендкрузер. :) Би трябвало Н6 да се казва по друг начин.И да си се развива като отделен клас кола. :) Но в крайна сметка, китайците си знаят и дано да размислят.

    силно се надявам, защото ще е жалко да се изгуби толкова добър офф-роуд автомобил, който е имал всички шансове да е конкуренция на най-добрите

  16. Това си е твоето мнение, както и на много други хора, но на не по-малко хора мнението им е като моето, ето точно затова двата автомобила трябва да се развиват успоредно и да се сглобяват в Ловеч, за да се пласират не само в България, ето да дам за пример Италия, там най-много продажби има Stead, Н5 ще го купуват не само българи, но сигурен съм и съседите ни, не трябва да бъде отрязана възможността за избора на клиентите, защото колкото по-малко избор има това единствено ще намали продажбите и интереса към марката, трябва да има автомобили, които задоволяват по-широк кръг от потребности на клиентите.

  17. нищо лично срещу хората харесващи Н6, но това е всичко друго освен Ховър, това е кросоувър, Н5 е класически офф-роуд автомобил, по-груб, по-високо проходим, сигурен съм и по-здрав, да не изреждам и техническите характеристики, които ги отличават, а защо са решили да му дадат името Ховър, при това Н6, демек наследника на Н5, при положение, че са различен клас автомобили не зная

×
×
  • Създай нов...