Jump to content

ivan_lfcf

Members
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от ivan_lfcf

  1. Здравей, не съм много запознат с най-новия модел CR-V (предполагам за него питаш), но всеки от двата автомобила си има предимства и недостатъци.

     

    1. Ховер все още не се предлага с автоматик. За CR-V както казах не съм много запознат ама предполагам, че има.

    2. Ховер все още не се предлага с дизелов двигател. CR-V сигурно има такъв (извинявам се, че така пиша за CR-V, но нямам възможност в момента да проверя точно, но ти сигурно си по наясно с хондата)

    3. Ховер е на рама, а CR-V е самоносеща конструкция. - тук и 2те могат да се смятат за предимства в зависимост от човека и за какво мисли да използва джипа. (лично за мен джип с рама е по-надеждното особенно ако мислиш от време на време да излизаш от асвалта, но пък хондата вероятно вози по- конфортно)

    4. Задвижването на Ховер е "Part-time" т.е. в нормални пътни условия движещи са само едната двойка колела (при повечето джипове, както и при Ховер това са задните). И имаш режим 4x4 бързи скорости и 4x4 бавни (изключително полезни на по тежки терени - сняг, кал, спускания и изкачвания при голям наклон). Друго предимство на тази система е , че е изключително проста и лесна за поддръжка в сравнение с другите 4x4 системи. Недостатък - не можеш да караш на сух асвалт примерно на 4x4 защото рискуваш големи повреди.

    При Хонда системата е с виско муфа или когато двойката водещи колела загуби сцепление чрез муфа се включва и другата двойка колела. Тази система не изисква никаква намеса от водача на автомобила, затова е много лесна за използване. Обаче тези системи нямат бавни скорости и са склонни към окопаване преди системата да успее да включи втората двойка колела. (но при по внимателно каране и знаейки възможностите и недостатъците на системата за града няма да имаш проблеми)

    5. Хондата е по- ниска.

    6. Хондата е по - луксозна.

    7. Ховер е по- евтин.

    8. И също така въпроса с качеството. Хонда са доказана марка а Great Wall е непозната за нас марка, но тук мисля, че няма място за особенно притеснение понеже колите им се продават в много други страни Русия, Италия.... и има доста добри отзиви за автомобилите.

     

    това се сещам аз за сега ако някаде съм сбъркам за Хондата моля да ме извините и да ме поправите.

    Благодаря ти.. Определено съм се насочил към Hover, но все пак око да види и ръка да пипне,българина не вярва на нищо,така че моля всички собственици на возилото да ме извинят, говорих вече с представителството в Пловдив видях автомобила, другата седмица ми обещаха тест драйв на колата и се надявам до края на годината да се присъединя официално към клуба !

  2. Здравейте и от мен. Честито на всички за закупили автомобила,безаварийно шофиране ! Имам малка дилема и се надявам някой от вас да ми помогне. Досега не сам имал джип,но това ще е подаръка ми за Коледа.... оставам малко предубеден за китайския автомобил,но пък цената и включените екстри в него напълно си заслужават. Въпросът ми е следния: дали Hover H5 си заслужава повече от Honda CR-V. Благодаря ви предварително.

×
×
  • Създай нов...