Jump to content

Модул за включване на 4х4 и още нещо

Share

Recommended Posts

Здравейте, отскоро се сдобих с Great Wall Hover H5, 2011г. и съм нов тука. На моменти не иска да включва двойното. Трябва да изгася и запаля за да сработи. Махнах джабката за да проверя единия модул, но не видях да има такъв. Ще помоля за насоки къде се намира? Колата Hover 5 2011г. Друго което, ми направи впечатление е , че върти повече за да запали. Ако подкача три пъти да изключи бензиновата помпа на чукването пали.  Почвам да си мисля , че не поддържа налягането в рейката. Съмненията са ми за регулатора за налягане или в бензиновата помпа. Ако някой е имал подобен проблем , ще помоля да сподели?  Имам и проблем на моменти с пропадане на оборотите. Падат на около 500 , почти да загасне и се нормализират. Прави го на бензин и газ. Замислям се дали не е от стъпковото моторче, бавно да реагира? Ще се радвам на помощ от ваша страна. Изчетох форума , но не намерих моите отговори.

• 3 weeks later...

Модула е под шофьорската седалка, но проблема може да е в датчика за 4х4. Този модул трудно се развала. Аз също имам проблем с 4х4 вече трета година не мога да го оправя, нямам време да се занимавам не че е невъзможно. За другото не мога да помогна, нямам никакви проблеми с паленето.

Edited by yaniatanasov

• 3 weeks later...

Проблема с паленето се реши с профилактика на стъпковото моторче. Дойде и нов датчик от Китай , остава да намеря време и да го сменя.

• 1 month later...
On 8/14/2024 at 11:19 AM, engi7d said:

Проблема с паленето се реши с профилактика на стъпковото моторче. Дойде и нов датчик от Китай , остава да намеря време и да го сменя.

Датчика се сменя лесно и бързо. Два болта държат една планка която притиска въпросния датчик. Проблема е, че е отдолу и ти трябва канал, рампа или на подемник.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

С почистване на стъпковото моторче за оборотите. Но ми направи впечетление сякаш датчика за гориво не отчита правилно. Падне ли под първата бяла черта имаше проблеми с паленето. Сега по показания поддържам почти половин резервоар и нямам проблеми.