Jump to content

Joro_

Members
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Мнения публикувано от Joro_

  1. Аз, преди 10месеца смених ангренажния ремък и по същия начин забелязах че водната помпа е със същите симптоми, и по същия начин предположих,че може би ще издаяни барабар с хидравличния обтегач,но след два месеца смених помпата, а след още един месец и обтегача, защото прехвърли зъб☺

  2. Снимки мога да направя много, но в темата не можах да кача повече от тези. Бях сложил доста повече и една по една ги махах докато ми позволи да си пусна темата. А водната помпа си личи,че е за смяна. На снимката се забелязват следи от изпотявания и полепналия прах. Луфт, макар и нищожен, също имаше. Мисля, че няма да изкара още един ремък - явно толкова и е живота. Хидравличният обтегач също е стария. При огледа нямаше луфтове, мазни следи, резтегнат 11мм., свит 1-1,5мм. "Както си требе" :downtown: /инфо от руския форум (червения)/. Бавно и внимателно го прибрах и мисля, че ще изкара.

     

     

    037364189.jpg?r=0

     

    Това, което ми се е сторило подозрително, съм го сменил /с изключение на водната помпа/. Салници не съм сменял, но и от снимките се вижда, че в кутията на ремъците няма следи от масло или дори от изпотяване около тях.

  3. До голяма степен това са и мойте наблюдения.... 330-350 км с едно зареждане (при малка бутилка). Ако се кара с до 120 -125 км/ч разхода отива на 12-12,5

    Аз за шест месеца и навъртях 21000км. и мога да кажа :

    извънградско- 10,5л.

    градско с клима/Варна/-14л.

    Разхода е засичан на газ, иначе и на бензин ми правеше такъв разход.

    смесен разход- 12,5л

    • Upvote 1
  4. garson е прав за това какво се сменя - двиг. масло ,филтър,масло диференциал,масло раздатъчна кутия + оглед на цялата кола. Следващата смяна е на 15.000 км. или 12 месеца. А дали е 415 или 383 като пари.....не зная, може да зависи от цената на филтъра, труда или маслото в различните сервизи. Аз също не съм на ясно дали има филтър на климатика. Ще погледна фактурата какво е сменено и ще ви кажа точно. Но имаше една теория, че колата била спъната софтуерно до 5000 км - няма нищо такова. Както си е вървяла до сега, така ще си върви и за напред....с изключение на леки промени в следствие напасването на детайлите (примерно разход,шум и т.н). Един колега преди няколко месеца беше писал, че смяната струва около 200 лв......може би е имал в предвид само маслото на двигателя и маслен филтър което ще се сменя от тук нататък.

     

    И важно за гаранцията - необходимо е да се спазват километрите посочени за смяна и обслужване. Препоръчително е ако смяната е примерно на 15000 км. да е в рамките на плюс-минус сто, двеста километра.....а не 1000 или 2000 от горе.

    А какво двигателно масло Ви сложиха ?

  5. Ако ти гасне без да превключи автоматично трябва да я върнеш в сервиза, но не за рекламация, а за настройка на компютъра на газовата. Имат параметър, който определя на колко литра газ да превключва на бензин, за да предпазва помпата.

    Днес я пробвах два пъти да краи, и за щастие си превключи автоматично

  6. Честито за газовата :)

     

    От сервиза какво ви казаха за зареждането на бутилката? Като изгасне коя лампичка да ходите да пълните?

     

    Моята бутилка е от големите бойлери и ми казаха като останат да светят само 2 да пълня. Така зареждам около 40 литра. Тази препоръка е с цел да не се повреди помпата в бутилката. Още не съм пробвал да я изцедя до последни какпки газчица :).

     

    Смятам че не би следвало да се се пълни толкова рано, но за сега спазвам препоръката.

    Аз пробвах да карам до край, и превключи автоматично два дни подред а вчера започна да забива и гасне без да превключи, и сега ще пробвам пак и ако не обърне автоматично ще я пратя за рекламация.

     

    Честито за газовата :)

     

    От сервиза какво ви казаха за зареждането на бутилката? Като изгасне коя лампичка да ходите да пълните?

     

    Моята бутилка е от големите бойлери и ми казаха като останат да светят само 2 да пълня. Така зареждам около 40 литра. Тази препоръка е с цел да не се повреди помпата в бутилката. Още не съм пробвал да я изцедя до последни какпки газчица :).

     

    Смятам че не би следвало да се се пълни толкова рано, но за сега спазвам препоръката.

    При мене като остане да свети последната лампичка карам още 80км. и чак тогава превключи автоматично на бензин

  7. Някакви подходящи стелки за Hover H5?

     

    Май нещо не се справям с търсенето...

    Според мене дилърът трябва да се засрами и да намери вариант да внесат оригинални стелки , това е излагация да си купиш нова кола и да няма стелки.

    Аз също съм с едни парцалени стелки, защото не намерих нищо което да пасва както трябва

    • Upvote 1
  8. Вече са пристигнали по-малките бутилки :D Вчера ми се обадиха Понеделник след обед да закарам колата за монтаж, а хубавото е че съвпада и с гаранционното обслужване и с едно влизане в бокса ще поставят и газовото и ще я обслужат

  9. Преди да взема Н5 бях поръчал Дъстър и естествено очаквах доставката му :rolleyes: един ден минаваики покраи дилърът на ГУ реших да хвърля едно око на въпросният SUV H5 , като дизаинат ми направи много добро впечетление и направих един тест в града И :BangHead: вече бях сключил договор за Дъстър(разбрах в какво дърво ми предстои да се кача) няколко безсънни вечери и накрая сключих нов договор за Н5 :hello2:

  10. Както се казва ще поживеем и ще видим за цените... За дилърите (забравил съм да спомена за София) обаче никой нищо не казва ? Малко коли са закупени от софийски дилъри, малко от хората имащи такива коли са регистрирани в този форум или просто нямат формирано мнение все още...

    Според мене не би трябвало да имаш проблем ако капарираш автомобл,защото аз капарирах 27.12.2011 а го платих след 3 месеца :) а диларите бяха много разбрани и търпеливо ме изчакаха без да ме притесняват с обаждания.

    Ако не можеш се разбереш с тамошните дилари ела във Варна :iroc:

  11. Както казва колегата за дизела и България си е точно така, защото автоматична кутия се предлага само за дизеловият агрегат а тои не се предлага в България, така че интересно от къде е дошло подвеждането с автоматичната кутия

  12.  

    Аз съм с аларма но, нямам дистанционно ,а се пуска и спира с централното.Използвам само трите бутона на ключа. И на мен първите 3дни си светкаше лапичката на ключа но не отключваше,като отключа ръчно с ключа се оправя. Даже пробвах на разстояние от 20метра и си отключва и заключва!! Значи при кофти батерия и замърсени клеми не може да действа от толкова голямо разстояние!!

     

    И днес нямах проблем с отключването, някак си ми се оправи проблема но не знам как!!! Не съм сменял или почиствам батерията,само съм цъкал по копчетата!

    Тая сутрин и аз нямах проблем с отключването, но от общо 19 сутрини едва за пети път е добре така че това не е батерия, защото се проявявя само сутрин проблема и няма логика като отключищ с ключ и хоп да влиза ток в батерията и цял ден да нямаш проблем даже и от 40м дистанция съм пробвал и отключва.

  13. Имам странното чувство, че сякаш изпада в standby и когато се отключи с ключ или с алармата централното се събужда. Тази сутрин отново не можах да отключа с бутона от ключа. От алармата стана без грижи.

    Със сигурност централното изпада в някъкъв sleep предполагам че централното има някъкъв модул които прави проблема и за това тея които сте с аларми отключвате защото управлението заобикаля модула на централното.

  14.  

    Споделям същото мнение. Когато забелязах за първи път проблема, натисках всички копчета (за отключване от ключа и за отключване на алармата) и ефекта беше нулев. Лампичките мигат, но остреща никои. Тогава се консултирах с дилър и ми казах да си отворя с ключа другия път. Досега не ми се е случвало да ми се налага да си отключвам колата с ключа. Когато не ми сработи от ключа, цъкам на бутона на алармата и се оправя. При мен донагласяха нещата с алармата и е възможно нещо да е променено и затова да не ми възниква тази ситуация.

     

    Отключването с копчетата от алармата работят и централното работят. Когато нямаш аларма тази опция не стой като вариант и си е много неприятно.

     

    Joro_, консултирал ли си се с дилъра за някакви идеи?

    Консултирах се с дилъра, но не ми се коментират умните изказвания че ако до обслужването което вече наближава не се оправило щели да ми сменят батерията на ключа :dontknow: а аз поне пет пъти му казах че проблема не е в дистанционното, а е в автомобила и да направят запитване с диларите от другите градове за да се разбере това масов проблем ли е или частен случаи но уви ГЛАС В ПУСТИНЯ

    Добре че сам си направих запитванията за да разбера че е масов проблем.

  15.  

    И на моя Ховър го птави саъщия проблем!!! Възможно е да си е нещо дефекно,на ден по 2-3 пъти го отклучвам с ключа. Страното е ,че днес не ми е правил проблем ,сутринта си одглючих и през деня няколко пъти!! Вчера нещо омазах с натискането на копчетата и се разпищя алармата,и днес вече не ми прави номера!! та мисълта ми е да няма няква комбинация с бутоните на ключа и да се одстрянява туи нещо!!! Поне едно време алармите имаха такива команди с копчетата да се програмират действията и!!! Утре ще пиша дали пак заспива алармата или си бачка нормално!!

     

    По страното е че като го взех пак пуснах алармата без да искам и почна да свири клаксона, даже помислих ,че не са ми сложили сирена а е вързана с клаксона алармата !! После обаче ,пак не знам какво натиснах и сега си алармира само с сирената!! :dontknow:

    Проблема не е в алармата, защото моят няма аларма не е и в дистанционното на ключа защото които и бутон да натисна лампичката му винаги примигва което ще рече че изпраща сигнал, но отсреща няма кои да приеме сигнала.

  16. Случва ми се и на мен сутрин, но и през деня. Не е необходимо да отключваш с ключа. Просто ползвай копчетата от дистанционното на алармата.

    Аз имах проблем с алармата при монтажа. Отстранен е от сервиза, които я е монтирал. Дилъра ги извика и когато ми монтираха газовата уредба оправиха проблема. Само да спомена при мен когато извадех ключа от контакта и алармата се включваше.

     

    Консултирах се със сервиза, те ми дадоха отговора да ползвам дистанционното. За първи път срешнах проблема след студените дни, но когато беше -20 градуса си работеше. После стана около -4 и не се отключи от ключа.

     

    Проблема може да се квалифицира като несъществен.

    Според мене не е нужно да гледаме как е класифициран проблема (несъществен или съществен), защото това е нов автомобил в гаранция и е много смешно и некомпетентно от представителството да минват с номера ползваи дистанционното за алармата :dontknow: . Нека да допълня че аз нямам аларма и няма как да ползвам такова дистанционно щом автомобила има имобилаизер и застрахователят поема пълно каско без аларма сметнах за ненужно да товаря автомобила с допълнителна електроника която не е заводски монтаж. При мене също се случва освен всяка сутрин и през деня като престои автомобила повече от три часа да отказва централното.

  17. Преди около месец колега с Хоувър бе писал че има проблем с централното когато се налага да отключва с дистанционното, но нощо повече не е писал по проблема а моят Хоувър всяка сутрин като излизам не приема сигнала от дистанционното и в момента в които отключа колата с ключ проблемът се оправя и проблема изчезва до следващата сутрин.

    Интересно ми е дали и друг го има тоя проблем?

  18. Здравейте при извънградско до Ловеч и обратно при скорост от 90 до 120 км/h ми даде среден разход 9.33 л. Градско или по скоро смесено около 11 литра. Като се има в предвид, че минавах прохода на Републиката където се налага да изчаквам камиони и не мога да подържам добра скорост. Ако пътувам до София мисля, че разхода ще падне и под 9 л.

    И аз в момента го засичам разхода на моя, за сега е около 10,3л бензин

  19. Няма място за сравнение между МБ и ГУ , но тъи като се оказва по добър вариант да се заделят 34к за що годе добър SUV пред алтернативата за същите пари нещо на 6-7 год. което тепърва предстои да лапа разходи за подръжка/защото вярваите ми на тея години трудно ще се намери джип под 280-300 000км/ то по добре да се купи новото което е с 5 год. гаранционна подръжка, а относно колегата които предлага да се изчака до есента за да се наблюдава как се държат тея джипове бих казал следното - погледнете при руснаците те отдавна са направили нужните изпитания на марката и са разбрали какви са качествата на Ховер 5

     

    П.с. от близо 5 год. карам МБ и деиствително съм доволен от марката , но и аз се доверих на ГУ :tshirt: джипа ми пристигна и е въпрос на няколко дни да го взема :hello2: като във случая наделявя съотношението цена качество, а и 5г. гаранция не е малък период/да не забравя ме че повечето агрегати са се доказали в други модели, а и не малка реклама е доброто представяне на рали Дакар/. С риск да стана банален според мене не е уместно да сравняваме МБ с ГУ

    • Upvote 1
  20. Жоро, не си прав, смяната на качествено масло на 30-50К км не вреди на двигателя. Точно обратното. Писано е много, ако ти е интересно, ще опитам да намеря по-конкретна информация, но и ти може да потърсиш.

    Има много фактори, влияещи върху това кога да се сменя маслото. Скоростта на движение, режима на движение, качеството на маслото....

    Kalin не ми се спори какво сте чели :pain10: щом си убеден в това което казваш. Лично за себе си стоя твърдо зад написаното и не желая да навлизам в спорове.

    Живи и здрави :icon_profileleft: и безаварийни километри с качествените моторни масла

×
×
  • Създай нов...