Jump to content

Управление на аудио системата от волана

valery
 Share

Recommended Posts

Колеги,

Кой какво знае по този въпрос.На няколко места, прочетох ревюта на Ц10 ( писани от българи), на който изрично споменават, че предоставеният автомобил от Литекс, е с управление на аудио системата от волана.Аз още като купувах колата, исках тази опция, но ми казаха, че е неналична.Днес звънях в сервиза, и от там ми казаха че не знаят нищо по въпроса, но тогава как има такива коли на пазара ?

Ще се радвам, нови и стари собственици да споделят имаха ли възможност на избор ?

Благодаря

Здравей колега!

Аз си взех колата преди две седцмици някъде и нямам управление на аудиото от волана. Една моя колежка си взе и нейната кола преди няколко дни и също няма управление на аудиото от волана. Да ти кажа не съм питал за това дилъра, но и не знаех, че има такъв вариант на автомобилите.

Между другото и моята и нейната кола ги взехме от Митвас-един от дилърите в София. По-скоро ако има някой собственик с тази екстра трябва да сподели или някой от дилърите да коментира темата. Интересно е да се разбере как стоят нещата.

Поздрави,

Edited by silver87

не е точно така, има възможност за монтаж на мултифункция на волана, но просто ги няма налични модулчетата, иначе е сравнително лесна инсталацията, защото има подготовка фабрично.

на малко по-късен етап може би ще го има като опция за поръчка, така че надежда има, и то голяма :)

• 5 months later...

Малкно новини по въпроса. Тези модулчета ще дойдат заедно с C20. Чака се типово одобрение от ЕУ. Моят дилър ми каза че може да очакваме тази екстра около средата на лятото - Юли Август.

Поздрави

Най-вероятно е да се сглобява в Ловеч. В крайна сметка целта на завода е да обслужва ЕС, не конкретно българския пазар, който е безумно малък. Ако колата се предлага в други държави в ЕС и за нея има търсене, то вероятно бройките ще идват от нашия завод.

• 3 months later...

Разгеле, поставих го тоя модул най-сетне. Звънкате на вашият сервиз сипвате 130 лв и се кефите на копчета от волнаа вече :D

Сега съм си наумил да разпитам дали може да се сложи автопилот/

А какво управляваш от волана? Предполагам само музиката. Ако е така, то за мен това са си 130лв. за нещо излишно.

• 4 weeks later...

Аз също се интересувам горещо от темата за темпомата.... малко ще е неудобно с тези ръчни скорости, все пак това е една от най-важните екстри за хората които пътуват извънградско!

Да ви кажа това си е голяма екстра и си става и за коли с ръчни скорости,особено сега с тази магистрала като го заковеш на 130 мисля,че е една добра скорост :)

• 3 weeks later...

ОК пичове, значи фирмата която произвежда автопилотите се казва WAECO.  Ето един примерен комплект:

http://rheamp.bg/magazin/WAECO_MagicSpeed_MS50.htm

Все още проучвам детайлите, примерно дали нашето серво е "вакумно" каквото и да значи това. Наумил съм си да ходя да се моля в тукащния сервиз да видим дали можем да монтираме такова животно.

Не бих рискувал с тая измишльотина.Вакуумно серво е дали с вакуум се помага на спирачките или електронно.Повтарям,не рискувай ! Темпоматите,които се слагат фабрично (както и тоя по описанието) при натискане на който и да е педал,веднага изключват,а този дали ще сработи е интересно...Ще ти се наложи нещо нажежено,рязко да спреш и ще има да помпиш спирачката или съединителя,а той да си дава газ...

• 1 year later...

Здрасти хора, искам отново да ви върна на темата за аудио системата.

Като си пусна музика от флашката и загася и запаля отново колата винаги ме връща от началото на песен 1. Най-интересното е че няколко пъти тъпата функция Resume сработи и музиката продължи точно от момента в които е спряна. Аз ли не разбирам нещо или има някаква хватка това да се случва всеки път ? Не разбирам защо когато слушам от сд, функцията бачка безпроблемно но когато е флашка е цял късмет да сработи.

Явно зависи от флашката. При мен, с "малките" флашки - 128MB и 256MB работи както трябва, продължава си оттам, докъдето е било стигнало. При по-големите от 512MB вече наистина след запуск всичко започва отначало. :)