Jump to content

Управление на аудио системата от волана


valery
 Share

Recommended Posts

Колеги,

 

Кой какво знае по този въпрос.На няколко места, прочетох ревюта на Ц10 ( писани от българи), на който изрично споменават, че предоставеният автомобил от Литекс, е с управление на аудио системата от волана.Аз още като купувах колата, исках тази опция, но ми казаха, че е неналична.Днес звънях в сервиза, и от там ми казаха че не знаят нищо по въпроса, но тогава как има такива коли на пазара ?

 

Ще се радвам, нови и стари собственици да споделят имаха ли възможност на избор ?

 

Благодаря

Link to comment
Share on other sites

Здравей колега!

 

Аз си взех колата преди две седцмици някъде и нямам управление на аудиото от волана. Една моя колежка си взе и нейната кола преди няколко дни и също няма управление на аудиото от волана. Да ти кажа не съм питал за това дилъра, но и не знаех, че има такъв вариант на автомобилите.

 

Между другото и моята и нейната кола ги взехме от Митвас-един от дилърите в София. По-скоро ако има някой собственик с тази екстра трябва да сподели или някой от дилърите да коментира темата. Интересно е да се разбере как стоят нещата.

 

Поздрави,

Edited by silver87
Link to comment
Share on other sites

не е точно така, има възможност за монтаж на мултифункция на волана, но просто ги няма налични модулчетата, иначе е сравнително лесна инсталацията, защото има подготовка фабрично.

 

на малко по-късен етап може би ще го има като опция за поръчка, така че надежда има, и то голяма :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Малкно новини по въпроса. Тези модулчета ще дойдат заедно с C20. Чака се типово одобрение от ЕУ. Моят дилър ми каза че може да очакваме тази екстра около средата на лятото - Юли Август.

 

Поздрави

Link to comment
Share on other sites

Най-вероятно е да се сглобява в Ловеч. В крайна сметка целта на завода е да обслужва ЕС, не конкретно българския пазар, който е безумно малък. Ако колата се предлага в други държави в ЕС и за нея има търсене, то вероятно бройките ще идват от нашия завод.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Разгеле, поставих го тоя модул най-сетне. Звънкате на вашият сервиз сипвате 130 лв и се кефите на копчета от волнаа вече :D

Сега съм си наумил да разпитам дали може да се сложи автопилот/

Link to comment
Share on other sites

А какво управляваш от волана? Предполагам само музиката. Ако е така, то за мен това са си 130лв. за нещо излишно.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Аз също се интересувам горещо от темата за темпомата.... малко ще е неудобно с тези ръчни скорости, все пак това е една от най-важните екстри за хората които пътуват извънградско!

Link to comment
Share on other sites

Да ви кажа това си е голяма екстра и си става и за коли с ръчни скорости,особено сега с тази магистрала като го заковеш на 130 мисля,че е една добра скорост :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ОК пичове, значи фирмата която произвежда автопилотите се казва WAECO.  Ето един примерен комплект:

http://rheamp.bg/magazin/WAECO_MagicSpeed_MS50.htm

 

Все още проучвам детайлите, примерно дали нашето серво е "вакумно" каквото и да значи това. Наумил съм си да ходя да се моля в тукащния сервиз да видим дали можем да монтираме такова животно.

Link to comment
Share on other sites

Не бих рискувал с тая измишльотина.Вакуумно серво е дали с вакуум се помага на спирачките или електронно.Повтарям,не рискувай ! Темпоматите,които се слагат фабрично (както и тоя по описанието) при натискане на който и да е педал,веднага изключват,а този дали ще сработи е интересно...Ще ти се наложи нещо нажежено,рязко да спреш и ще има да помпиш спирачката или съединителя,а той да си дава газ...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Здрасти хора, искам отново да ви върна на темата за аудио системата.
 

Като си пусна музика от флашката и загася и запаля отново колата винаги ме връща от началото на песен 1. Най-интересното е че няколко пъти тъпата функция Resume сработи и музиката продължи точно от момента в които е спряна. Аз ли не разбирам нещо или има някаква хватка това да се случва всеки път ? Не разбирам защо когато слушам от сд, функцията бачка безпроблемно но когато е флашка е цял късмет да сработи.

Link to comment
Share on other sites

Явно зависи от флашката. При мен, с "малките" флашки - 128MB и 256MB работи както трябва, продължава си оттам, докъдето е било стигнало. При по-големите от 512MB вече наистина след запуск всичко започва отначало. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...