Jump to content

Hover5-не включва 4L


Krasimir $$

Recommended Posts

Някой колега който може да помогне,става въпрос за ховър5-2011г.когато включа на 4H-няма никакъв проблем всичко е ок. и когато искам да премина на 4L-нищооо.Остаеа си на 4H.Развивав болтовете на машинката на раздатката и започвам с един приятел опити за включване,когато включа от 2H-на-4H,вилката на раздатката се мести и превключва и от 4H-на4L,вилката не се мести за да мина на бавни.Някой предполага ли какви може да са причините за да не барам всичко хаотично и да не стигна до решение на проблема.Ако някой може да ми даде инфо ще бъда благодарен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен не включваше нищо, отидох на сервиза и там ми смениха датчика за 4х4. Всичко тръгна, след време пак спря, Днес смених моторчето за 4х4,започна да  включва 4L малко трудно и мога да върна на 2H. Обаче не мога да включа 4H. Гледах на един клип слагат един резистор на модула за 4х4 и се оправя. Ще пробвам това преди да го сменя целия. 

Редактирано от yaniatanasov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз по принцип искам да си сложа хъбове,че с тези машинки нещо взе да не ме кефи,един път включва един път не иска,идва ми в повече.И до колкото знам и за хъбовете ще ми трябва 4Lза да имам и на задния мост бавни,без да се налага да включвам предния.Поне така четох във форума,ама реално незнам дали е така.Това ми е първа джипка и не са ми ясни много тези тънкости

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах проблем с включването на предния мост, смених маслото на шейтан машинката и този възел се пооправи. Смесих маслото с dextron III (50:50), това направих и при скоростната кутия (100 ml) и при раздатката (100 ml). Това масло е тънко и може би влиза на места, на които 75-90 се затруднява. Шейтан машинката няма пробка за източване - случва се с голяма спринцовка и маркуче за течност на чистачки; същата спринцовка използвах и за смяна на другите масла.

Имам ръчни хъбове на една дърта Фронтера, но още не желая да ъпгрейдвам с тях Ховъра, понеже излизането от купето за ръчното им включване не ми допада.

Редактирано от Свилен
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хъбовете от дъртата Фронтера не стават. Хъбовете ще ти направят малко по пъргава колата. Защтото няма да въртят дясната полуоската и карантията на диференциала. Зимата се усеща когато маслото е станало на грес от студ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маслото на шейтана ми е ново,имах проблем с датчика за 4х4 и го смених и започна да включва и изключва и изведнъж няма бавни.Преди да сменя датчика не включваше нито бързи нито бавни,смених го и бързите дойдоха но не иска да включи бавни-а сега де!!!къде да ги търся тези бавните

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами според мен вариантите са само два или моторчето за 4х4 или модула в купето! Мнението ми не е професионално просто и аз съм на тази вълна, сменил съм всичко без модула, надявам се да е от него. 🙄

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес свалих модула и му запоих един резистор както гледах по едни руски клипове. Реших да го пробвам понеже е лесно за изпълнение. За съжаление нещата не се оправиха. Системата тотално се обърка и не знаеше къде се намира. Лампата за 4х4 мигаше постоянно и нищо не ставаше. Възстанових го както си беше и всичко се върна по старо му. Сега ми мисля за датчика за 4х4 да го проверя въпреки че е нов(на една година почти). 

IMG_20220923_172751239_HDR.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери го щом е от алито имам един познат смени стария и новия беше дефектен от алито добре, че беше поръчал два с втория още си кара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...