Jump to content

Смяна на ангренажна верига С30 - кога?


Chocho Drumeshki

Recommended Posts

В сервизната книжка пише, че трябва да се смени ангренажният ремък на 6 години. Моята е 2013та модел, купена нова 2015та от Митвас.
Сега обаче ддоколкото знам колата, не е с ремък а с верига а това навсякъде другаде прави разлика в години и километри. Километрите за смяна ги нямам , но веремето минава. Някой може ли дад каже дадли трябва и кога реално да се сменя веригата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верига не се сменя според производителя. Ние караме над заложеният ресурс и за това сменяме🤣 Няма такава която започва да "чука" или разтяга под 250/300к км. или колата не е обслужвана грам да се случи. Едва ли си стигнал тези км та си карай спокойно. За ремък всеки производител дава различни срокове и км.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обслужвана е всяка година в Митвас до 5тата вкл (купена е от тях нова), сега е на 6г. и малко, а километрите ми са под 18 000.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Смяната на ангренажен комплект специално за нашите коли е от 6 части се извършва когато стане шумен мотора. Прочетох доста за нашия двигател и в латиноамериканските страни където също има много от тях се случва да се сменя между 110 и 200 хиляди км.Всичко е относително,дори и да е поддържана по книга и да е карана много внимателно обтегача може да блокира или само да е станал той за смяна и да се налага подмяна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...