Jump to content

ivanrudnik

Members
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от ivanrudnik

  1. Здравей,колега.


    И в Бургас същият проблем с гаранционния сервиз .


    На 20.12.2013 ходих в сервиз ,,Алианц" Бургас за смяна на кормилна рейка (от 9,30 до 17,30).Оплаках се, че колата гасне когато я изключа от скорост (не винаги) и могат ли да направят нещо по проблема.Представителят на сервиза г-н Кокаланов веднага диагностицира и заключи:


    1.Цепим двигателя.


    2.Пращаме главата в София.


    3.Ремонтират я.


    Целия ремонт минимум 10 дена.


    Цялата тази диагноза бе направена при изключен двигател,без качване на стенд и никаква друга диагностика- без дори да чуе как работи двигателя. А бе общо взето наизуст.Попитах защо ми се налага такъв сложен ремонт за кола която няма още 30 000 км , и ми отговориха , че двигателя не бил пригоден за работа на газ .На следващият въпрос защо ми я продадоха със заводско газово ми отговори , че това е търговски трик и че газовото не е заводско , щом го слагат тук в България , а самата кола е била без газово  при вноса.


    Писах на официалният сайт на  callcentre@greatwall.bg ,  но нямам официален отговор все още - явно ще трябва да сменям сервиза , но най-близкия гаранционен сервиз е във Варна - а това са разходи и ми е далече .


    Като купувах колата гаранционният сервиз беше Спекта Ауто - Тойота Бургас и нямах никакви проблеми - докато сега е под всякаква критика.


  2. Господа

    Днес ходих до сервиз ,,Алианц" Бургас за смяна на кормилна рейка (от 9,30 до 17,30).Оплаках се, че колата гасне когато я изключа от скорост (не винаги) и могат ли да направят нещо по проблема.Представителят на сервиза г-н Кокаланов веднага диагностицира и заключи:

    1.Цепим двигателя.

    2.Пращаме главата в София.

    3.Ремонтират я.

     

     

    Целия ремонт минимум 10 дена.

     

    Цялата тази диагноза бе направена при изключен двигател,без качване на стенд и никаква друга диагностика- без дори да чуе как работи двигателя. А бе общо взето наизуст.Попитах защо ми се налага такъв сложен ремонт за кола която няма още 30 000 км , и ми отговориха , че двигателя не бил пригоден за работа на газ .На следващият въпрос защо ми я продадоха със заводско газово ми отговори , че това е търговси трик и че газовото не е заводско , щом го слагат тук в България , а самата кола е била без газово  при вноса.Колеги някой имал ли е подобни проблеми и как да постъпя ...

    Колата нито губи мощност , нито гори  масло 

  3. А при мен е;

    1. Изминати километри след поставяне на ГИ:4760 км.

    2. Изразходвана газ:423 л.

    3. Изразходен бензин:13,4 л.

    4. Среден разход на газ:8,88 л.

    В последните към 2000 км.карам почти само на климатик, затова разхода взе да се вдига и е около 9,2л./100км..Преди това беше около 8,2 л./100км.

  4. post-5233-0-50431200-1329943057_thumb.jpg

     

    Там беше монтирана дюзата за зареждане. Прехода стои от ляво, до капачката(можеш да го държиш и вътре в колата или където решиш) - като стигнеш на газ станцията - навиваш прехода, като заредиш, отвиваш и прибираш

    Много благодаря.При мен прехода го прибрах в багажника. Според мен това с завиването и развиването да не е добра идея.

  5. Момчета ,можели някой да снима как пълнят газта(от къде,навиват ли се допълнителни преходи)че при мен се получи малко "КОФТИ" начина на зареждане.

    Извинявайте за отклонението.

  6. И с цялото ми уважение към "Инженерите" - Китайски и Български ,защо сте ми дали "фуния" за газ която всеки път за да заредя трябва да навивам и развивам?

     

    Утре ще го снимам това чудо на инженерната мисъл ,за да му търсим по добро решение.

  7. Като я взема ще приказвам повече,

    А дотогава поне четете от край до край.

     

    Предарително се извинявам - Само за хора поне виждали колата.

    ......................................................................................................................

    Бих се радвал на всички отзиви на хора каращи този автомобил.

     

     

    И на мен ми е ясно че е риск (работя в България на Българска заплата) .За това търся отговори.

×
×
  • Създай нов...